Al-Jazeera: Hamas a eliberat doi ostatici americani

F.D.
Internaţional / 21 octombrie 2023

Al-Jazeera: Hamas a eliberat doi ostatici americani

Hamas a eliberat doi ostatici americani, Judith Raanan şi fiica ei Natalie Raanan, care au fost răpite în atacul grupării asupra sudului Israelului, relatează Al-Jazeera.

Ei sunt primii ostatici care au fost eliberaţi de când luptătorii grupării palestiniene au efectuat un atac surpriză pe 7 octombrie, ucigând cel puţin 1.400 de persoane şi luând ostatici alte aproximativ 200.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam, a eliberat doi ostatici americani. O femeie şi fiica ei vor ajunge acasă, "din motive umanitare", ca răspuns la eforturile de mediere din Qatar, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al grupării Hamas, Abu Ubaida, într-un comunicat.

"Ca răspuns la eforturile din Qatar, Brigăzile Al-Qassam au eliberat doi cetăţeni americani (o mamă şi fiica ei) din motive umanitare şi pentru a demonstra poporului american şi lumii că afirmaţiile făcute de Biden şi de administraţia sa fascistă sunt false şi lipsite de temei ", a transmis gruparea teroristă.

Natalie Raanan şi fiica sa Judith, care au fost răpite în atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, au fost eliberate, a confirmat vineri şi biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Femeile, care au fost răpite din kibuţul Nahal Oz, în apropiere de graniţa cu Gaza, s-au îndreptat, după ce au fost eliberate, către o bază militară din centrul Israelului, se arată în sursa citată.

Presa din Statele Unite spune că cele două femei sunt că din Evanston, o suburbie din Chicago, statul Illinois. Israelul a declarat că va acţiona pentru eliberarea ostaticilor luaţi de gruparea teroristă după atacul din 7 octombrie, în timp ce va distruge Hamas. A adunat tancuri şi trupe în apropierea perimetrului enclavei pentru o invazie terestră, cerând palestinienilor să evacueze nordul Gazei, unde se spune că este ascusă gruparea Hamas.

Israelul a spus, de asemenea, că blocarea totală a enclavei nu se va încheia decât dacă ostaticii israelieni sunt eliberaţi. Hamas spune că are 200 de ostatici şi că încă 50 sunt ţinuţi de alte grupuri armate din enclavă. De asemenea, a mai spus că peste 20 de ostatici au fost ucişi în urma atacurilor aeriene israeliene, dar nu a oferit alte detalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb