Al patrulea complex energetic ar putea fi înfiinţat în judeţul Hunedoara

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iulie 2007

O comisie formată din reprezentanţi ai mai multor societăţi din domeniul energetic au început, vineri, la Geoagiu, discuţiile pentru înfiinţarea primului complex energetic din judeţul Hunedoara, în care să fie inclusă şi Compania Naţională a Huilei Petroşani, transmite NewsIn. Acesta ar urma să fie cel de-al patrulea complex energetic din România. Comisia este formată din reprezentanţi ai Termoelectrica, Hidroelectrica, Companiei Naţionale a Huilei Petroşani şi ai Minis­terului Economiei şi Finanţelor şi va analiza ţintele care trebuie îndeplinite de viitoarea societate, astfel încât să fie profitabilă pe piaţa de energie.

Comisia întrunită la Geoagiu a fost formată din secretarul de stat pe probleme de minerit din cadrul MEF, Viorel Palaşcă, directorul general al Termoelectrica, directorii termocentralelor Paroşeni şi Mintia, preşedintele Federaţiei Energeticienilor, Ioan Pisc, şi preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacataş. "Toată lumea prezentă la discuţii a fost de acord cu înfiinţarea complexului energetic şi se doreşte ca entitatea să aibă ca şi obiect de activitate vânzarea de energie electrică la preţ competitiv. Un complex energetic care să aibă viabilitate clară pe termeni economici", a declarat preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş. Potrivit oficialilor MEF, acest complex, primul din judeţul Hunedoara ar urma să funcţioneze de anul viitor, dacă va fi înfiinţat.

Cele trei complexuri energetice, Turceni, Rovinari şi Craiova, exis­tente în prezent, au fost transferate de la Ministerul Economiei la AVAS, alături de alte 39 de companii, printr-o ordonanţă de urgenţă emisă la sfârşitul anului trecut. Complexurile energetice sunt structuri care includ atât minele de la care se aprovizionează cu materie primă cât şi capacităţile de producere a energiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb