ALDE propune transformarea hotelurilor din zona centrală a Sibiului în spitale temporare

I.M.
Miscellanea / 2 aprilie 2020

ALDE propune transformarea hotelurilor din zona centrală a Sibiului în spitale temporare

Preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu, le propune autorităţilor locale să transforme trei hoteluri din zona centrală în spitale temporare, acestea fiind apropiate de actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş.

"Tot mai des auzim de la autorităţi că locurile din spitale nu vor fi suficiente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Haideţi să aplicăm modelul din Spania şi China! Cum putem să salvăm bolnavii de coronavirus fără să-i sacrificăm pe ceilalţi bolnavi care suferă de alte afecţiuni? Simplu: găsim locaţii unde se pot amenaja paturi de spital! În Spania se foloseşte ca spital temporar Centrul de expoziţii şi convenţii Ifema din Madrid. În China, exemplele de hoteluri şi săli polivalente transformate temporar în spitale sunt multiple. La fel în Marea Britanie, Franţa, SUA. De ce în judeţul Sibiu nu putem face la fel? Autorităţile trebuie să pună la punct de astăzi, în eventualitatea acestui scenariu cu mii de îmbolnăviri în judeţ, un plan de reconversie a unor spaţii non-medicale în spaţii de spital temporar. Specialiştii în medicină ALDE Sibiu cred că în faza 1 trebuie identificate şi preluate de autorităţi 3 hoteluri din zona centrală a oraşului care au acces uşor cu maşina (pentru ambulanţe) şi un număr suficient de mare de camere", a declarat joi, Ovidiu Tocaciu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, şi Sala Transilvania din Sibiu, cea în care au loc de obicei competiţiile sportive, ar putea fi folosită ca şi spaţiu de triere şi îngrijire temporară.

"În faza 2 ar trebui pregătită Sala Transilvania, ca spaţiu de triere şi îngrijire temporară a cazurilor medii de infectare cu COVID-19. Pentru ca aceste planuri să funcţioneze, ele trebuie aprobate rapid de autorităţi şi făcute toate demersurile pentru pregătirea spaţiilor, după modelul altor ţări. Nu putem aştepta apariţia a mii de cazuri în judeţ în două săptămâni şi să fim, din nou, prinşi nepregătiţi", a spus preşedintele ALDE Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb