ALEGERI Campania electorală - un concurs de mahalagism

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 7 decembrie 2012

Campania electorală - un concurs de mahalagism

Traian Băsescu şi Dan Voiculescu îşi continuă dialogul la distanţă pe finalul campaniei electorale, pe diferite paliere diverşi politicieni, mai mari sau mai mici, făcând acelaşi lucru. Când oamenii politici au chef de ironii, alegătorii pot plânge liniştiţi. Este cazul şi acum, când în mijlocul glumelor se află numele următorului premier sau viitorul actualului şef al statului, două chestiuni serioase.

Cum persoana viitorului prim-ministru a devenit marea problemă a acestei campanii electorale, preşedintele Traian Băsescu a revenit la această temă spunând, în direct, la o oră de maximă audienţă, că Ioan Rus şi Călin Popescu Tăriceanu trebuie să nu se mai "perpelească" legat de o eventuală nominalizare în fruntea Guvernului, avansând, ironic, alte două nume: Adrian Năstase şi Dan Voiculescu: "Domnule Rus, nu sunteţi pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliţi cu onorul că rămâne nereperat! Oare ce ar fi dacă pe lista mea scurtă ar fi Adrian Năstase? Dar ce ar fi dacă ar fi Voiculescu? O seară bună! Deocamdată pe lista mea scurtă nu se află Călin Popescu Tăriceanu, nu se află nici Rus şi fac un test cu Adrian Năstase şi cu Dan Voiculescu". Preşedintele îşi justifică ieşirile publice din ce în ce mai dese prin faptul că USL l-a transforat într-o ţintă de campanie: "Când este cinstit Victor Viorel Ponta, când vorbeşte de coabitare sau când face ţintă de campanie din persoana mea? Trebuie să mă apăr, nu pot să îi las să facă o campanie pe seama mea şi eu să nu reacţionez. (...) Mesaje absolut hidoase, de tip bolşevic şi îl definesc pe Victor Viorel Ponta. Nu am nicio surpriză cu Crin Antonescu. Pe Ponta, care vrea să pară un om instruit, cu doctorate la Catania, message-box-ul îl descalifică". Preşedintele a prezentat mai multe hârtii despre care a spus că sunt mesaje din "message-box-ul" USL, afirmând că numele său apare într-o zi de 25 de ori, iar cu o zi în urmă fusese menţionat de 19 ori.

De cealaltă parte, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, se arată la fel de preocupat de viitorul profesional al partenerului său din disputele politice. Într-o postare de pe blogul său, Voiculescu se oferă, precizăm şi de această dată - ironic, să intervină pe lângă conducera postului B1TV să-l angajeze pe Traian Băsescu după ce acesta va pleca de la Cotroceni: "Aflat practic în perioada de preaviz în funcţia de preşedinte, Traian Băsescu caută soluţii pentru reconversie profesională. Şi, pentru că nu se mai poate întoarce pe mare fiindcă nu mai există flota (care a dis-părut "fără prejudiciu"), se pregăteşte acum pentru o carieră în televiziune. Astfel, profitând încă de statutul actual, domnul Băsescu face în fiecare seară probe de microfon în prime time, încercând să convingă un angajator de top. Oarecum firesc, prima sa opţiune pare a fi Intact pentru că la fiecare declaraţie publică face trimiteri insistente la acest trust şi la fondatorul său.(..) Totuşi, pentru că înţeleg că se află într-un moment dificil, voi încerca să îi pun o vorbă bună în altă parte. Spre exemplu, la B1TV. Îl cunosc bine chiar pe proprietar, Sorin Oancea, un om care, alături de mine şi de Intact, a reuşit o reconversie profesională de succes şi ar putea găsi un spaţiu de emisie potrivit pentru domnul Băsescu. O să îi transmit chiar acum: «Sorine, îl ajuţi, te rog, pe Traian? Oferă-i ceva pe termen lung. Se străduieşte mult şi, sincer, chiar ţi-ar fi util. Omul a dezvoltat o obsesie pentru mine, mă atacă cu încrâncenare, transmite emoţie adevărată. Un chilipir, nu-l rata»".

Glumeţi avem, umorul ne lipseşte în actualul context general. Duminică, 9 decembrie, sunt programate alegeri parlamentare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ceilalti sunt simpli candidati ,dar basescu a coborit institutia prezidentiala pana la nivel de compromitere totala

    1. prin comportamentul sau basescu este cel care coboara institutia prezidentiala la nivel de mahala

    Caut profesor de "Cum sa fiu fericit " cand in tara nu se mai produce nici macar un surub iar lefa MICA pe care o primesc ca angajat (caci altfel nu se mai sta de vorba cu mine, caci de... somajul e mare) nu -mi ajunge sa mi cumpar cele trebuincioase de prin super magazine cu marfa de import din preajma cu superpreturi de sezon ,fara sfarsit, ca banul meu e mic.

    1. Draga Anonim,

      a fi fericit inseamna a te trezi dimineata constient ca nu vei putea schimba lumea, nici ca vei lua mic dejunul cu idealul de frumusete (nu am dat nume pentru a nu leza dreptul la egalitate :-)) si nici ca in fata locuintei tale nu te asteapta limuzina oficiala incadrata de bodyguarzi pentru a te conduce la biroul de unde esti responsabil asupra destinelor celor care ti-au fost incredintati spre pastorire sociala si economica. Pana acum am spus ce nu ar fi . Sa spunem si ce este: a te trezi in miez de noapte abatut de faptul ca nu poti face nimic deosebit pentru cei care si-au pus speranta ca poti sa-i tragi din mocirla visurilor spulberate, sa-ti bei cescuta de expresso cu persoana careia i-ai incredintat prin contract de leasing jumatate din activul material numit pompa sangvina pe durata nedeterminata , iar in continuare gandindu-te la importanta muncii pe care o are bodyguardul pentru bunul mers al firmei si nu al tau personal sa discuti cu soferul ce-l framanta pe el si familia pentru ca atunci cand iti spune buna dimineata sa nu o spuna din complezenta, ci pentru ca spre deosebire de tine a putut dormi fara grija de a se gandi ce trebuie sa puna pe masa la micul dejun.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb