Primul obiectiv al candidatului Augustin Dănilă, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Energia Eoliană Montana, ar fi recuperarea metalurgiei şi siderurgiei unde SIF1 şi SIF4 mai au participaţii.
Domnia sa a menţionat trei variante: "a) Divizarea; b) Promovarea unei legi a privatizărilor eşuate care să permită, în zone monoindustriale, întoarcerea la autorităţile regionale şi locale a activelor, pe bani UE; c) Monitorizare atentă la toate cele 6 combinate unde capitalul rusesc a făcut ce a vrut cumpărând mici decidenţi locali inclusiv din SIF-uri având oameni de influenţă care să genereze «noncombat».
La Mechel Câmpia Turzii SIF1 a ajuns de la 30% la sub 5% prin neimplicare şi noncombat".
Al doilea obiectiv al candidatului este "transformarea SIF-urilor în motoare de dezvoltare cofinanţând mari proiecte pe bani UE, de exemplu o emisiune de obligaţiuni verzi care promovează tehnologii Bio Eco Smart Verde şi pot să genereze reindustrializare". Augustin Dănilă ne-a transmis: "Al treilea obiectiv este să aduc în SIF-uri onestitate, muncă şi proiecte care, în timp, să înlocuiască lupta pentru sinecuri, lăcomia şi lipsa de măsură în stabilirea de avantaje pentru cei care se plasează în fruntea bucatelor temporar.
Al patrulea obiectiv este o analiză atentă a companiilor aflate în dificultate sau insolvenţă, unde SIF1 şi SIF 4 au participaţii. Dacă proiectul «România verde» va porni cu sprijinul SIF1, atunci toţi agenţii economici unde deţinem pachetul de control vor beneficia de energie verde ieftină.
Al cincilea obiectiv este o comunicare mai bună cu toţi acţionarii, să înţeleagă cum pot câştiga prin dezvoltare şi reinvestirea capitalului, pe modelul Băncii Transilvania".
În opinia sa, refacerea imaginii se realizează prin fapte: "Am fost director de dezvoltare la Broker Cluj în perioada de glorie şi am imaginea omului onest care construieşte mult cu bani puţini, dar foarte multă implicare. Sunt din 2005 Preşedinte al Asociaţiei Acţionarilor Minoritari AAMTEH Cluj şi sunt un apărător al corporatismului şi transparenţei decizionale. Am apărat în justiţie minoritarii la Feleacul Cluj versus Omar Haisam, Tehnofrig, Sanex, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Prebet etc.
Pentru a face posibilă întâlnirea banilor europeni în mari proiecte de ţară cu cofinanţări ale SIF, am înfiinţat şi conduc Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Energia Eoliană Montană, un iniţiator al proiectului de ţară România Verde. Din 2014, am înfiinţat Cluster Taxi Cluj, pe care îl conduc ca preşedinte şi are ca obiectiv transportul public verde până în 2021, când am dori ca municipiul Cluj să fie Capitală Culturală Europeană".
Augustin Dănilă se declară pentru distribuirea integrală a profitului în bani şi/sau acţiuni gratuite. "După un an de muncă cu acţionarii sper să-i convig să se preia integral modelul Băncii Transilvania de distribuire anuală a profitului", ne-a spus domnia sa.
Candidatul a adăugat că nu este de acord cu prescrierea dividendelor neridicate după trei ani.