Alegerile BVB, prin vot cumulativ

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2015

Alegerile pentru un nou Consiliu de Administraţie de la Bursa de Valori Bucureşti se vor ţine prin vot cumulativ, după ce conducerea BVB a anunţat, miercuri, că a hotărât completarea ordinii de zi a AGA, ca urmare a solicitărilor primite din partea unor acţionari care deţin mai mult de 10% din capitalul social.

Asociaţia Brokerilor, alături de un grup de SSIF-uri şi investitori solicitaseră completarea convocatorului cu propunerea aplicării, în mod obligatoriu, a metodei votului cumulativ pentru alegerea administratorilor BVB.

Acţionarii care au cerut completarea convocatorului sunt Finaco Securities (cu o deţinere de 1,5436 % din capitalul BVB), Asociaţia Brokerilor (0,1285%), Interfinbrok Corporation (1,4811%), Confident Invest Bucureşti (1,4811%), Muntenia Global Invest (0,5448 % ), Paul Dan Viorel (0,0358%), Rombell Securities (0,2367%), SSIF Vienna Investment Trust (0,98%), Toma Constantin (0,28%), Oltenia Grup Invest (0,6385%), IFB Finwest (1,04%), Molnar Octavian (0,01%), Nova Invest (1,045%), Mobinvest (0,3062%), Bocioc Marius - Ioan (0,3780%), Ciorba Ioan (0,0372%).

În lupta pentru un loc în CA-ul BVB s-au înscris 16 candidaţi, dintre care şapte membri ai actualului Consiliu.

Iniţial, BVB a însemnat trei concurenţi (Dan Paul, Stere Farmache şi Octavian Molnar) cu o steluţă, scriind în dreptul lor că aceste "candidaturi sunt văzute drept riscante".

În dreptul lor, BVB a scris: "În cazul în care Consiliul Bursei este compus dintr-o persoană care nu are dreptul de a fi membru al Consiliului Bursei, conform articolului 41 alineat (1) din Actul Constitutiv al Societăţii, BVB ar fi expusă unui risc legal major în ceea ce priveşte validitatea deciziilor Consiliului Bursei.

În acest caz, există motive, susţinute de opinii legale, care ne determină să considerăm că persoana în cauză nu mai are dreptul de a fi membru al Consiliului Bursei sau, cel puţin, că există dubii serioase asupra acestui drept, care nu pot fi înlăturate în prezent".

Ulterior, BVB a modificat, fără "preaviz" lista candidaţilor, scoţând steluţele din dreptul celor trei concurenţi şi venind cu o nouă precizare: "Referinţele juridice cu privire la unii dintre candidaţi au fost scoase deoarece procesul de aprobare de către Consiliul Bursei a formei finale a Listei candidaţilor pentru poziţiile de membru sau membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al BVB este în curs de desfăşurare".

Până la închiderea ediţiei, BVB nu a revenit cu precizări referitoare la acest preoces de aprobare a formei finale a Listei candidaţilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu știe cum sa facă, ca nu are de fapt nicio opinie juridică. Dacă ii cereți, nu are ce sa va arate, e doar la cacealma

    Cine poarta responsabilitatea inscrierii pe lista candidaților supusa votului a unor persoane care nu îndeplinesc condițiile din legiislaria secundară??Legile,reglementari le sunt făcute pentru fraieri??A.SF de cenușă iei atitudine?de ce instalezi haosul?.Cine nu este capabil a analiza si apoba o lista de candidaturi cu respectarea prevederilor unui Regulament,cum poate pretinde sa se regaseasca in echipa de condure a unei societăți ce trebuie sa reprezinte ETA omul pieței de capital?.Din ce considerente ASF permiti ca persoane implicate ,cu funcții de conducere in societăți de elita din piata de capital sa-facă reglementarile pulbere si sa te declare neputincios si de prisos??

    1. Faliment scrie pe fruntea bvb. Sigur sigur dispareti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb