Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, dar şi referendumul privind modificarea Constituţiei pentru a confirma aderarea ţării la Uniunea Europeană pot fi declarate valide ca urmare a votului exercitat de peste o treime dintre alegători, a anunţat duminică seară, într-un briefing de presă, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, conform Agerpres.
Potrivit sursei citate, la alegerile prezidenţiale, până la ora 19.00 s-au prezentat la urne 48,70% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, cu 7,7 puncte procentuale mai mult decât la alegerile prezidenţiale din 2020.
Totodată, la referendum au votat, până la ora 18.00, un număr de 1.228.658 persoane, ceea ce înseamnă 42,44% din totalul alegătorilor.
"În conformitate cu prevederile Codului Electoral, atât alegerile prezidenţiale, cât şi referendumul republican pot fi declarate valabile dacă la ele au participat cel puţin o treime dintre alegătorii înscrişi în listele electorale", a afirmat Caraman.
Numărul votanţilor din diasporă, până la ora 19.00, a fost de 198.000, iar cel din Transnistria se ridică la 15.000, potrivit Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2024, 22:16)
Marele cistig este lipsa de frica a cetatenilor moldoveni carora nu le pasa de amenintarile Rusiei si care se vor propaga repede in intreaga zona .Deja in Geogia manifestatiile pro UE se maresc .Exemplul Rep.Moldova va deveni demn de luat in seama de multe dintre natiunile tinute captive de noul URSS. Intrega Europa devine incet, incet , o mare putere si isi va reface toate granitele .rusia nu poate administra si nici ajuta fostele natiuni captive
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2024, 22:31)
Întra cu Transnistria s-o Republica Autonoma Gagauzia!!!!
Vise.