ALERT/ A DOUA ZI DE PROTESTE ÎN BUCUREŞTI: Peste 30.000 de oameni în stradă

Andrei Stan
Miscellanea / 4 noiembrie 2015

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Actualizare 22:15 Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii a ajuns la 30.000

Peste 30.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii din capitală, de patru ore, oamenii fluturând steaguri, scandând şi afişând mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice, informează surse din presă.

Oamenii sunt în Piaţa Universităţii de patru ore, în număr mai mare decât la protestul de marţi seară.

O parte dintre protestatari au fost la Parlament, după care s-au alăturat din nou mulţimii din Piaţa Universităţii.

"Nu mă cumperi cu două demisii" şi "Nu ne puteţi manipula", apare scris pe două dintre bannerele din mulţime.

Oamenii spun că au venit în această seară pentru a cere mai mult decât demisii de la politicieni.

(S.A.)

------------

Actualizare 21:40 Bulevardul Brătianu, blocat complet

Pe sensul dinspre Piaţa Unirii spre Piaţa Universităţii din Capitală s-au adunat atât de mulţi protestatari încât nu se mai poate avansa, transmite corespondentul nostru la faţa locului.

Oamenii scandează "Cine nu sare, nu vrea schimbare".

------------

Actualizare 21:15 Piaţa Unirii din Capitală este blocată complet

Piaţa Unirii este blocată complet la acest moment, iar protestatarii strigă "Unitate, unitate", transmite corespondentul nostru la faţa locului.

Membrii unor galerii de fotbal aflaţi la protest solicită oamenilor să meargă la Parlament, în timp ce câteva mii de persoane se îndreaptă către Universitate.

În drum spre Piaţa Universităţii, protestatarii cântă imnul naţional.

------------

Actualizare 20:55

Peste 20.000 de oameni protestează în acest moment în centrul Capitalei, cei mai mulţi în Piaţa Universităţii, unde oamenii se adună de trei ore, în timp ce câteva mii au mers să protesteze la Parlament, transmit televiziunile de ştiri.

------------

Actualizare 20:42 Mii de protestatari au ajuns în Piaţa Constituţiei

Mii de protestatari au ajuns la Palatul Parlamentului, zeci dintre ei urcând pe gardurile instituţiei, de unde strigă "Ruşine să vă fie!" şi "Dizolvare, dizolvare", transmit surse din presă.

Protestatarii de la Parlament strigă "Afară, afară, cu mafia din ţară", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Plecaţi cu toţii", "Dizolvare, dizolvare", "Singura soluţie, înc-o revoluţie" şi "Păcat, păcat, de sângele vărsat".

Piaţa Constituţiei este aproape plină şi alţi protestatari continuă să vină.

Alte mii de oameni au rămas să protesteze în Piaţa Universităţii, care s-a umplut de asemenea, chiar şi după plecarea convoiului la Parlament.

Protestatrii scandează "Hoţii", "Ruşine să vă fie", "Peste tot corupţie, nicăieri justiţie", "Toate partidele fură prin rotaţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem spitale, nu catedrale", "Vrem 300, nu 600", "Colectiv", "România, trezeşte-te", "Corupţia ucide", "Jos sistemul mafiot" şi "Anticipate".

Protestatarii au venit cu fluiere, PET-uri cu pietricele înăuntru şi portavoci.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Eu cred în România", "The day we give in is the day we die", "Vreau o Românie în care să-mi doresc să trăiesc", "Nu mă cumperi cu două demisii", "România curată, corupţia ucide", "Jos labele de pe justiţie", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".

La acestea se adaugă mesaje împotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Nou partid, nou început", "Jos mafia politică", "Pentru crime şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie".

---------------

Actualizare 20:37 Peste 400 de persoane protestează la Alba Iulia: "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă"

Peste 400 de persoane s-au adunat, în această seară, şi în faţa Prefecturii Alba, acestea având bannere cu mesaje precum "O dorinţă sinceră, România liberă" sau "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", informează surse din presă.

Protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii Alba în jurul orei 19:00, după ce în cursul zilei s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

Ei au venit cu steaguri tricolore, dar şi cu pancarte pe care scrie "O dorinţă sinceră, România liberă", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă". "Nu vă fie frică, Parlamentul pică" şi "Corupţia ucide".

De asemenea, ei scandează "Hoţii, hoţii" şi "Demisia".

------------

Actualizare 20:28 Peste 3.000 de protestatari la Cluj

Numărul protestatarilor de la Cluj-Napoca depăşeşte 3.000, oamenii continuând marşul de la Prefectură spre Primărie, iar traficul este blocat complet pe un bulevard, conform unor surse din presă.

Celor 800 de persoane care s-au adunat, iniţial, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, li s-au alăturat, pe parcursul marşului, mai mulţi oameni, astfel că în prezent numărul acestora depăşeşte 3.000.

Timp de o jumătate de oră, protestatarii s-au oprit în faţa Prefecturii, unde au scandat "Parlamentul dizolvat, lupta nu s-a terminat", "Ieşi afară, javră ordinară", lozinci împotriva prefectului Clujului, Gheorghe Ioan Vuşcan, dar şi "Colectiv, Colectiv", "Noi de-aicea nu plecăm, strada e a noastră" şi "Să vă fie frică, poporul se ridică".

Ulterior, participanţii la miting au pornit în marş spre Primărie, aflată la circa doi kilometri distanţă, blocând complet traficul rutier pe Bulevardul "21 Decembrie 1989".

(S.A.)

------------

Actualizare 20:10 Protestatarii: "Nu vrem discursuri!"

O parte dintre protestatarii din centrul mulţimii adunate în Capitală par foarte agitaţi, potrivit reporterului nostru la faţa locului.

Două persoane cu portavoce care încercau să se impună au fost descurajate de către mulţime. Aceasta scandează "Nu vrem discursuri!"

La protest au venit foarte mulţi tineri cu bannere improvizate şi foi de hârtie. Oamenii nu ştiu cum să reacţioneze, deoarece nu există lideri credibili printre ei care să îi îndrume. Lozincile comune se referă la tragedia din clubul Colectiv şi schimbarea sistemului.

(S.A.)

--------------

Actualizare 19:47 Numărul protestatarilor creşte

Peste 10.000 de oameni s-au adunat în această seară să protesteze în Capitală, grupul de protestatari pornind în marş din Piaţa Universităţii spre Piaţa Unirii, potrivit televiziunilor de ştiri.

(S.A.)

--------------

Peste 6.000 de oameni, care s-au adunat din nou, în această seară, la Piaţa Universităţii, au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu şi scandează mesaje anticorupţie, precum şi împotriva tuturor partidelor, conform televiziunilor de ştiri.

Protestatarii scandează "Peste tot corupţie, nicăieri Justiţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Corupţia ucide" şi "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", Nou partid, nou început", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".

Oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii după ora 18:00.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu vor niciun partid dar vor alegeri anticipate ... hahaha

    Adicatelea... Bai, Dragnea, oti avea voi majoritate da' ni se filfiie, noi il somam pe Klaus sa ignore acest detaliu si sa puna niste tehnocrati din partidul lui, nu din PSD, si daca se lasa cu anticipate, bai, plebe, voteaza tot cu tehnocratii, nu cu pesedeul!:))

    1. Mai nasol e ca a cheltuit Ponta banii de investitii si i-a promis la popor, asa ca indicat ar fi un guvern de tehnocrati dedicati unor concepte absolut spirituale, ca latura materiala va fi greu de managiuit...

    A călcat în rahatul de care spuneam. Iată ca a zis tâmpitul de la Cotroceni care se cațără pe cadavrele incinerate ale tinerilor din club.

     

    Johannis: "Din păcate, a trebuit sa moara oameni pentru ca să se producă demisia Guvernului". 

    Halal, porc copitat rumegător ce ești de bou german cu metehne de român buhăit, împuțit și căpătuit furând case prin Sibiu. 

    1. Din păcate pentru Johannis, a călcat în rahatul de care spuneam. Iată ca a zis tâmpitul de la Cotroceni care se cațără pe cadavrele incinerate ale tinerilor din club. Halal Iohannis ... nu te ajută capul deloc iar bun simț nu ai nici cât negru sub unghie.

       

      Johannis: "Din păcate, a trebuit sa moara oameni pentru ca să se producă demisia Guvernului". 

       

      Spuneam că PSD a făcut o mișcare politică bună. Nu îl bănuiesc pe Ponta de clarviziune politică dar a intrat în joc. Mi se pare că acest moment este cel mai bun în care Ponta putea să își dea demisia. Nu în urma prigoanei liberalilor cu DNA în frunte. 

       

      Acum este momentul în care Ponta poate să plece iar liberalii sunt puși în fața unei capcane. Dacă Iohannis profită de ocazie și numește un premier liberal pentru "guvernul lui", va da PSD-ului multă muniție în lupta electorală. Iohannis s-ar cățăra astfel pe cadavrele incinerate pentru a profita de lupta politică. 

      Singura mutare cu cap pe care o poate face Iohannis este să numească premier independent și nu pe Predoiu sau alt liberal. Ceea ce lasă PSD-PNL în remiză politică. Și mai ales, PSD îi dă o lovitură și lui Oprea care este un aliat incomod și acum urât de populație. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb