ALERT Dragnea - condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare

D.D.
Politică / 27 mai 2019

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare : Dăncilă: Mâine am convocat BPN şi CEx al PSD / Nu îmi voi da demisia

Premierul Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte executiv al PSD, a anunţat că au fost convocate pentru marţi Biroul Permanent şi Comitetul executiv al partidului. Dăncilă a subliniat că nu va demisiona din funcţia de prim-ministru.

-----------

Actualizare : Liviu Dragnea a fost dus de poliţişti la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a fost dus la Penitenciarul Rahova de poliţişti care au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

-----------

Actualizare : Liviu Dragnea se află în a doua maşină care a plecat de la reşedinţa sa

Liviu Dragnea se află în a doua maşină care a plecat de la reşedinţa acestuia din nordul Capitalei. Dragnea este îmbrăcat cu o cămaşă în dungi, iar în buzunarul de la piept are cartea de identitate, după cum se vede în imaginile transmise de televiziunile de ştiri.

O a doua maşină a părăsit reşedinţa lui Liviu Dragnea, la aproximativ 20 de minute după ce primul autoturism a plecat.

Zeci de oameni au strigat "La puşcărie!" când primul autoturism, maşina personală a lui Liviu Dragnea, a ieşit din reşedinţa acestuia din nordul Capitalei, luni după-amiază. Autoturismul are geamuri fumurii, care erau şi acoperite cu perdeluţe.

----------

Actualizare : O a doua maşină a părăsit reşedinţa lui Dragnea

O a doua maşină a părăsit reşedinţa lui Liviu Dragnea, la aproximativ 20 de minute după ce primul autoturism a plecat. Şi a doua maşină are geamuri fumurii.

Zeci de oameni au strigat "La puşcărie!" când primul autoturism, maşina personală a lui Liviu Dragnea, a ieşit din reşedinţa acestuia din nordul Capitalei, luni după-amiază. Autoturismul are geamuri fumurii, care erau şi acoperite cu perdeluţe.

Câţiva bărbaţi chiar au lovit maşina lui Liviu Dragnea.

----------

Actualizare : Zeci de oameni au strigat "La puşcărie!" când maşina lui Liviu Dragnea a ieşit din reşedinţa acestuia din nordul Capitalei

Zeci de oameni au strigat "La puşcărie!" când maşina lui Liviu Dragnea a ieşit din reşedinţa acestuia din nordul Capitalei, luni după-amiază. Autoturismul are geamuri fumurii, care erau şi acoperite cu perdeluţe.

Zeci de persoane au început să huiduie şi să strige "La puşcărie!" în momentul în care maşina a ieşit din reşedinţa lui Dragnea din nordul Capitalei.

Câţiva bărbaţi chiar au lovit maşina lui Liviu Dragnea.

Maşina s-ar îndrepta spre secţia 2 de Poliţie, unde ar urma să se predea Dragnea. Şi pe traseu, al un semafor, câţiva oameni au venit la maşina lui Dragnea şi au strigat.

------

Actualizare : Alianţa USR PLUS: Decizia ICCJ confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice

Alinaţa 2020 USR PLUS susţine că sentinţa pronunţată în cazul lui Liviu Dragnea "confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice", iar justiţia funcţionează.

"Decizia ICCJ confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice! Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstrează că Justiţia din România încă funcţionează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuşi magistraţii de doi ani şi jumătate încoace. Într-o democraţie, hoţii plătesc pentru faptele lor, iar magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, lucru pe care l-au spus şi românii, la urne, duminică", au transmis, luni, repreentanţii Alianţei USR PLUS.

Aceştia consideră că sentinţa este "reprezintă o dovadă a independenţei magistraţilor şi a faptului că Liviu Dragnea nu a reuşit, în pofida tuturor încercărilor disperate, să îngenuncheze Justiţia din România".

"Pentru a scăpa de închisoare şi pentru a-şi albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri şi acţiuni profund dăunătoare statului de drept şi democraţiei. Am fost cu toţii martori, în aceşti doi ani şi ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el şi camarila sa împotriva Justiţiei. Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în iniţiativa ‵Fără penali în funcţii publice′, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcţia de al treilea om în stat. Dar, gata, de acum începem reconstrucţia normalităţii, românii şi-o doresc şi au spus-o răspicat duminică", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

----------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat astăzi, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Instanţa supremă a menţinut astfel decizia pronunţată în iunie 2018 de completul de 3 judecători, care l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Completul de 5 de la Înalta Curte care a pronunţat luni decizia definitivă este format din judecătoarele Simona Daniela Enceanu, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Rodica Aida Popa şi Luciana Mera, care ar urma să se pensioneze din 1 iunie.

Liderul PSD a avut duminică seara o reacţie nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are "bagajele făcute": "E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut". "Sunteţi pregătit să mergeţi la puşcărie?", l-a întrebat o altă jurnalistă. "Dumneavoastră sunteţi?", a replicat liderul PSD, după care a adăugat: "Nimeni nu e pregătit, doamnă".

Liviu Dragnea a susţinut că nu are emoţii legate de pronunţarea sentinţei în acest dosar, în primul rând pentru că este "complet nevinovat".

"Ce am observat eu - că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice", afirmă el.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 14 septembrie 2018 motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că "în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".

În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Se vor umple puscariile de oameni " nevinovati" din psd?

    1. Strict legal trebuia sa raspunda.

      Ce facem insa cu marii corupti din fostul PDL care stau inca cu capul la cutie iar tartorul lor va da chiar lectii la Bruxelles  

    Era cazul. Ar trebui sa urmeze si altii si sa se recupereze si pagubele.

    Ce justitie, au asteptat alegerile si tot s-au jucat intre ei, au tot amanat decizia de la CCR la ICCJ, ca in final sa il execute ICCJ. Sa vedem ce va spune CCR-ul?

    1. gogu

      CCR este Curtea Constitutionala .... nu are nici o treaba cu hotararile instantelor de judecata! 

      Mai uita-te si la alte emisiuni in afara de A3.

      Privitul indelung la A3 dauneaza grav sanatatii! 

      Te prefaci ca nu intelegi sau esti conectat la alta Antena. Asa cum a declarat nelegala constituirea completurile de 5 judecatori de la ICCJ, asa puteau sau pot declara si pentru completurile de 3 judecatori. Da, de CCR vorbesc. Asa ca ai grija sa te deconectezi de la antena ca a inceput sa se incalzeasca.

    A crezut ca invinge sistemul.Nu a reusit si era de asteptat.Sistemul e puternic,din cate s-a vazut,e de sus si e o masa mare.

    trollilor, unde sunteti ma baieti? hai nu fiti suparati ca nu pe voi va duce la bulau. erati chiar simpatici cu comentatiile demente cu litere de tipar :))))

    Iata si cazul lui Mircea Hava, nou europarlamentar al PNL. Dar DNA nu are timp de el. A avut timp de Nitu, are timp de Dragnea. Dar pentru un prejudiciu similar, nu are timp de Hava. Rusine justitiei si procuraturii politizate.

    În anul 2014, Poliția Locală Alba a achiziționat un autoturism Volskwagen Touareg, care a costat aproximativ 70.000 de euro. Presa locală a relatat faptul că acest autovehicul a fost utilizat de către primarul Mircea Hava în interes personal, de multe ori la volanul mașinii fiind văzut fie primarul, fie șoferul Primăriei. 

    După faptele relatate în presă, deputatul PSD, Ioan Dîrzu, a făcut o solicitare către Ministerul de Interne, pentru a vedea de ce folosește primarul de Alba o mașină a Poliției Locale, în interes personal. 

    Răspunsul Ministerului de Interne este mai mult decât interesant. În această cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. 

    Pe parte administrativă, dosarul a fost trimis Direcției General Anticorupție din Ministerul de Interne, care a înaintat materialul către Direcția Națională Anticorupție. 

    Primarul Mircea Hava a admis faptul că folosește această mașină și că o conduce personal, dar precizează că face acest lucru doar în interes de serviciu. 

    1. Doua exemple intrutotul comparabile - abuzurile Hava vs Dragnea pe de o parte, respectiv cum arata Alba iulia vs Alexandria pe de alta parte.

      Da, stiu - ce daca borfasul nostru a ciordit un milion, atata vreme cat si-al lor a ciordit un leu, suntem toti la fel. 

    ordine si decenta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb