ALERT: LIVE TEXT Ponta: "Privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor. Aşa-zisul câstigător nu a avut bani"

ALINA TOMA VEREHA
Piaţa de Capital / 24 septembrie 2012

Ponta: "Privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor. Aşa-zisul câstigător nu a avut bani"
  • document ataşat Oferta de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea depusă de către Dan Diaconescu.
    apasă aici pentru a descărca.

    UPDATE: 18.53 > Blaga: "Ponta minte şi când respiră"

    Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi despre privatizarea Oltchim că premierul Ponta "îşi bate joc nu numai de un oraş, ci şi de familiile celor care lucrează acolo" şi a susţinut că acesta "minte şi când respiră" iar investitorul care preia combinatul trebuie "să fie serios şi cu mulţi bani", transmite Realitatea.net.

    "Cum este posibil ca să realizeze instituţiile din subordinea Guvernului, acest caiet de sarcini, ca să permită oricui să se prezinte la licitaţie? Astăzi vorbeşte dl Ponta că nu are bani dl Diaconescu? Păi de bonitate cine răspunde? Nu tot dânşii?", a precizat senatorul PDL.

    UPDATE: 18.34 > S-au terminat discuţiile pentru Oltchim de la Ministerul Economiei

    O nouă întâlnire va avea loc miercuri la ora 11:00.

    UPDATE: 17.50 >Dan Diaconescu a părăsit ţara plecând la Munchen

    Potrivit surselor de presă, confirmate de avocatul Daniel Fenechiu, Dan Diaconescu a părăsit ţara la ora 17.00 luând un avion către Munchen. Avocatul acestuia a declarat că proprietarul OTV se va întoarce miercuri pentru a continua discuţiile cu Ministerul Economiei.

    De dimineaţă, Dan Diaconescu spunea că pleacă să caute materii prime şi clienţi pentru Oltchim.

    ----------------------

    UPDATE: 16.50 > La Ministerul Economiei s-au reluat negocierile pentru semnarea contractului de vânzare cumpărare a combinatului.

    Avocaţii lui Dan Diaconescu s-au întors la sediul Ministerului Economiei după o pauză de o oră, iar potrivit surselor de presă, aceştia au venit cu noi solicitări din partea clientului lor.

    ----------------------

    UPDATE: 16.45 > Europarlamentarul Sebastian Bodu: "Solicit primului ministru, Victor Ponta, să îşi asume responsabilitatea eşecului procesului de privatizare a Oltchim"

    Europarlamentarul PDL, Sebastian Bodu susţine că Guvernul Ponta este singurul vinovat pentru actuala situaţie de la Oltchim şi îi cere premierului să-şi asume responsabilitatea pentru acest lucru. "Circul început de Dan Diaconescu era previzibil pentru oricine, mai puţin pentru cei care au gestionat procesul, iar cei care au cauţionat politic acest eşec răsunător şi penibil trebuie să plătească politic, începând prin a-şi cere scuze publice faţă de cei trei mii de angajaţi ai Oltchim", transmite europarlamentarul într-un comunicat de presă.

    Potrivit lui Bodu, procesul de privatizare a fost făcut în pripă, conceput pe genunchi şi pus în aplicare cu un amatorism demn de începutul anilor '90:"Nu a existat o publicitate corespunzătoare, o evaluare serioasă a companiei, o cameră de date şi, în aceste condiţii, au lipsit cu desăvârşire investitorii reali, strategici sau instituţionali. Pe lângă aceste lipsuri elementare, cel mai grav a fost că au lipsit criteriile de eligibilitate minime, care să filtreze accesul unui ofertant fictiv, interesat de cu totul altceva decât de preluarea reală a companiei. Un astfel de filtru putea fi uşor conceput chiar şi în situaţia economică gravă în care se găseşte Oltchim, de exemplu prin condiţii de bonitate şi experienţă ale ofertanţilor".

    Şi europarlamentarul crede că Diaconescu nu are banii: "era evident că Dan Diaconescu nu avea aceşti bani şi nu are nici vreun investitor miraculos în spate. Pur şi simplu şi-a bătut joc de comisia de privatizare şi de guvernul pe care îl conduceţi, profitând de incompetenţa imposibil de egalat şi fără precedent în ultimii douăzeci de ani a celor care au gestionat procesul, în direct la televiziuni".

    ----------------------

    UPDATE: 15.50 >Ponta: "FMI ne vor sprijini să continuăm şi să ducem până la bun sfârşit acest proiect de asanare şi de însănătoşire a Oltchimului"

    Premierul Victor Ponta a declarat că a primit o derogare de la Fondul Monetar Internaţional pentru reluarea privatizării Oltchim peste şase luni, anunţă sursele de presă.

    "Cei de la FMI ne-au spus foarte clar că era important de dat semnalul de voinţă politică pentru că, până acum, în ultimii ani au fost minţiţi de fiecare dată. Problema Oltchimului nu a a părut în vara asta. Problema Oltchimului care este în pierdere şi primeşte mereu bani de la stat este din 2007, prima dată, dar în 2009 s-a accentuat", a spus Ponta.

    Primul ministru a adăugat că Guvernul pe care îl conduce "a dat dovadă de voinţă politică şi atunci cei de la FMI ne vor sprijini să continuăm şi să ducem până la bun sfârşit acest proiect de asanare şi de însănătoşire a Oltchimului".

    -----------------------

    UPDATE 15.45 > Ministerul Justiţiei transmite că nu este implicat în niciun fel în procesul de privatizare al Oltchim

    Biroul de presă al Ministerului Justiţiei desminte orice informaţie apărută în presă potrivit căreia este implicat în procesul de privatizare a companiei Oltchim.

    "Conform atribuţiilor sale legale, Ministerul Justiţiei are competenţe strict determinate la nivelul sistemului de justiţie şi al profesiilor conexe, respectiv al instituţiilor aflate în subordinea sau coordonarea sa. Ministerul Justiţiei nu are niciun fel de competenţe în aplicarea procedurilor în materia privatizării, acestea fiind de resortul instituţiilor care au prin lege aceste atribuţii. Ministerul Justiţiei nu este implicat în niciun fel în procedura de privatizare a companiei Oltchim şi nici în problematica aferentă acestei privatizări", se arată în comunicatul de presă.

     

    -------------------

    UPDATE 15.30 > Rusia, siderată de "dimensiunea pur românească" a scandalului Oltchim. "Tăcerea lui Băsescu este suspectă"

    Jurnaliştii postului de radio Vocea Rusiei susţin într-un material intitulat "Privatizarea Oltchim - capitalismul nu crede în minuni", că ţara noastră rămâne un tărâm al faptelor bizare, iar privatizarea combinatului vâlcean ocupă un loc de top pe lista de ciudăţenii a ţării, relatează sursele de presă.

    Potrivit postului de radio, "dimensiunea neserioasă, balcanică, şi pur românească a scandalului privatizării Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea nu poate să ascundă câteva elemente grave şi cu posibile consecinţe teribile pentru economia şi stabilitatea politică a României".

    În analiza celor de la Vocea Rusiei, cei care vor avea de câştigat de pe urma acestui scandal vor fi democrat-liberalii şi preşedintele Traian Băsescu "care până la ora când a fost scris acest articol nu a reacţionat la vestea câştigării licitaţiei de către Dan Diaconescu, o tăcere cel puţin ciudată dacă avem în vedere cât de implicat a fost preşedintele în toate marile acţiuni de privatizare", citează sursele de presă postul rus de radio.

    -----------------------

    UPDATE 15.20 >CSAT va lua în discuţie problema Oltchim

    Potrivit surselor de presă, în şedinţa de joi a Consiliului Superior de Apărare a Ţării se va lua în discuţie şi privatizarea Oltchim.

    ---------------------

    UPDATE 14. 45 >Avocatul Daniel Fenechiu, cel care îl reprezintă pe Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim, susţine că datele pe care le-au cerut MECMA sunt absolut normale într-o asemenea situaţie.

    "Conform ultimei discuţii Dan Diaconescu m-a asigurat că va da banii şi va semna contractul. Noi ne-am asumat contractul cadru din caietul de sarcini, dar înainte să perfectăm contractul final, am solicitat date fiscale la zi pentru că cele din camera de date sunt la 31 decembrie 2011. Dan Diaconescu nu cumpără o garsonieră, cumpără un combinat şi este normal să ştie dacă acest combinat este cu plata impozitelor şi taxelor la zi, este normal să ştie ce rol au aceste recente controale din Oltchim şi care sunt litigiile pe rol şi dacă acestea vor schimba dramatic situaţia societăţii", a explicat Fenechiu.

    Potrivit avocatului: "Ministerul Economiei ne-a spus că ne vor pune la dispoziţie aceste date, dar că din punctul lor de vedere contractul poate fi semnat oricum pentru că în momentul în care a participat la privatizare DD şi-a asumat preluarea Oltchim în situaţia în care e".

    ---------------

    UPDATE 14.40 >La ora 16 se reiau discuţiile între echipa de avocaţi a lui Dan Diaconescu şi reprezentanţii Ministerului cu privire la contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni de la Oltchim. Avocaţii au cerut această pauză pentru a discuta du Dan Diaconescu şi a se consulta dacă acesta va semna contractul fără documentelor solicitate.

    ---------------

    UPDATE: 14.15 >La Ministerul Economiei s-a luat pauză o oră pentru ca angajaţii MCEMA să poată aduna o serie de documente cerute de avocaţii lui Dan Diaconescu.

    Corneliu Cernev a spus presei că nu sunt probleme legate de contractul de vânzare cumpărare ci la unele anexe despre execuţia bugetară, litigiile pe rol şi controalele care se fac în această perioadă.

    "S-a luat o pauză pentru prezentarea unor materiale scrise din partea mai multor compartimente. Ministerul vrea să răspundă la toate obiecţiile pe care le au avocaţii pentru a nu i se putea reproşa ulterior nimic", a explicat Cernev.

    Potrivit sindicalistului la combinat a fost joi ANAF, vineri Curtea de Conturi şi zilnic sunt controale care vor să arate cum s-a ajuns în această situaţie.

    -----------------

    UPDATE 14.19 > Daniel Chiţoiu îl contrazice pe Ponta: Încă nu a eşuat licitaţia

    Deşi premierul Victor Ponta a declarat că privatizarea Oltchim a eşuat şi discută despre o nouă licitaţie, ministrul Economiei îl contrazice.

    "Privatizarea eşuează doar în cazul în care domnul Diaconescu zice că nu vine cu banii sau expiră cele zece zile. Atâta timp cât a prezentat scrisoare de bonitate suntem obligaţi de lege şi de caietul de sarcini să aşteptăm cele zece zile înainte de a anunţa că privatizarea a eşuat", a spus ministrul.

    ---------------

    UPDATE: 14.13 > Potivit sindicaliştilor ambele părţi dau dovadă de neseriozitate.

    "E o tragere de timp din partea ambelor părţi, atâta timp cât nu ajungem la un consens, situaţia acolo trenează şi oamenii nu au linişte. Toată discuţia duce spre o mică neseriozitate. Fiecare vrea să-şi facă imagine", a explicat Cernev.

    ----------------

    UPDATE 14.06 > Reprezentanţii Sindicatului Liber al Oltchim spun că Dan Diaconescu s-a angajat că va plăti salariile angajaţilor Oltchim

    "Domnul Diaconescu ne-a spus că va plăti dânsul salariile indiferent că se va face sau nu privatizarea. Sperăm ca băncile să nu ne blocheze conturile şi să se poată face plata salariilor pe luna august. Salariile pe o lună înseamnă 3,2 milioane de euro", a explicat Corneliu Cernev, liderul de sindicat de la Oltchim.

    ---------------------

    UPDATE 13.59 > Potrivit premierului după alegerile parlamentare din decembrie, Guvernul se va putea concentra pe organizarea unei "privatizări de succes cu o companie serioasă care să poată ţine combinatul în picioare"

    "De astăzi circul trebuie să înceteze, luăm act de faptul că cineva şi-a bătut joc de oamenii de la Oltchim. După ce se epuizează toate procedurile şi se constată că aşa zisul investitor nu a avut nici banii, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, vom aproba măsurile pentru viitor astfel încât combinatul să intre într-o procedură specială, să salvăm locurile de muncă şi să repornim activitatea şi în cel mai scurt timp să găsim un investitor serios", a precizat Victor Ponta, la finalul sedintei BPN al PSD.

    ---------------------

    UPDATE : 13.57 > Premierul a declarat că privatizarea combinatului de la RM. Vâlcea a devenit o miză politică.

    "Oltchimul a devenit un loc în jurul căruia roiesc oameni cu interese policice, fie că e vorba de dan Diaconescu sau de Videanu care încearcă să-şi acopere urmele. E un dublu interes, al PDL de a ascunde fraudele şi al lui Diaconescu de a obţine capital de imagine", a explicat Victor Ponta.

    ------------------------

    UPDATE: 13.51 > Victor Ponta a declarat că Dan Diaconescu nu are bani pentru plata acţiunilor Oltchim.

    "Domnul Diaconescu ar fi preferat să nu fie primit la licitaţie pentru a putea spune că el va salva combinatul. Totuşi această bătaie de joc la adresa oamenilor nu poate rămâne fără repercusiuni când se va dovedi că domnul Diaconescu nu are niciun leu", a spus premierul. Potrivit acestuia, patronul OTV va putea fi tras la răspunede atât civil cât şi penal.

    ------------------------

    UPDATE: 13.30 > Dan Diaconescu susţine că în acest moment miza cea mare în cazul combinatului vâlcean este seiful în care sunt închise documentele fiscale.

    "Bătălia este cine ajunge primul în seiful Oltchim să pună mâna pe documentele financiare de acolo, cele care arată cât s-a furat", a declarat patronul OTV.

    Câştigătorul licitaţiei pentru pachetul majoritar de acţiuni de la Oltchim spune că "voi pleca în orele următoare după materii prime şi clienţi pentru Oltchim, să arăt că acest combinat este o mină de aur. Vom dovedi că ceea ce a închis Ponta pe 22 august, noi vom deschide până pe 9 decembrie".

    ------------------

    UPDATE: 13.28 >Dan Diaconescu neagă cu vehemenţă existenţa unor înţelegeri între el şi reprezentanţii PDL în privinţa combinatului Oltchim.

    "Nu există nici o înţelegere între mine şi Adriean Videanu. Ar fi culmea pentru că pe primul loc în programul nostru de guvernare se află schimbarea lui Traian Băsescu".

    ----------------------

    UPDATE: 12.40 > Adriean Videanu: "Cerem demisia guvernului Ponta"

    Videanu îl compară pe primul ministru cu Bulă. "Guvernul Ponta e singurul responsabil pentru eşecul privatizării Oltchim. Acest personaj, Victor Ponta seamănă cu un personaj popular: domnul Bulă. Prin urmare, vom sesiza organele abilitate ale statului care să verifice care au fost condiţiile pentru care guvernul domnului Bulă au modificat criteriile de privatizare. Uitaţi-vă cât de mitoman este acest domn Bulă, pentru că numai acum 10 zile îşi punea speranţele în cel puţin doi investitori importanţi".

    Adriean Videanu a declarat că singura soluţie pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim este demisia Guvernului. "Cerem de urgenţă demisia guvernului Ponta pentru a nu continua cu astfel de decizii care să distrugă întreaga economie românească".

    ----------------------

    UPDATE: 12.10 >Ponta acuză o inţelegere ocultă între Videanu şi Diaconescu pentru Oltchim

    Premierul Victor Ponta a acuzat o înţelegere politică între PDL şi Dan Diaconescu în cazul privatizării Oltchim. "Trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi relele făcute de PDL, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele lor. Videanu a făcut o înţelegere politică cu Dan Diaconescu pentru a încerca să acopere urmele fraudelor politice făcute de PDL, acolo la Oltchim. Dacă DD are banii, dacă ii dă Videanu, să aducă şi apoi vedem mai departe ce se întâmpla acolo. Noi vom găsi o soluţie să salvăm combinatul şi să plătim oamenii de acolo. Dar hoţii ca Videanu şi impostorii pe care ei îi bagă în faţă trebuie să răspundă în faţa legii", a declarat Victor Ponta.

    -------------------

    UPDATE 12.00 > Dan Diaconescu a pleacat de la sediul Ministerului Economiei la Judecătoria Sectorului 1, acolo unde va asista la procesul în care este judecat pentru şantajarea unor persoane de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje.

    "Eu voi merge la proces, să vedem dacă voi fi arestat sau nu, dar i-am rugat pe colegii mei să nu plece de aici. Nu mă tem eu de ciocoi dară mite de o inepţie pusă la cale de fostul regim PDL", a spus Dan Diaconescu la ieşirea din Minister.

    -----------------------

    UPDATE: 11.45 >Dan Diaconescu nu a semnat deocamdată contractul de vânzare cumpărare a Oltchim susţinând că lipsesc peste o sută de pagini, paragrafe şi anexe din documentul prezentat de reprezentanţii ministerului.

    Dan Diaconescu: "Sunt o sută şi ceva de inadvertenţe găsite de colegii mei în acel contractjenant. Lipsesc anexe, pagini, paragrafe întregi, nu ştim rezultatele controlului făcut ultima dată la combinat, nu ştim ce s-a luat din seifele de la acolo...", a declarat patronul OTV.

    Potrivit declaraţiei acestuia, avocaţii săi şi mai mulţi sindicalişti vor rămâne la sediul Ministerului Economiei pentru a analiza documentele, întrucât "aici nu avem nicio siguranţă".

    Diaconescu a invocat lipsa internetului, a curentului şi a profesionalismului angajaţilor OPSPI.

    Jurnalistul insistă ca banii pe care îi va pentru acţiunile Oltchim să se întoarcă la combinat.

    -------------------

    UPDATE: 11.22 > Dan Diaconescu este aşteptat să iasă din Ministerul Economiei de la negocierile pentru semnarea contractului.

    --------------------

    UPDATE: 11.15 >Ministrul Daniel Chiţoiu a confirmat astăzi ceea ce a declarat în interviul acordat ziarului Bursa.

    Potrivit oficialului: "Din punct de vedere legal este o licitaţie absolut corectă. Tot procesul de privatizare a fost conceput de o firmă specializată, una dintre cele mai mari din lume, PricewaterhouseCoopers, selectată de Guernul Boc nu de noi".

    Domnia sa a declarat că răspunde cu funcţia dacă semnarea contractului nu se va face din vina ministerului pe care îl conduce. "Răspund cu funcţia dacă este din vina noastră, a Ministerului Economiei sau a Guvernului. Modul cum s-a desfăşurat şi cum a fost construit contractul de vânzare-cumpărare şi întreg procesul de privatizare nu este o vină", a răspuns ministrul.

    --------------------

    UPDATE 10.20 > Acţiunile Oltchim sunt retrase de la tranzacţionare şi astăzi.

    Bursa de Valori Bucureşti a suspendat joi, înainte de începerea licitaţiei pentru privatizare, tranzacţionarea acţiunilor combinatului vâlcean şi încă nu au dispus repornirea vânzării, aşteptând semnarea contractului de vânzare cumpărare.

    ------------------------

    UPDATE 10.15 > Liderul de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, este prezent astăzi la Ministerul Economiei, la cererea lui Dan Diaconescu, pentru a participa la semnarea contractului de privatizare.

    Domnia sa spune că a venit la Bucureşti cu gânduri bune şi că speră ca Diaconescu să repornească combinatul. Sindicalistul susţine că există soluţii pentru ca Oltchim să reintre pe piaţă.

    ---------------------

    UPDATE 10.12 > Remus Vulpescu şeful OPSPI susţine că este gata contractul pentru privatizarea Oltchim pe care trebuie să-l semneze astăzi Dan Diaconescu.

    Domnia sa a precizat că pe lângă preţul de 45 de milioane de euro, pe care jurnalistul s-a angajat să-l plătească pentru acţiunile deţinute de stat la combinatul vâlcean în oferta în care a fost desemnat câştigător, domnul Diaconescu s-a mai angajat să facă şi alte investiţii consistente pentru repornirea activităţii la Oltchim.

    Întrebat care este destinaţia celor 45 de milioane de euro, Vulpescu a spus că Ministrul Economiei decide unde merg aceşti bani.

    -------------------

    UPDATE 10.07: Dan Diaconescu: "Cazul Elodia pare un nimic în comparaţie cu acest caz. Este prima dată când guvernanţii ameninţă cu închisoarea pe cel care câştigă o licitaţie, în loc să-l felicite".

    -------------------

    UPDATE: 10.04 Dan Diaconescu a ajuns la sediul Ministerului Economiei

    -------------------

    UPDATE: 9.50 > Reprezentanţii salariaţilor de la Oltchim susţin că oamenii lui Dan Diaconescu i-au rugat să vină astăzi la Bucureşti şi să asiste la semnarea contractului de privatizare pentru combinat.

    ---

    UPDATE: 9.40 > EXCLUSIV: Dan Diaconescu vrea să vorbească cu angajaţii Oltchim înainte de privatizare

    Dan Diaconescu i-a sunat aseară la ora 11 pe liderii de sindicat de la Oltchim, a declarat pentru ziarul BURSA, în urmă cu câteva minute, liderul de sindicat, Cornel Cernev.

    Domnia sa ne-a spus că domnul Diaconescu i-a convocat la ora 10, astăzi, la minister, pentru a purta mai multe discuţii despre capitalul necesar repornirii combinatului.

    Sindicaliştii ne-au precizat că nu sunt siguri dacă Dan Diaconescu are suficienţi bani pentru a prelua şi a susţine Oltchimul.

    A.T.

    ---

    UPDATE: 9.35 > EXCLUSIV: Sindicaliştii de la Oltchim susţin că întreprinderea este verificată de corpul de control al primului ministru.

    Corpul de control al premierului Victor Ponta derulează, începând de astăzi, o investigaţie la Oltchim, ne-a declarat liderul de sindicat Cornel Cernev. Domnia sa ne-a precizat că de mai bine de o săptămână se derulează un control şi de către ANAF şi MECMA.

    ---

    UPDATE 3: În Ministerul Economiei au intrat în urmă cu câteva minute reprezentanţii consultantului autorităţilor, în cazul privatizării Oltchim. Cel mai probabil, aceştia se pregătesc să asiste Ministerul Economiei în definitivarea contractului cu Dan Diaconescu.

    ---

    UPDATE 2: Dan Diaconescu a promis investiţii de 2 miliarde de euro la combinatul Oltchim

    Dan Diaconescu şi-a asumat angajamente, în oferta cu care a licitat pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni la combinatul chimic Oltchim, ce par a fi cu mult peste capacitatea investiţională a acestuia, relatează sursele de presă.

    Dan Diaconescu şi-a propus investiţii de 2 miliarde de euro în combinatul chimic. De asemenea Dan Diaconescu şi-a propus construirea a două termocentrale noi, la Râmnicu Vâlcea şi Piteşti. El şi-a mai propus cooptarea la Oltchim a unui partener străin cu o cifră de afaceri de cel puţin 8,5 miliarde de euro.

    Noul acţionar majoritar doreşte achiziţionarea minelor de sare care aprovizionează Oltchim cu materie primă şi a rainăriei Arpechim, a Conpet şi a Oil Terminal.

    Dan Diaconescu este aşteptat astăzi la ora 10 la Ministerul Economiei pentru a semna contractul de vânzare a 54,8% din acţiunile Oltchim. Tot astăzi, omul de afaceri trebuie să semneze şi ordinul de plată pentru cele 45 de milioane de euro care se vor duce la Ministerul Economiei.

    ---

    UPDATE 1: Judecătoria sectorului 1 reia astăzi dezbaterile în procesul lui Dan Diaconescu, acuzat de şantaj

    Judecătoria sectorului 1 Bucureşti reia, astăzi, dezbaterile în procesul în care Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş sunt judecaţi pentru şantajarea unor persoane, de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromiţătoare cu ele, relatează sursele de presă.

    Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a contestat decizia Judecătoriei sectorului 1 la Tribunalul Capitalei, care în 16 iulie a respins ca nefondat recursul acuzării, această hotărâre rămânând definitivă.

    Procurorii DNA îl acuză pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

    ----------

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb