ALERT / PREJUDICIU ESTIMAT LA 30 MILIOANE EURO. IGPR: Percheziţii de amploare la firme din IT şi construcţii, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Anticorupţie / 1 februarie 2015

Percheziţii de amploare la firme din IT şi construcţii, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Actualizare 16:39 Percheziţiile la sediul grupului Erbaşu s-au încheiat

Percheziţiile la sediul grupului Erbaşu s-au încheiat, în urmă cu puţin timp, potrivit reprezentanţilor companiei. Cristian Erbaşu a plecat acum spre sediul Poliţiei, ca să dea declaraţii. Sursa citată afirmă că domnul Erbaşu ar fi audiat ca martor în acest dosar.

---

Actualizare 15:55 Mai multe arme de foc ar fi fost găsite acasă la un primar din Argeş

Mai multe arme de foc ar fi fost găsite, de anchetatori, acasă la primarul comunei argeşene Bradu, Florin Frăţică, fost membru PDL, vizat în dosarul în care au loc percheziţii astăzi, potrivit surselor din presă.

Totodată, poliţiştii şi procurorii ar fi descoperit, la mai mulţi oameni de afaceri, importante sume de bani, a căror provenienţă nu a putut fi dovedită.

Frăţică şi alţi doi suspecţi ar fi fost opriţi în trafic.

---

Actualizare 11:09 Cincizeci de persoane, urmărite penal

Cincizeci de persoane sunt urmărite penal, iar alte patruzeci vor fi audiate ca martori în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în această dimineaţă, informează mass media.

---

Actualizare 10:13 Anchetatorii au convocat conducerea grupului Erbaşu la sediul din Nicolae Caramfil

În urmă cu puţin timp, anchetatorii au convocat conducerea grupului de firme Erbaşu, inclusiv pe patronul grupului, Cristian Erbaşu, la sediul din strada Nicolae Caramfil, unde, în prezent, se derulează percheziţii şi se ridică documente. Reprezentanţii firmei ne-au spus că domniile lor colaborează cu anchetatorii şi vor pune la dispoziţie toate datele necesare investigaţiei.

---

Actualizare 09:55 Erbaşu, Strabag, UTI, Romsys şi Total Network Solution s-ar număra printre firmele vizate

SCC Erbaşu, Strabag, UTI, Romsys şi Total Network Solution ar fi incluse printre societăţile vizate de percheziţii, ne-au transmis surse judiciare. Pe de altă parte, Cristian Romeo Erbaşu, patronul grupului Erbaşu, ne-a declarat că, deocamdată, nu are cunoştinţă de vreo percheziţie derulată la vreuna dintre firmele din grup.

---

Poliţia Română efectuează, în această dimineaţă, 146 de percheziţii în Capitală şi 11 judeţe, la persoane şi firme bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate, printre care IT şi construcţii, informează un comunicat al IGPR.

Potrivit comunicatului IGPR, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. "De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive", se mai arată în documentul citat.

Peste 300 de poliţişti participă la această acţiune, coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile se desfăşoară în Capitală şi în judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.

Poliţiştii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. IMPACT-ul a scapat si acum? Poate cerceteaza cineva si cum a ajuns UDREA proprietara de casa IMPACT(la ce o fi avut nevoie de casa in CLASS cand ea insasi era dezvoltatoare? oare n-o fi ceva mascat?)! Sau se cerceteaza in sfarsit problema contractelor fictive de v/c de case la Oradea in care angajati IMPACT(sau rude ale lor) "au cumparat" case pentru a pune mana pe terenurile aferente! Sau evaziunea fiscala practicata la Oradea cu TVA redus de 5% la vanzarea caselor CARE NU SE CALIFICAU la acest TVA(tot IMPACT).! INCA MAI ASTEPTAM!

    Dar cu IACIU(terenul de sub DORALY) ce se intampla? Dar cu ANDRICI?

    Inteleg ca in actiunea din aceasta dimineata e vorba despre contracte fictive, facturi fictive, produse fictive! Il intreb inca o data pe Ilie Gavril BOLOJAN(primarul municipiului Oradea/new PNL: ce se intampla cu contractele de v/c fictive de care s-a folosit IMPACT-ul pentru a pune mana pe terenurile din Cartierul EUROPA? Domnia sa a zis ca sunt fictive(exista interviul, DECI AM PROBA, nu vorbesc ca Elena)). EU INTARESC IDEEA pentru CA STIU EXACT DESPRE CE VORBA SI CA ESTE ASA! De ce daca stia ca aceste contracte erau FICTIVE a acceptat sa le includa cu subiect si predicat in TRANZACTIA aprobata de Consiliul Local Oradea, devenita HCL 651/09.09.2013 SI NU S-A BATUT PANA LA CAPAT CU ORGANELE DE ANCHETA PENTRU A DEMONSTRA ACEST LUCRU? DE CE Ilie Gavril BOLOJAN A REFUZAT SA MA PROPUNA MARTOR INTR-UN DOSAR(9297/111/2010 Tribunalul Bihor) CARE AR FI PUTUT ADUCE CLO/PMO suma de 1.500.000 EURO(ABSOLUT JUSTIFICAT! EU PUTEAM PROBA CU FOTOGRAFII SI DOCUMENTE CA PMO ARE DREPTATE/e vorba despre penalitati la un contract). DE CE NU S-A VRUT/ DE CE NU SE VREA? Ce subterfugii contine TRANZACTIA? Ce implicare a avut Marcel Ioan BOLOS in afacerea IMPACT(in care au fost implicate Petru FILIP/Primar PDL, actualmente senator PSD), BOLOS(fost PDL, actualmente director incompatibil ADR NV, respective in M.T.), BOLOJAN! SRI, DNA, DIICOT, CERCETATI SI ASTA, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !

    1. Eu zic sa te duci si sa ceri acces la toate documentele si HCL pentru ca sint publice, apoi faci plingerea la DNA personal si astepti sa vezi cum vin mascatii. Apoi te pregatesti sa dai interviuri in ziare si sa ceri procent din suma pe care aceste animale au furat-o si tu ai ajutat la recuperare.

      Multe documente le am deja! Dar le au si cei de la DNA si antifrauda! Si inca nu s-a intamplat NIMIC! Posibil sa fac un denunt!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb