ALERT Procesul privind ajutorul de minimis, anulat în urma unor acuzaţii de fraudă

F. A.
Macroeconomie / 28 august 2013

Înscrierile la ajutoare pentru IMM-uri vor fi reluate, după ce procesul a fost anulat în urma unor acuzaţii de fraudă.

"În cursul zilei de astăzi am fost informat în legatură cu existenţa unor probleme în procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis", precizează viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

În comunicat, Daniel Chiţiu precizează că a cerut demararea unei anchete: "Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT. Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis.

Ca urmare, am decis ca sesiunea de înregistrare online desfăşurată astăzi pentru schema de minimis să fie anulată şi reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri.

Îmi doresc ca acest program să fie implementat corect, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune, să creăm locuri de muncă şi să capitalizăm IMM-urile.

Scopul meu este ca prin acest program să stimulăm mediul de afaceri şi nu accept să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program.

Dupa cum aţi fost anunţaţi, investigaţia este în derulare şi este efectuată de specialiştii MFP împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT iar rezultatele investigaţiei vor fi urmate de măsurile care se impun şi vor fi anunţate public".

Secţiunea specială creată pe site-ul Finanţelor publice s-a blocat după doar zece secunde de la deschidere şi, după alte cinci minute, procesul de selecţie a fost declarat închis.

La ora 8:30, programul s-a deschis, iar la ora 8:35 banii s-au terminat. Practic, site-ul MFP a fost blocat în primele minute. Cei care au dorit să depună cereri de finanţare susţin că, în aceste minute, a fost permis accesul doar unui număr limitat de IP-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb