Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte

Alexandra Cismaru
Miscellanea / 24 martie 2017

Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte

Actualizare 12:06 Alerta cu bombă de la cele două licee din Târgovişte a fost falsă

Alerta cu bombă de la liceele "Constantin Carabella" şi "Bălaşa Doamna" din Târgovişte a fost falsă, autorităţile care au verificat cele două clădiri în care funcţionează unităţile de învăţământ negăsind niciun dispozitiv exploziv. Poliţiştii urmează să identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Dinu, autorităţile din judeţ au finalizat verificările în cele două licee din Târgovişte unde s-a anunţat prin sms că ar fi amplasate dispozitive explozive, fără să găsească vreun astfel de dispozitiv.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu se ştie cine este persoana care a trimis la IPJ Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi mesajele prin care anunţa că în cele două licee au fost amplasate bombe, conform News.ro.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, declara că au fost primite două mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul Naţional "Constantin Carabella" şi la Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" din Târgovişte, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 "vor fi aruncate în aer cele două şcoli".

Antonel Jîjîie afirma că iniţial a fost primit un sms prin care autorităţile erau informate că Liceul "Constantin Carabella" şi Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" din Târgovişte vor fi aruncate în aer, "dacă niciun reprezentant nu va veni în faţa Primăriei, la ora 7.36, pentru negocieri".

"La 7.36, negociatorii de la Poliţie au mers acolo, dar nu era nimeni. Am primit apoi alt mesaj prin care se anunţa că la ora 11.00 vor fi aruncate în aer cele două şcoli, dat fiind că negociatorii nu sunt serioşi. Nu ştim despre ce seriozitate era vorba", spunea prefectul.

Prefectul a precizat că autorităţile vor verifica de unde au fost cumpărate cartelele prepay de pe care au fost trimise cele două mesaje prin care erau anunţate alertele cu bombă.

"Va fi greu să găsim cine a declanşat alerta", a menţionat prefectul.

Prefectul Jîjîie a spus că la momentul anuţului cu bombă cursurile în cele două licee nu începuseră, iar autorităţile nu au mai permis accesul elevilor şi al cadrelor didactice în cele două unităţi de învăţământ.

Cursurile în cele două licee, care se află în aceeaşi curte, au fost suspendate pe perioada verificărilor.

(A.C.)

----------------

Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, în această dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Autorităţile fac verificări în incinta celor două licee.

Ion Sorin, şeful inspectoratului şcolar Dâmboviţa a spus, citat de Digi24: "Tot ce pot să vă spun e că la solicitarea Jandarmeriei Dâmboviţa am suspendat cursurile în două unităţi de învăţământ învecinate, care sunt separate doar de un gard. Este vorba de Colegiul Naţional "Constantin Carabella" şi Liceul de Arte "Bălaşa Doamna". În zonă sunt desfăşurări de forţe, se pare în urma unor mesaje atipice. Profesorii şi elevii nu apucaseră să intre la ore. Era în jurul orei 07.30, elevii au fost întorşi din drum. Cursurile au fost suspendate întreaga zi, nu are rost să ţinem elevii pe străzi pâna la ora în care ni s-ar permite accesul".

Ion Sorin a adăugat: "În acest caz măsurile disciplinare devin insignifiante pe lângă ceea ce înseamnă răspunderea penală, e clar că poate fi exmatriculat, dar aceste măsuri devin neimportante. Ştiu că măsurile penale sunt foarte drastice în acest caz".

Inspectorul a explicat că bănuieşte că ar fi vorba de "o glumă proastă a unui elev teribilist".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb