Alesonor va dezvolta 60 de locuinţe cu consum energetic zero

E.D.
Companii #Imobiliare / 27 noiembrie 2014

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor va dezvolta un proiect rezidenţial ce va cuprinde 60 de locuinţe verzi de lux, cu un consum energetic zero, care vor fi construite pe parcursul a 3 ani în zona Otopeni - Tunari, lângă pădure.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, în luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinţe ale proiectului Amber Gardens, primul proiect rezidenţial de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la bază principiile designului bioclimatic şi aplică standardele energetice ale unei "case pasive". Dintre acestea, patru locuinţe sunt deja vândute.

Investiţia într-o locuinţă verde de lux Amber Gardens începe de la 230.000 EUR + TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aprox. 250 mp şi un teren de aprox. 650 m2), o investiţie în calitate, confort şi eficienţă energetică pe termen lung.

Per total, consumul energetic ai unei locuinţe Amber Gardens este de 32,3 Kwh/m²/an, comparativ cu locuinţele care au primit un certificat de performanţă energetică clasa C (325 Kwh/m²/an), clasa A (150 Kwh/m²/an) sau cele care se califică pentru o ipotecă verde (90 Kwh/m²/an).Locuinţele Amber Gardens consumă cu 90% mai puţină energie faţă de o locuinţă clasa C şi de 5 ori mai puţin decât o locuinţă clasa A. Costul anual al energiei folosite este aprox. 630 de euro. Locuinţele certificate la nivel de performanţă energetică C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu un nivel de performanţă A - 1857 euro, iar casele care se califică pentru o ipotecă verde, 939 euro pe an.

Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare "Casă Verde" din Bucureşti, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul Amber Gardens este câştigător al premiului I la prestigiosul concurs "Anuala de Arhitectură Bucureşti 2013".

"Amber Gardens demonstrează că adevăratul lux este verde şi de înaltă calitate. Am încorporat finisaje de calitate şi am creat un spaţiu de locuit mai confortabil, care oferă intimitate şi un mediu mai sănătos cu lumină şi acustică superioare, şi permite reducerea semnificativă a costurilor de energie şi de întreţinere", a spus Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

"Analiza realizată de Romania Green Building Council confirmă că proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstrează că astăzi pot fi atinse cele mai ambiţioase obiective ale directivei de Eficienţă energetică a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectând în acelaşi timp principii suplimentare, esenţiale pentru clădirile verzi", a declarat Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council.

Pentru a atinge standarde de eficienţă energetică ale unei "case pasive", în cadrul Amber Gardens sunt implementate următoarele principii: o cât mai bună izolaţie cu un minim de punţi termice sau deloc; aport de căldura din energie solară şi surse de căldură interne; un nivel excelent de etanşeitate; o bună calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilaţie mecanică cu o recuperare optimă de căldură.

În plus, Amber Gardens are la bază principiile designului bioclimatic, luând în considerare variabile precum: orientarea, direcţia vântului, vegetaţia din jurul clădirilor.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, înfiinţată în Romania în anul 2003. Obiectivul companiei este dezvoltarea proiectelor rezidenţiale, comerciale şi industriale în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb