Alexandrion Group oferă sprijin celor afectaţi de criza din Ucraina

G.U.
Companii / 2 martie 2022

Nawaf Salameh, preşedinte fondator Alexandrion Group şi preşedinte Fundaţia Alexandrion

Nawaf Salameh, preşedinte fondator Alexandrion Group şi preşedinte Fundaţia Alexandrion

Alexandrion Group oferă sprijin celor afectaţi de criza din Ucraina printr-o serie de acţiuni umanitare derulate prin intermediul Fundaţiei Alexandrion, potrivit unui comunicat de presă. Pentru a creste impactul acestor acţiuni şi a oferi ajutor cât mai multor persoane afectate în mod direct de criza din Ucraina, Fundaţia Alexandrion este în contact cu atutorităţile române, instituţii de învăţământ superior naţionale, instituţii de cult şi organizaţii internaţionale implicate ȋn cauze umanitare.

"Trăim momente extrem de dificile şi triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deşi locuiesc în România de aproape 40 de ani, experienţele trăite în ţara mea natală, Siria, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte şi în suflet. Ştiu ce înseamnă să îţi fie teamă în permanenţă că ţi-ai putea pierde viaţa sau, şi mai rău, că ai putea rămâne fără părinţi, bunici, fraţi, prieteni, în orice moment. Este un sentiment greu de descris şi imposibil de simţit dacă nu ai trăit o astfel de experienţă. Mă cutremură suferinţa refugiaţilor ucraineni, incertitudinea şi spaima în care trăiesc, pentru că le cunosc foarte bine. Îi simt pe aceşti oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulţi dintre ei" a declarat Nawaf Salameh, preşedinte fondator Alexandrion Group şi preşedinte Fundaţia Alexandrion.

Fundaţia Alexandrion a luat legătura cu universităţi din mai multe zone ale tării, inclusiv din Suceava, pentru a derula în parteneriat, programe de susţinere a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de origine ucraineană, care studiază deja în România, precum şi a celor refugiaţi. De asemenea, aceştia vor putea aplica la programele de internship implementate de Fundaţia Alexandrion şi la poziţiile deschise din interiorul Grupului. Prin aceste programe, Fundaţia Alexandrion îi va ajuta pe tinerii care studiază să nu renunţe la aspiraţiile profesionale, pe fondul crizei cu care se confruntă ȋn această perioadă. Mai mult decât atât, aceşti tineri vor avea posibilitatea de a dobândi experienţă profesională şi de a-şi câştiga venitul ȋn cadrul Alexandrion Group, se menţionează în comunicat.

Fundaţia Alexandrion a pus la dispoziţia autorităţilor române întregul spatiu ocupat ȋn trecut de Distileriile SABER 1789 din Rădăuţi (judeţul Suceava) pentru a fi organizat în vederea sprijinirii refugiaţilor ucraineni. Întreaga activitate de producţie a Distileriilor SABER 1789 a fost transferată în urmă cu mai mulţi ani la Distileriile Alexandrion Saber 1789 situate ȋn Bucov (judeţul Prahova), regiunea Dealu Mare.

Potrivit sursei citate, partenerii de afaceri din Ucraina ai Grupului Alexandrion, alături de familiile lor, vor beneficia de cazare la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, din Azuga (judeţul Prahova). La Pivniţe se află cazate deja două familii refugiate, iar reprezentanţii Grupului sunt în contact permanent şi cu ceilalţi parteneri pentru a-i prelua imediat, dacă va fi necesar. De asemenea, Fundaţia Alexandrion va oferi sprijin logistic şi operaţional tuturor partenerilor Grupului, oameni de afaceri ucraineni, care vor dori să îşi continue activitatea, în siguranţă, din România.

"Este foarte important ca oamenii de afaceri ucraineni să îşi continue activitatea, pentru a putea contribui la redresarea economiei când această criză va lua sfârşit şi pentru a-i putea ajuta şi pe cei din jur. Noi le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie: îi vom ajuta să îşi deschidă conturi bancare, îi vom pune în contact cu consultanţi juridici şi vom face tot ceea ce este necesar, pe partea de business, pentru ca ei să nu fie nevoiţi să îşi întrerupă activitatea" a adăugat Nawaf Salameh.

De asemenea, în ceea ce priveşte operaţiunile comerciale, Alexandrion Group a încetat parteneriatul său cu producătorul de votcă de origine rusă, Beluga Group, notează sursa citată.

"În contextul actual nu mai putem continua parteneriatul nostru cu Beluga Group. Sunt un antreprenor care deţine un business global şi care înţelege foarte bine că este vital ca antreprenorii din toate colţurile lumii să fie responsabili şi curajoşi în aceste momente şi să acţioneze rapid. Sunt gata să îmi asum pierderi de aproape 1 milion de euro, contravaloarea stocului de marfă achiziţionată de la Beluga Group, pentru a fi 100% alături de cei care fac tot posibilul pentru a pune capăt acestei crize cât mai repede posibil", a concluzionat Nawaf Salameh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb