Alexandrion Group şi-a depăşit ţintele de producţie şi vânzări, în 2021

G.B
Companii / 12 ianuarie 2022

Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group

Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din ţara noastră, a încheiat anul 2021 cu rezultate care au depăşit semnificativ ţintele stabilite pentru anul trecut. Grupul a depăşit ţinta de producţie la nivel global cu 40%, în timp ce ţinta de cifră de afaceri globală, de 1 miliard de lei, a fost depăşită cu 30%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate pentru 2022, Alexandrion Group are planuri importante, care includ continuarea agresivă a procesului de expansiune globală, lansarea primului whisky single malt românesc şi lansarea unei game premium de băuturi care va concura cu mărci puternice, cunoscute la nivel mondial. Pentru a pune ȋn practică toate aceste planuri, dar şi alte proiecte ambiţioase, Alexandrion Group are 100 de poziţii de management deschise, ȋn ţara noastră şi la nivel global.

"Avem 100 de poziţii de management deschise ȋn România şi la nivel global. În fiecare ţară în care ne extindem, facem trei acţiuni importante. În primul rând, deschidem o companie de import-export şi distribuţie. Dacă putem achiziţiona un distribuitor îl achiziţionăm, dacă nu, ne înfiinţăm propria companie de distribuţie şi dacă merită să investim în producţie facem investiţiile necesare. Apoi angajăm oamenii care să coordoneze activitatea. Pentru mine este foarte important ca cei care sunt ȋn poziţii de country manager şi director comercial să aibă o experienta puternic în vânzări şi să fie buni negociatori. Cred că românii, care cunosc istoria, povestea si procesul de productie pentru băuturile din portofoliul nostru cel mai bine, pot convinge clienţii globali să le încerce, mai uşor decât oricine", a spus Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator al Grupului Alexandrion.

În prima parte a acestui an, Alexandrion Group va lansa primul whisky single malt românesc, ȋntr-o ediţie limitată, un proiect complex aflat sub coordonarea Master Distiller-ului de origine scoţiană Allan Anderson, la care Grupul lucrează din 2017.

"Vom lansa primul whiskey single malţ românesc, printr-o conferinţă de presă globală. Mesajul esenţial pe care ȋmi doresc să îl transmitem este că România are absolut toate condiţiile necesare: climă, materie primă, tehnologie şi expertiză pentru a produce whiskey single malţ de foarte bună calitate, care poate concura cu cei mai puternici competitori internaţionali din această categorie. Prin produsul pe care îl vom lansa curând, noi putem dovedi, fară urmă de îndoială, că Romania se află în top 5 producători de single malt globali" a punctat Nawaf Salameh.

Unul dintre proiectele importante ale Grupului în 2022 este lansarea unei game premium de 12 produse. Aceste produse vor fi disponibile pentru consumatorii globali.

"Suntem printe puţinii producători din România şi chiar din Europa de Est, care au reuşit să creeze produse premium pentru piaţă globală. Această gamă premium, pe care am pregătit-o timp de 3 ani, va include 12 produse. Scopul nostru este să transformăm produse naţionale în produse globale. Niciun mare producător de băuturi alcoolice nu face acest lucru. Marii producători cumpără produse naţionale şi le înlocuiesc cu produse internaţionale. Ceea ce facem noi este un proces mult mai complex" a adăugat Nawaf Salameh.

Preşedintele Fondator al Grupului Alexandrion a vorbit şi despre demararea lucrărilor de construcţie a unei mari distilerii în Grecia, în regiunea Kavala, o investiţie care va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a zonei, un proiect strategic pentru implementarea căruia Grupul se bucură de susţinerea guvernului grec. Un alt plan de dezvoltare a business-ului, care se află în etapa de negocieri, este preluarea unui producător de băuturi din regiunea Cognac (Franţa) şi adăugarea băuturilor produse de acesta la portofoliul Alexandrion Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb