"Alexandrion" investeşte 100 de milioane de dolari în SUA

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 10 iulie 2017

"Alexandrion" investeşte 100 de milioane de dolari în SUA

Compania va deschide o distilerie în statul New York

Nawaf Salameh, "Alexandrion Group": "Intrarea pe piaţa americană este una strategică"

"Alexandrion Group" va investi 100 de milioane de dolari în SUA, ca rezultat al participării la evenimentul" Select USA" de anul acesta, a declarat, vineri, domnul Nawaf Salameh, fondatorul şi preşedintele companiei.

Potrivit reprezentantului grupului, cele 100 de milioane vor fi investite într-o distilerie, care urmează să fie construită în statul american New York.

Nawaf Salameh a afirmat că grupul şi-a îndreptat atenţia către piaţa din SUA încă de acum aproximativ cinci ani, însă contextul favorabil din prezent (n.r. deschiderea SUA către România) a facilitat luarea acestei decizii.

Preşedintele "Alexandrion Group" a menţionat: "Am hotărât că e momentul potrivit, pe fondul acestui context, însă oricum, am fi întreprins aceste demersuri anul următor".

Reprezentantul companiei susţine că produsele Alexandrion sunt exportate în peste 30 de ţări, atât în Europa, cât şi în lume, însă nu şi în SUA. "Alexandrion are peste 200 de branduri, la nivel global", a adăugat preşedintele "Alexandrion Group".

Nawaf Salameh a mai spus: "Statele Unite sunt o piaţă pe care nu poţi pătrunde uşor, şi nu doar prin export. Ca să fii prezent în piaţa de acolo, trebuie să şi produci acolo. Pentru noi, SUA şi Brazilia sunt două pieţe importante".

Domnul Salameh a precizat că intrarea pe piaţa americană este una strategică, şi nu comercială, iar minimum jumătate din producţia care se va fabrica peste Ocean va fi destinată exportului: "Producţia din SUA va acoperi, în totalitate, cererea pentru piaţa de acolo, iar restul se va exporta, completând aportul celorlalte puncte de producţie".

De asemenea, potrivit lui Nawaf Salameh, pe piaţa americană vor fi importate anumite sortimente care sunt fabricate doar la noi în ţară, distileria de peste Ocean fiind destinată produselor americane tradiţionale.

"Sper ca, în maximum un an de zile, să începem livrarea de produse fabricate acolo", a spus, totodată, domnul Salameh.

Preşedintele grupului a menţionat că suma de 100 de milioane de dolari, reprezentând investiţia pentru distileria din statul american, va fi investită în etape, unitatea de producţie urmând să numere peste 400 de angajaţi.

Nawaf Salameh a declarat: "Eu vreau să investesc în SUA, folosind toate «armele» de aici, din România, ceea ce înseamnă bani, produse şi expertiză".

"În ultimii trei ani am investit peste 40 de milioane de euro în România şi am livrat statului român, prin taxe, peste 120 de milioane de euro", a adăugat domnul Nawaf Salameh, conform căruia grupul are 400 de angajaţi în ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb