Alexandru Matei răspunde acuzaţiilor că ar fi prejudiciat SIF Moldova

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2011

Alexandru Matei: "Încerc să îmi apăr demnitatea şi munca pe care am depus-o timp de 20 de ani".

Alexandru Matei: "Încerc să îmi apăr demnitatea şi munca pe care am depus-o timp de 20 de ani".

Alexandru Matei, fostul preşedinte al SIF2 Moldova, care a fost acuzat că a luat, în mandatul său, decizii care ar fi prejudiciat societatea, susţine, într-o scrisoare către acţionari, că ceilalţi administratori SIF 2 doresc înlăturarea sa prin răspândirea unor "informaţii tendenţioase, incomplete şi mincinoase".

După ce SIF Moldova a publicat rezultatele unui control intern care a ridicat suspiciuni asupra unor decizii luate sub conducerea sa, domnul Matei le prezintă acţionarilor, în detaliu, propria perspectivă asupra faptelor. Totodată, domnia sa le cere acţionarilor să ţină cont de argumentele pe care le prezintă, înainte să decidă cum vor vota în Adunarea Generală din 23/24 septembrie, care are pe ordinea de zi revocarea sa din funcţia de administrator al SIF Moldova.

"Încerc să îmi apăr demnitatea şi munca pe care am depus-o timp de 20 de ani", ne-a declarat domnul Alexandru Matei, adăugând: "Vreau să îmi prezint poziţia pentru că nu vreau să-i dezamăgesc pe acţionarii care m-au ales. Vreau să le reprezint interesele. Astfel, doresc ca ei să analizeze cu atenţie raportul prezentat de SIF şi argumentele mele şi să-şi exprime votul în cunoştinţă de cauză".

Controlul intern a arătat, printre altele, că vânzarea unui spaţiu comercial din municipiul Bacău către Alexandru Matei (fost preşedinte - director general şi actual administrator al SIF2) a avut loc în condiţiile în care nu au fost identificate oferte concurente la data respectivă, operaţiunea nefiind îndeplinită în limitele şi condiţiile stabilite de acţionari în aprilie 2004, potrivit unui comunicat al SIF2. Oficialii societăţii au anunţat că SIF "Moldova" a dispus măsurile necesare pentru identificarea unui posibil prejudiciu.

Potrivit lui Alexandru Matei, spaţiul în cauză a fost achiziţionat în baza unei hotărâri a AGA SIF Moldova din aprilie 2004, adoptată cu peste 99% din voturi. "Oferta de preţ a subsemnatului a fost superioară celorlalte trei oferte înregistrate până la data ţinerii AGA, acţionarii fiind informaţi de aceste oferte în timpul des-făşurării AGA", precizează fostul preşedinte al SIF2.

Similar, domnul Matei îşi expune, pe puncte, contraargumentele la raportul prezentat de SIF.

Alexandru Matei consideră că ceilalţi administratori ai SIF doresc înlăturarea sa, deoarece, în cadrul şedinţelor de Consiliu de Administraţie, a urmărit în permanenţă respectarea cu stricteţe a prevederilor legale şi ale Actului Constitutiv, a intereselor societăţii şi acţionarilor: "Cred că aceste opinii (n.r. exprimate în CA) au deranjat atât pe ceilalţi administratori care au luat decizii cu majoritate de voturi cât şi pe alte persoane interesate, care au stat la baza acestui atac concertat împotriva mea şi care au ca scop vădit excluderea din Consiliul de Administraţie".

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Deci baiatul cumpara in nume personal spatii comerciale pe care le vinde societatea condusa tot de el, ne povesteste despre sotie si copil, care, intamplator, fac afaceri tot cu SIF-ul in cauza. In final se lauda ca ar investi banii proprii intr-un bloc cu risc seismic.

    Domnul Matei are tupeu.  

    A propos, cine e nenea asta si ce il califica sa fi fost presedinte la un SIF? 

    1. nenea asta e un inginer chimist care a ajuns sa conduca un sif.eu cred ca e putin dus cu pluta.

    Les jeux sont faits. Rien ne va plus.

    ceoea ai copii?daca da vinde-le niste active moca din portofoliul sif ptr ca dupa parerea lui matei e ok.

    1. Ce crezi?! Ca nu le-a vandut?! Sau crezi ca e vreun presedinte de SIF Sfant sau vreun membru in conducere n-a facut nici o afacere cu institutia?! Hai sa fim seriosi.... Doar nu suntem copii.

    ceoea ai copii?daca da vinde-le niste active moca din portofoliul sif ptr ca dupa parerea lui matei e ok.

    De cand a intrat Ceocea in CA la SIF2 se intampla lucruri ciudate cu presedintii SIF-ului.

    1. adica?fii mai explicit.

      Ei nu mai spune?! Este ciudat sa se spuna neregulile pe care le-au facut fostii presedinti la SIF2?? Sa le bagam "sub pres" e mai bine, ca sa doarma linistiti fostii presedinti impreuna cu banii "crescuti" cat timp au fost presedinti. Mentalitate de Romania...

      Apropo, cred ca esti unul din fostii presedinti... 

      Omule, te-ai prins! Dar ai grija ce expresii folosesti: chestia cu "dormitul linistit" ma duce cu gandul la Vantu si de aici la Doros, ultimul director general la Gelsor (FNI) si ma face sa cred ca esti vreun prieten de-al lui Ceocea de la Stefan Gheorghiu.

      Ce faci? Ameninti cu "ai grija..." atunci cand nu-ti convine turnura discutiei? Parca ai fi un exponent al vechii Securitati (parca despre fostul presedinte Turtoescu de la SIF2 se spunea ca ar fi fost "cu ochi albastri").

      Esti tare dubios... Vad ca ai o problema cu toata lumea, cu Doros, cu Ceocea. Si mai ales ai o problema cu dezvaluirile legate de ilegalitatile facute de "fostii presedinti" de la SIF2. Comportament specific unei tari din lumea a III-a, hai sa ne facem ca nu vedem cum s-au imbogatit unii facand chestii mai putin legale. 

      Mai mult ca sigur esti sau un apropiat al "fostilor presedinti" de la SIF2, poate ai avut si tu de castigat din spatii vandute la "comanda" lui Matei, ca prea esti furios ca ies la iveala "manarelile" lui.

      Sau poate esti vreun angajat la SIF caruia i-a mers foarte bine pe vremea lui Matei si acum "ii plangi urma" pentru ca au pus Doros si Ceocea biciul pe tine sa faci treaba. 

      Daca va uitati la tot ce se intampla, parerea mea e ca ar trebui sa fie schimbati toti.Si Matei, si Doros si Ceocea. Matei si-a tras spatiile, Doros, daca dai cautare pe net, apare cu un articol " Tun imobiliar si doua morti suspecte" si fost director Gelsor, deci e pus pe treaba la SIF si Ceocea, era vicepresedinte/director in SIF, in perioada cand si-a tras Matei spatiile. Acum s-a trezit dupa atatia ani. Probabil nu s-au mai inteles si acum e frumos, ca iese la suprafata tot

      Mai rasfirati baieti.

      Daca tot esti asa bine informat, ia spune ai lui Ceocea cum sunt, ca la Doros poate fi problema de genetica ? 

      Iar despre dezvaluiri - tot inainte. Nu mai ajunge ciolanul si e razboi in haita ?

    Ii pun o intrebare dlui Matei; daca sustine ca sustine/ a sustinut drepturile si interesele actionarilor, il rog sa ne spuna - public ce a facut, in mod concret si care este a fost gandirea / pozitia sa in momentul in care s-a pus problema semnarii acordului cu ERSTE in privinta amanarii / nelistarii BCR in 2009. Si daca s-au analizat in vreun fel implicatiile clauzelor impuse de catre austrieci. 

    Pariaza cineva ? vom primi un raspuns ?. 

    1. Cand vor spune si ceilalti 4 administratori care au votat vanzarea spatiilor lui Matei si care acum il infieraza sa nu se vada ca si ei sunt in aceeasi oala.

      Mai omule, tu nu stii cum se iau hotararile cand un presedinte vrea ceva???

      Crezi ca putea cineva sa miste in front cand era Matei presedinte si ordona ceva? Ceilalti au trebuit sa se execute si gata - si asa Matei a ramas cu spatiile (ca's mai multe). 

      Exact asa cum spui... acum e presedinte Ceocea...!!!

      Domnule "anonim" (de fapt esti anonim doar pentru unii, altii deja ti-au recunoscut stilul) - se vede ca esti "obsedat" de Ceocea si nu doresti DELOC sa se faca lumina in "afacerea Matei cu spatiile". Deci esti "Matei deghizat" sau unul din actualii angajati la SIF2 caruia ii mergea foarte bine pe vremea lui Matei (stim noi de ce) si acum, vorba cuiva care a postat mai sus, si acum "ii plange urma lui Matei".

    M-am saturat pana peste cap de "lupi pusi ciobani la stana" !! Asa au fost timp de 20 de ani toti fostii administratori ai sifurilor si nu numai!!! Cica sa nu se poate vinde tara!! Acum e vanduta , gata culliescu &comp. cu tot. Sa fie facut public de catre toti cei care au trecut prin consiliile de administratie ale SIF unde si la ce off shore au depusi euroii!!! Urgent sa se ajunga la toate sifurile la pragul minim de 5 la suta detinere!! Ce mai tura vura! Asta e !! Ori, ori. Ori hotie ori control al celor care detin si se pricep sa detina si sa dezvolte!!! M-am saturat de hotiile comuniste!!

    1. ASA ESTE!!!!!! FOAAAAAAARTE COOOORECT SPUS

    Nu stiu ce a facut acest domn dar cel de la Bursa de Valori cu siguranta 10 procurori nu i-ar face fata.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb