Alexandru Nazare a fost remaniat

J.P.
Politică / 8 iulie 2021

Alexandru Nazare a fost remaniat

Actualizare - Decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, publicat în Monitorul Oficial

Decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

De asemenea, decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor a fost publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, cele două decrete.

---

Actualizare - Preşedintele Iohannis a semnat revocarea lui Nazare din funcţia de ministru de Finanţe; Cîţu - ministru interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, remanierea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

---

Actualizare - Cîţu: "Nazare - revocat din funcţia de ministru de Finanţe"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, astăzi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe.

"După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor", a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că a transmis şi propunerea ca el să deţină interimar portofoliul Finanţelor.

"Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost anunţaţi de marţi după-amiaza şi am avut încă o discuţie în această dimineaţă", a spus Florin Cîţu.

---

Actualizare - Premierul Florin Cîţu l-a anunţat pe ministrul Alexandru Nazare că îl remaniază chiar înainte de şedinţa de guvern de azi, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, ministrul i-a spus premierului că şi-a făcut treaba la Finanţe, cu rezultate care se văd şi care au fost remarcate inclusiv de instituţiile financiare instituţionale, iar execuţia bugetară este bună." Cîţu i-a spus că nu ţine de aceste lucruri, ci de echipă", au precizat sursele citate.

---

Actualizare - Alexandru Nazare a scris pe pagina sa de Facebook despre şedinţa de Guvern de astăzi dar a omis să aducă în discuţie demiterea sa.

Nazare a scris: "În şedinţa de Guvern de astăzi, am majorat bugetul maxim al schemei de ajutor de stat institutită prin HG 807/2014 la 6,38 mld. lei, concomitent cu prelungirea valabilităţii acesteia până la finalul anului 2023.

Totodată, am introdus şi sectorul construcţiilor în rândul beneficiarilor eligibili ai schemei de ajutor de stat.

Susţinerea mediului de afaceri reprezintă o prioritate a mandatului meu, iar prin modificările aprobate astăzi am urmărit să facilităm accesul la finanţate pentru un număr cât mai mare de beneficiari, având ca obiectiv stimularea investiţiilor private, dezvoltarea regională şi crearea de noi locuri de muncă".

---

Actualizare - Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, că ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a fost remaniat, conform EVZ.ro.

---

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, este primul pe lista remaniabililor, nefiind exclus ca o decizie în acest sens să fie luată chiar astăzi, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale.

Nazare ar fi al doilea ministru care ar fi remaniat, după Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

Potrivit acestora o discuţie pe această temă a avut loc miercuri seară, liderul PNL Ludovic Orban opunându-se intenţiei lui Florin Cîţu.

Sursele liberale susţin că decizia nu are legătură cu performanţa lui Nazare la Ministerul Finanţelor, ci mai degrabă cu campania electorală din PNL. Potrivit acestora, ministrul Finanţelor nu este de acord cu alocările bugetare pe care Cîţu le are în vedere pentru primarii liberali.

Conflictul dintre Cîţu şi Nazare este mai vechi, premierul blocându-i acestuia planul de reorganizare a Ministerului şi proiectele de digitalizare.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că din punctul său de vedere nicun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulţumit de activitatea acestora.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Fără performanță nu poți !!!

    1. citu poate. Un borfash mediocru a ajuns premier si distruge tot ce intalneste in cale.

    Ce mare finantist este Nazare? Cine a auzit de Nazare decat scos din joben, complet necunoscut si fara performante profesionale si politice. Cateva luni in Guvernul Ungureanu (parca). Acum curtat pentru PNL Bucuresti. Mai sa fie! Am inteles ca a negociat locarea centrului Cyber al UE in Romania. Bravo lui. Dar asta nu I’ll face un bun economist, un bun finantist si nu se rasplateste cu o functie de ministru. Suntem babuini.

    Bine ca nu l-a reanimat!

    numai prin faptul ca a refuzat demisia inseamna o palma motivata pe obrajorul lui matzu.

    aceste matzu este si ambitios si cu catargul in vant ca toti mediocri! 

    cei care se entuziasmeaza de maretia lui nu stiu sa citeasca printre randuri!

    asteptati linia finala si atunci sa vedeti realizari!?! 

    scroafa urcata in copac......

    Datele economice sunt profund FALSE !!! O sa iasa in curand la iveala, o sa vedeti.

    Uitati-va in jur. Romania e PRAF !!! 

    Nu știu cine îl regreta pe Nazare. Deși ANAF s-a digitalizat un pic, tot o instituție PRAF, unde nu ai cu cine sa discuți, a rămas. SPV e un sistem anacronic care arata mult amatorism, o aplicație făcută pe genunchi de repetenți.

    La ANAF, daca ai o sumă de plata stabilită din burtă, nu ai pe cine sa suni, să întrebi civilizat ce reprezintă acele cifre. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb