ALEXANDRU RAFILA: ''Dezvoltăm un proiect, la nivelul medicilor de familie, pentru testarea şi tratamentul ambulatoriu al persoanelor cu simptome COVID''

G.U.
Politică / 8 decembrie 2021

''Dezvoltăm un proiect, la nivelul medicilor de familie, pentru testarea şi tratamentul ambulatoriu al persoanelor cu simptome COVID''

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat astăzi că se lucrează, alături de medicii de familie, la un proiect care să permită testarea extinsă a persoanelor cu simptome COVID-19, dar şi tratamentul ambulatoriu al acestora, informează Agerpres.

"Dezvoltăm, împreună cu medicii de familie, un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacţi ai unor persoane infectate. De asemenea, procedurile legate de tratamentul, de evaluarea, pe de o parte, şi de tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, încât presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulaţiei virusului, să fie mai mică", a declarat el în debutul şedinţei de guvern.

Acesta a menţionat că la nivelul Ministerului Sănătăţii este analizată capacitatea de răspuns a spitalelor, fiind avut în vedere inclusiv accesul la servicii medicale al pacienţilor cu alte patologii decât COVID-19.

"Trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un val, un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile. În acest context, evaluăm la Ministerul Sănătăţii, în momentul de faţă, capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Avem un mecanism flexibil, adică în această perioadă ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienţii cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare a spitalelor de către pacienţii COVID a scăzut şi facem lucrul acesta chiar în această săptămână", a spus el.

Rafila a amintit că a participat, marţi, la reuniunea miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană, în cadrul căreia li s-a recomandat statelor membre intensificarea campaniilor de vaccinare, în contextul apariţiei variantei Omicron. În cadrul aceluiaşi eveniment s-a discutat despre introducerea de către toate statele membre a formularului de localizare a pasagerilor.

"Va deveni obligatorie în cadrul Uniunii Europene şi e bine că noi o să operaţionalizăm acest lucru până pe data de 20 decembrie", a mai spus ministrul Rafila.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Nicolae Ciucă a cerut să fie luate măsuri pentru a asigura populaţiei medicamentele necesare şi serviciile medicale în secţiile ATI, în eventualitatea unui nou val de îmbolnăviri.

"Cred că este nevoie să identificăm de acum ceea ce avem nevoie pentru valul 5 şi v-aş ruga să demarăm toate elementele de contract de asigurare a medicamentelor, de asigurare a serviciilor medicale în secţiile ATI şi, desigur, dacă există posibilitatea şi trebuie să existe posibilitatea, să îmbunătăţim tot ceea ce reprezintă ansamblul de activităţi pe baza experienţei pe care am avut-o trecând prin cele patru valuri până acum", a spus şeful Executivului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. totusi pina la urma o sa saturati de subiectul asta , daca mai aveti ramasite de fiinta umana . nu se poate sa-l intindeti la nesfarsit , doar daca aveti vreo boala psihica !

    Răzvan Constantinescu se întoarce: De ce colegii mei vaccinați au voie să infecteze studenți și pacienți, iar eu nu am voie? Vreau și eu să infectez pe cineva, măcar cu virusul demnității!

    DICTATU RA REPETENTULUI PSIHOPAT 

     

    Se îmblânzește temporar. 

    Deși este certificat de toate studiile faptul că transmiterea infecției în aer liber este nulă, mărețul conducător al acțiunii ne dă voie fără mască pe stradă. Mască?? Da, nu ajută la nimic nici în spații închise, dar această discuție a fost uitată... 

    În plus, marele comandant ne dă voie la mall-uri (cui îi trebuie?) fără acupunctură, doar cu testiculare (folosind, desigur, inutilele teste care nu pot decela între măgăreața chinezească și alte viroze). Nebunia atinge cotele maxime ale sfidării: relaxarea fără motiv de încordare. Minciuna devine adevăr, iar el este relativ. Postadevăr. 

    Deși așa-zisele măsuri antipandemice s-au dovedit (din nou) nu numai ineficiente, ci nocive - introducerea obligativității măștii în 2020 a fost urmată, la circa 7-10 zile, de creșterea numărului de ”infectări” în toate țările care au aplicat-o, la fel și lockdown-ul, iar țările cu procent de peste 80% de înțepăceală au suferit cel mai mult (Israel, Danemarca, Irlanda, Germania) - toată lumea repetă la nesfârșit aceeași greșeală, sperând prostește că reluarea acelorași metode va conduce la rezultate diferite. Nu, nu mai e prostie, e ticăloșie. 

    În privința accesului la mall-ul vieții cu testare, am o întrebare: începând din octombrie, ca să-mi pot ține orele cu studenții, mă testez frecvent (orice-aș face, rămân ”negativ”) - de ce colegii mei vaccinați au voie să infecteze studenți și pacienți, iar eu nu am voie? Vreau și eu să infectez pe cineva, măcar cu virusul demnității! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb