ALEXANDRU RAFILA: "La gradul de transmisibilitate al Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi"

S.B.
Miscellanea / 23 ianuarie 2022

"La gradul de transmisibilitate al Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că "este aproape imposibil" ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron, având în vedere gradul ridicat de transmisibilitate al acestei tulpini, informează news.ro.

"La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă: se infectează persoane vaccinate şi o persoană nevaccinată, indiferent... Ce trebuie să înţelegeţi: noi nu am avut niciun fel de informaţie despre acest virus. El a venit pe un teren - că asta este problema acestui virus - un teren imunologic virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit, aparent nu au făcut nimic sau a fost o chestiune tranzitorie, de câteva ore, trecerea lor prin infecţie, aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi, dacă se reîmbolnăvesc, o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc", a afirmat Alexandru Rafila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Rafila susţine că se poate întâmpla ca o persoană nevaccinată să nu contracteze tulpina Omicron "doar în mici comunităţi izolate, care nu au avut contact cu acest virus".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dle Rafila, cu tot respectul datorat functiei va spun sa mai cititi.

    Vaccinatii cu doua doze sunt mai susceptibili la infectare decat nevaccinatii. Abia boosterul reface temporar echilibrul dintre vaccinati si nevaccinati.

    Omicronul nu este mai contagios pentru un nevaccinat. Dar, fata de Delta, este mult mai contagios pentru vaccinati. Sunt studii pe tema asta, trebuie doar sa vi le dea fanfaronii de "medici" care sunt in CNSU. 

    1. Si care sunt aceste studii pe care nu le dau fanfaronii de "medici" care sunt in CNSU?

      The study included 11.937 Danish households (2.225 Omicron-infected households) and 27.874 household members in December 2021. A total of 6.397 household members tested positive 1-7 days after the primary case. The estimated secondary attack rate (SAR) was 31% and 21% in Omicron- and Deltavariant-infected households respectively.

       

      Unvaccinated potential secondary cases experienced similar attack rates in households with the Omicron VOC and the Delta VOC (29% and 28%, respectively), while fully vaccinated individuals experienced secondary attack rates of 32% in household with the Omicron VOC and 

      19% in households with the Delta VOC. For booster-vaccinated individuals, Omicron was associated with a SAR of 25%, while the corresponding estimate for Delta was only 11%. 

      Multumit? In casele vaccinatilor, infectiozitatea Omicron a crescut la 32% fata de 19% cat era Delta. Doar boosterul reface (si doar temporar, cateva saptamani, asta se stie din alte studii) o rata de atac de 25% fata de rata de atac de 29% in casele nevaccinatilor. 

      In primul comentariu era vorba de studii (la plural) care sa arate ca, Omicron este mult mai contagios la vaccinati decat la nevaccinati.

      Informatia ca "while fully vaccinated individuals experienced secondary attack rates of 32% in household with the Omicron VOC and 19% in households with the Delta VOC." nu compara vaccinatii cu nevaccinatii. 

      In plus, pentru a avea o imagine clara a studiilor rezultatele exprimate in procente trebuie insotite de numarul de cazuri care a stat la baza calcularii procentelor.

    ALEXANDRU RAFILA:

    "La gradul de transmisibilitate al Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi daca esti VACCINAT" 

    1. Trol

      Stim ca esti trol. Stim si cine te indeamna sa te faci de cacao. Nu te plateste pentru ca astia din categoria ta (cu 2 neuroni) sunt utili fara sa fie platiti.

      E mica lumea, toti trolii se cunosc intre ei.

    A fi infectat nu înseamnă a fi bolnav. Premisele pandemice sunt false.

    1. Daca n-ar muri nimeni ai avea dreptate dar pentru ca nu se intampla asa e doar un punct de vedere discutabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb