ALEXANDRU RAFILA: "Numărul infecţiilor respiratorii a scăzut semnificativ"

S.B.
Miscellanea / 4 februarie 2023

"Numărul infecţiilor respiratorii a scăzut semnificativ"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila anunţă că numărul de infecţii respiratorii "a scăzut semnificativ". Alexandru Rafila estimează că în următoarele două săptămâni numărul de infecţii respiratorii va fi cel aşteptat pentru respectiva perioadă, iar starea de alertă epidemică se va încheia, informează news.ro.

"Am scăzut de la aproape 140.000 la puţin peste 100.000 (de infecţii respiratorii - n.r.) într-o săptămână. Eu cred că în două săptămâni o să ajungem la valorile aşteptate pentru perioada în care ne vom afla şi această depăşire a maximului aşteptat care echivalează cu declararea unei stări de alertă epidemică - în România aşa a fost declarată - se va încheia", a afirmat Alexandru Rafila în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima TV.

Întrebat de ce multor oameni le-a fost mai rău din cauza virusului gripal decât din cauza SARS-CoV-2, medicul a explicat că, în timp, formele de boală produse de tulpina Omicron a virusului responsabil pentru COVID sunt mai uşoare, în timp ce în cazul virusului gripal, în urma măsurilor pentru COVID care au oprit şi răspândirea acestuia, imunitatea colectivă a populaţiei a scăzut, iar vaccinarea în România este redusă.

Conform ministrului, în ultimii doi ani, cu vaccinul asigurat de Ministerul Sănătăţii au fost vaccinate anual 1,5 milioane de persoane, el explicând că, pentru a stopa o epidemie şi pentru a opri consecinţele gripei asupra vârstnicilor ar trebui vaccinaţi în fiecare sezon 3,5 milioane de oameni din categoriile la risc.

El aminteşte că în urmă cu doi ani un milion de doze de vaccin antigripal sezonier din stocul cumpărat de minister au rămas nefolosite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb