ALEXANDRU RAFILA: "Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250"

G.B
Miscellanea / 14 ianuarie 2022

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, astăzi, că numărul de cazuri noi internate zilnic din cauza Covid-19 în spitale este 2-2,5%, ceea ce înseamnă 200-250, la un număr zilnic momentan de 10.000 de persoane confirmate pozitiv cu Sars-CoV-2. Rafila a spus că la nivel naţional gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid este de 16%, în Suceava fiind cel mai mare grad de ocupare, de 34%, potrivit Digi24.

"Ceea ce observăm este că numărul de cazuri internate din numărul de cazuri noi înregistrate zilnic se situează în jurul valorii de 2-2,5%. Cam atâţia se internează în fiecare zi în plus 200-250 de persoane internate în spitale, cu toate că înregistrăm cifre foarte mari la nivelul cazurilor confirmate, care ne apropie de 10.000 de persoane zilnic", a declarat vineri Alexandru Rafila în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Educaţiei.

Potrivit cifrelor comunicate de ministrul Sănătăţii, cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în judeţul Suceava-34%. Pe locul următor este Cluj-28%, în timp ce Bucureşti şi Ilfov au fiecare 16%. Media naţională de ocupare a paturilor destinate infecţiei Covid-19 este de 16%, a precizat Alexandru Rafila.

"Încercăm să ţinem şcolile deschise, dar nu cu orice preţ... În funcţie de evoluţia pandemică, dar şi de particularităţile noi Omicorn... Această boală are o transmisibilitate foarte mare", a explicat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au decis să modifice modul de organizare a cursurilor şcolare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unităţile şcolare dintr-un judeţ vor fi închise dacă unităţile medicale judeţene vor avea ocupate paturile ATI în proporţie de 75%.

Situaţia va fi prezentată pe site-urile DSP şi ale inspectoratelor şcolare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

"Suntem încă departe de acest scenariu... pe măsură ce un judeţ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informaţii publice", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb