ALEXANDRU RAFILA: "Probabil că voi accepta să fiu ministru al Sănătăţii"

G.B
Politică / 6 noiembrie 2021

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Medicul şi deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, ieri că dacă i s-ar propune funcţia de ministru al Sănătăţii, ar accepta. Acesta a spus că, având în vedere că a dat multe sfaturi şi soluţii pentru gestionarea pandemiei, ar fi neserios să refuze, potrivit Digi24.

Alexandru Rafila este unul dintre numele puse pe listele ce circulă în spaţiul public, conform surselor politice, pentru poziţia de ministru al Sănătăţii într-un eventual guvern PNL-PSD.

"Nu exclud, în mod evident. Rămâne să vedem care va fi negociere politică, soluţia şi în cazul în care mi se va face această propunere, probabil că o voi accepta.

O voi accepta din două motive: Am fost un om destul de vocal în perioada anterioară. Am dat şi multe sfaturi, soluţii sau posibilităţi de a încerca să rezolvăm lucrurile într-un mod mai bun. În momentul în care refuzi o astfel de poziţie, după ce ai fost fie un constatar, fie un sfătuitor, atunci rezultă că nu eşti serios. Trebuie să ai o anumită credibilitate.

Al doilea lucru pentru care cred că aş spune «da», cu toate că este foarte complicat - situaţia din momentul de faţă este foarte complicată - este legată de o abordare pe care în general o folosesc, e echilibrată, nu e conflictuală şi încerc să aduc oamenii la aceeaşi masă şi măcar să obţin o opinie majoritară care să fie favorabilă încheierii acestui episod dureros şi să sperăm evitării unor episoade la fel de dureroase în cursul anului 2022", a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a explicat care ar fi primele măsuri pe care le-ar lua în primele două săptămâni în calitate de ministru al Sănătăţii.

"Nu trebuie să ne aşteptăm la nişte măsuri minune, în care vine cineva providenţial şi care ia o măsură şi schimbă total lucrurile. Nu se poate aşa ceva. Însă cu siguranţă am o prioritate legată de reducerea numărului de îmbolnăviri şi mai rapidă a numărului deceselor, pentru că e foarte mare.

Avem o problemă pe care au sesizat-o şi cei din OMS când au venit acum în România. Oamenii se prezintă târziu la medic, după ce se infectează. De multe ori se diagnostichează la domiciliu. Dacă sunt pozitivi, nu comunică lucrul ăsta şi se prezintă de foarte multe ori târziu la medic. Lucrul ăsta se datorează în primul rând unei neînţelegeri a gravităţii acestei boli şi trebuie să reuşim să-i convingem să se prezinte cât mai rapid la medic.

Al doilea lucru, care este extrem de important, este să găsească cu uşurinţă medicul la care să se prezinte care să poată să-l evalueze şi care să-i prescrie un tratament. În momentul de faţă lucrul ăsta e foarte dificil.

Oamenii trebuie să ştie că la primele semne de boală trebuie să se prezinte la un medic care să-i prescrie un tratament, dacă cumva are o formă care necesită un tratament antiviral, şi să nu trebuiască să stea într-o curte a unui spital plină de oameni.

La spitalul la care lucrez eu, Insitutul Matei Balş, am ajuns ca colegii să examineze pacienţii în ambulanţă. Lucrul ăsta e foarte rău dacă nu au unde să examineze în altă parte, nu au unde să le ofere oxigen, pentru unii.

Trebuie să se prezinte la medicul de familie. Există protocoale de tratament. Nu sunt cunoscute eficient, aplicate. Acolo se face referire şi la antivirale, care nu se pot prescrie decât de un medic infecţionist, pe care-l găseşti doar la spital. E un cerc vicios care duce la imposibilitatea tratării pacienţilor în stadii incipiente care să evite complicaţiile.

Al treilea element. Persoanele cel mai vulenerabile sunt vaccinate în măsura cea mai mică în România. Persoanele cu vârsta peste 80 de ani sunt vaccinate în proporţie de 21% la o medie naţională de 34%.

Pacientul trebuie să aibă acces la un mimim de investigaţii. Pacientul să primească un pachet de investigaţii şi unul de medicamente. Facem un tratament la pacienţi oferind nişte «pachete» de tratament care nu se aplică nicăieri. Le dăm în continuare cantităţi foarte mari de antibiotice, care n-au niciun efect. Complică lucrurile. Le dăm cortizol. Se dă în primele zile de boală, ceea ce amplifică multiplicarea virală şi duce la consecinţe foarte grave.

Putem să facem un efort ca într-o săptămână sau două lucrurile astea să le aducem la normalitate.

Cea mai nenorocită chestiune în gestionarea acestei pandemii a fost că nu s-a bazat pe parteneriat, explicaţie, ci pe adversitate", a spus medicul.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. probabil ca vei fi linsat in strada in cateva luni

    1. pseudobanksterule, ai inceput sa amenintzi lumea p-aci? ushurel, probabil esti genu' care se kk pe el cand aude primu' pocnet de arma....

      zici?

      eu, nu tu, am tinut in mana un glock de 9 mm (si eu l-am folosit invatand sa trag)

      exact deci la ce te referi copile? 

      bai Ban cher vali, tot nu te-ai vaccinat? ce mai astepti?

    se confirma iarasi , ca in Romania dupa rau vine si mai rau . trompeta oms ne lipsea . huuuoooo !

    Cu Rafila la sanatate, PNL ar scapa de un imens "hot potato", asa cum au facut si in alianta cu USR.

    Scapi de un minister incomod, aruncand problema in bratele unora care se arunca cu capul inainte. 

    1. cu rafila sau cercel la Sanatate, OMS ar fi in full control peste Sanatatea Romaniei !

      vai de fundul nostru din acel moment... ca in australia si noua zeelanda va fi pe aici pe la noi !  

      rafila si cercel sunt sclavi cu plata la OMS si la marile companii big pharma ... ia sa zica ei ce sponsarizari au primit ei anii trecuti si de la cine!  

      mama lor de jmanglitori care sunt ei !  

    s-au tot chinuit sa saboteze tot ca sa se instaleze si acum asteapta propuneri sa se mai gandeasca daca accepta??

    personal nu-l uit cand a sabotat subtil din "interviu"" inclusiv dupa finalizarea investitiei pentru dotarea pentru productia de vaccin in Bucuresti pe motiv ca el "nu crede ca e cea mai buna solutie sa se investeasca intr-o cladire cu rism seismic "" si subtil au "papat"" tot si personalul imprastiat si distribuit unde aveau ei interesul si adio vaccin produs in Romania (pe scurt) ..cine sufera de amnezie ???? sa intelegem ca doar "face loc"" altora din afara dupa ce-l lasati sa parjolesca ce-a mai ramas ? 

    nu ar trebui sa acceada la varful politicii romanesti tot felul de indivizi scoliti de servicii secrete straine , ong soros si altele , sau din diferite institutii internationale din simplul motiv ca toate la un loc n-au nici un interes pentru o Romanie puternica .

    profet mincinos sau specialist pârât ?

    remember 06:35, iun 16, 2020, Autor: L.S. (kanalD) 

    ce spunea Mr Rafila ? 

    ""În cazul lipsei unui vaccin, imunizarea s-ar face prin trecerea prin boală, iar coronavirus va fi în doi ani de zile la fel ca o gripă obișnuită, spune Rafila. 

    În cazul unui vaccin eficient, cel mai probabil scenariu, se va bloca rapid răspândirea bolii."" 

    daca vaccinul s-a dovedit eficient , de ce se incurajeaza "trecerea prin boala" prin suspiciuni si evidentierea eventualelor efecte adverse oricum neletale comparativ cu ""efectele adverse " la imunizarea prin ""trecere prin boala"" a celor nevaccinati se sunt preponderent mortale pt cei vulnerabili dpdvd al sanatatii personale in cazul persiflarii bolii si intarzierii internarii sub supraveghere si ingrijire medicala competenta ? 

    a avut timp Mr Rafila sa ""descopere "" din iunie 2020 pana acum in noiembrie 2021 cu toate functiile , doctoratul si subalternii lui ca nu este ""o gripa obisnuita" si ca nu suntem in situatia de "lipsa a unui vaccin""? 

    daca nu convinge cu nimic de faptul ca e sef pe Microbiologie ci doar politician si daca nu stiati aflati acum : 

    ""Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate. 

    Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii. 

    ""

    El nu prea ar vrea, ca are o viata de famile, nevasta, copii... Dar, orobabil, o sa faca acest sacrificiu pentru tara si popor.

    1. daca ""nu pre vrea"" , sa stea acasă cu nevasta si copiii , nu să iasa ca doctor stie tot ce-si dă doar cu părerea si soune doar ce crede el dar niciodata nu l-am vazut sa combata cu profesionalism manipulările criminale ce bombardează şi şoşochează toate mediile a au umplut spitalele de urgenta si ambulantele!

    Vai de steaua noastra cu acest medic politruc Rafila .

    Da, alogenul Rașila va fi foarte probabil viitorul ministru al Sănătăţii, dar daca-l prinde Revolutia in tara, va deveni ministrul hoiturilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb