ALFRED TAUDES, DIRECTOR DE CERCETARE LA WU EXECUTIVE ACADEMY: "Bitcoin înfloreşte pentru că oamenii nu mai au încredere în guverne"

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 aprilie 2022

"Bitcoin înfloreşte pentru că oamenii nu mai au încredere în guverne"

"Banca Centrală Europeană a eşuat în lupta cu inflaţia, iar crizele ajută criptomonedele"

Principalul motiv pentru care Bitcoin înfloreşte este că oamenii nu mai au încredere în guverne, spune profesorul Alfred Taudes, director al institutului de cercetare pentru criptomonede de la WU Executive Academy, citat de hotnews.ro. "Dacă nu ai încredere în Guvern nu ai încredere în bani, deoarece ei vin de la autorităţi", afirmă Taudes.

Potrivit acestuia, la fiecare două săptămâni cineva prezice că Bitcoin va eşua. "Mulţi oameni faimoşi spun că va eşua, va dispărea, dar s-a întâmplat asta? Este un sistem descentralizat şi e foarte robust", spune Alfred Taudes despre Bitcoin.

"Dacă vă uitaţi la Austria, noi avem un indice despre încrederea în politicieni. Dacă facem o comparaţie cu situaţia de acum 10 ani, avem clar o scădere. Cred că nu e mare diferenţă (în această privinţă n.r.) în alte ţări europene", a explicat Taudes.

El a amintit că miniştri din ţări importante sunt acuzaţi de corupţie.

"De ce să ai încredere în aceşti oameni când vine vorba de bani? Acum avem o inflaţie de 7%. Mulţi oameni au devenit mai săraci, mai ales pensionarii. Banca Centrală Europeană a eşuat. Este treaba lor să lupte cu inflaţia. Nu o fac. Oamenii, şi normal, au realizat acest lucru. Ce mai poţi face? Să cumperi aur. Ce mai poţi să cumperi? Cumperi Bitcoin", a mai afirmat Alfred Taudes.

Potrivit acestuia, ţările în care monedele locale "au eşuat" sunt cele în care există cele mai mari procente de oameni care folosesc criptomonede. Taudes dă ca exemplu Turcia, ţări din Africa sau India.

"Dacă te uiţi la războiul din Ucraina, dacă trebuie să plec de-acolo, am Bitcoin. Tot ce trebuie să fac este să ţin minte cheia privată. Dacă ajung aici, am banii. Cu cât avem mai multe crize, cu atât va fi mai apreciat", a mai afirmat el.

Mineritul criptomonedelor şi lipsa unui lobby al acestora

Taudes arată că Bitcoin nu are putere de lobby fiindcă e un protocol.

"De obicei, minerilor nu le place să fie persoane publice. Este foarte greu să fie auziţi de către politicieni, pentru că nu au o maşinărie de lobby. (...) În Europa există o regulă: dacă e ceva nou, e ilegal. Desigur că e ilegal. Nu a existat până acum, deci e ilegal. În America, dacă ceva e nou, prin definiţie este legal până când cineva dovedeşte opusul. Dacă au o problemă, îmbunătăţesc tehnologia. Noi interzicem şi 10 ani mai târziu piaţa este dominată de America şi zicem: a, trebuie să reglementăm monopolul american. Gândiţi-vă la internet. (...) Europa nu înţelege cum funcţionează inovaţia într-o lume digitală şi repetăm aceeaşi greşeală. În America se gândesc cum să facă mineritul verde. America va domina. Accepţi provocarea şi vii cu soluţii. Nu e o coincidenţă că Elon Musk este fan Bitcoin", a mai afirmat profesorul.

Conform acestuia, la o privire pe profilul investitorilor în criptomonede se observă că sunt persoane cu un apetit ridicat pentru risc. Deobicei vorbim despre bărbaţi tineri, cu bani pentru că majoritatea lucrează în IT şi cu studii superioare.

"Criptomonedele reprezintă o investiţie cu risc ridicat. Pe termen scurt (cotaţia) poate fluctua puternic. Pe de altă parte, dacă te uiţi pe termen lung, este o investiţie foarte profitabilă. Bitcoin a fost de departe cea mai bună investiţie în ultimii 10 ani", a mai afirmat Alfred Taudes.

Taudes avertizează totuşi cu privire la investirea tuturor economiilor în criptomonede, acesta recomandând de asemenea un portofoliu diversificat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb