Alianţa dintre Ford şi Volskwagen urmează să fie extinsă

F.B.
Politică / 27 octombrie 2018

Alianţa dintre Ford şi Volskwagen urmează să fie extinsă

Ford negociază intens cu Volkswagen o adâncire a alianţei lor dincolo de vehiculele utilitare, ceea ce ar putea ajuta Ford să-şi reducă pierderile din Europa şi America de Sud şi să împartă costurile cu tehnologia şi cu maşinile mici, transmite Bloomberg.

"Avem discuţii extinse privind cum ne putem ajuta unul pe altul pe plan global. Colaborarea nu este limitată în niciun fel, indiferent dacă e vorba de diverse tipuri de tehnologii, segmente de producţie sau geografie", a afirmat directorul financiar al Ford, Bob Shanks.

Discuţiile cu VW au loc într-un moment cheie pentru Ford. Deşi acţiunile au crescut cu aproape 10% după ce compania a anunţat joi câştiguri peste aşteptări, producătorul auto se restructurează pe plan global. De asemenea, Ford a avertizat că nu-şi va îndeplini precedentul obiectiv anunţat de a obţine o marjă de profit de 8% până în 2020, din cauza costurilor mai ridicate şi a deteriorării afacerilor sale din Europa şi China.

Încheierea unor parteneriate cu firmele rivale ar ajuta Ford să-şi reducă costurile şi să obţină noi tehnologii pentru a-şi extinde gama de modele.

Recent, producătorul auto indian Mahindra & Mahindra Ltd şi Ford au anunţat că explorează formarea unei alianţe strategice. Potenţiala cooperare va include programele de mobilitate, dezvoltarea produselor, distribuţia pe piaţa din India şi pieţele emergente globale.

"Cu VW şi Mahindra, nu am pus condiţii limită pentru colaborarea noastră. Căutăm să analizăm ounctele tari şi slabe ale fiecăruia şi înţelegem cu ne putem mai bine ajuta reciproc", a explicat Shanks.

Încheierea unor acorduri cu VW şi Mahindra ar putea îmbunătăţi perspectivele Ford, ratingul companiei fiind cu o treaptă deasupra nivelului "junk" (nerecomandat pentru investiţii). Analistul Adam Jonas de la Morgan Stanley previzionează că Ford va înregistra pierderi de 3,6 miliarde de dolari în Europa în perioada 2019 - 2021, devenind producătorul auto cel mai puţin profitabil de pe această piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb