Alianţa NATO nu este pregătită pentru un dezastru strategic

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie

Sursa foto: facebook / NATO

Sursa foto: facebook / NATO

"Acest scenariu sumbru ar fi o lovitură uluitoare pentru prestigiul şi credibilitatea Occidentului, dezvăluind că promisiunile de a sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie au fost goale". (Washington Post)

Călin Rechea

Un articol recent din revista The Economist, "Putin seems to be winning the war in Ukraine-for now", ar putea fi considerat un semnal puternic al schimbării naraţiunii oficiale în ceea ce priveşte războiul din Ucraina.

După acest "semnal", principalele publicaţii din Statele Unite, Marea Britanie şi Germania au început să publice tot felul de "bazaconii", care nu pot decât să creeze puternice stări contradictorii celor condiţionaţi să accepte sloganurile propagandistice fără să crâcnească.

Cum este posibil ca Rusia să nu piardă războiul după aproape doi ani de colaps iminent?

După ce a justificat în toate felurile iminenţa unei victorii a Ucrainei, cotidianul britanic The Telegraph a scris recent că "Rusia lui Putin se apropie de o victorie devastatoare", iar "fundaţiile Europei se clatină".

Articolul este semnat de fostul europarlamentar Daniel Hannan, care scria în aceeaşi publicaţie, în iulie 2023, că "Putin este terminat şi ţara sa se află în pragul colapsului".

Publicaţia Der Spiegel a publicat un articol în care explica de ce Putin are toate motivele să fie mulţumit de sine. "Din nefericire, Putin are dreptate când spune că ţara sa a devenit mai puternică de la invazia Ucrainei", scrie revista germană, în condiţiile în care "regimul său semi-totalitar şi chiar economia sunt stabile".

Doar semi-totalitar? Oare este posibil ca un dictator sângeros să se mulţumească doar cu un regim semi-totalitar? Unde este mândria lui de dictator?

Cotidianul Die Welt întreba recent, probabil retoric, cum mai poate câştiga Ucraina şi amintea că premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că "strategia Ucrainei a eşuat", în condiţiile în care "toată lumea ştie acest lucru, însă nimeni (cu excepţia lui Orban) nu îndrăzneşte să o spună cu voce tare". Dar a fost cu adevărat strategia Ucrainei?

"În Ucraina riscul nu este impasul, ci înfrângerea", plusează un editorial din Washington Post, care mai subliniază că "înfrângerea Ucrainei ar reprezenta un dezastru strategic pentru Statele Unite şi aliaţii din NATO", iar "acest scenariu sumbru ar fi o lovitură uluitoare pentru prestigiul şi credibilitatea Occidentului, dezvăluind că promisiunile de a sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie au fost goale". Mai mult, secţiunea "War in Ukraine" a fost scoasă de pe prima pagină de web a publicaţiei americane.

Toate aceste "întoarceri ca la Ploieşti" nu reprezintă nimic în faţa declaraţiilor lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Înaintea ultimei întâlniri a miniştrilor de externe din ţările membre ale alianţei, politicianul norvegian declara că Rusia nu trebuie subestimată niciodată, o adevărată sclipire de geniu care trebuie apreciată la adevărata ei valoare.

"Pe măsură ce Ucraina a avansat, Rusia a dat înapoi. Acum este mai slabă din punct de vedere politic, militar şi economic", a declarat Stoltenberg după întâlnirea miniştrilor de externe, pentru ca după doar câteva zile să afirme că "trebuie să ne pregătim pentru veşti rele din Ucraina".

Oare "specimene" precum Stoltenberg sunt trimise la şcoli speciale pentru a dobândi astfel de "abilităţi" de comunicare?

Pe marginea unui articol din New York Times, "Răpitorii de oameni: recrutorii din Ucraina folosesc tactici dure pentru refacerea efectivelor", care scrie despre comisii medicale neprofesioniste sau tactici coercitive de mobilizare, fostul bancher de investiţii David Goldman subliniază pe contul său de Twitter că "neo-conservatorii şi liberalii globalişti nu sunt pregătiţi pentru colapsul Ucrainei".

Colonelul britanic în rezervă Richard Kemp scria în The Telegraph că "Un colaps total al Rusiei este surprinzător de aproape". Era 28 februarie 2023.

În 28 mai 2023, acelaşi colonel Kemp scria că "Putin este terifiat de contraofensiva Ucrainei", iar în 28 decembrie 2023 era resemnat: "Ucraina pierde, dar Marea Britanie trebuie să rămână alături de ea".

După cum au evoluat lucrurile până în prezent, nu doar Marea Britanie ci întreaga alianţă NATO poate rămâne neclintită alături de Ucraina, deşi semnalele de la Washington arată altceva. Rezultatul va fi acelaşi.

Stephen Bryen, cercetător în cadrul Center for Security Policy de la Yorktown Institute şi fost director în cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului SUA, a publicat recent un verdict năucitor în Asia Times: "NATO este un dezastru şi ruşii câştigă".

Bryen a prezent pe scurt situaţia din Germania şi a preluat concluzia unei analize din publicaţia Bild, conform căreia "armata Germaniei nu are nici forţa şi nici echipamentul pentru a apăra ţara". O declaraţie asemănătoare a venit şi de la ministrul german al apărării Boris Pistorius.

Tabloul dezastrului este completat cu exemple edificatoare în ceea ce priveşte situaţia efectivului şi a înzestrării armatelor franceze, britanice şi americane.

Pentru fostul oficial american, "remedierea NATO este o problemă foarte dificilă, deoarece alianţa se pretinde a fi o alianţă ofensivă şi nu un sistem de apărare", iar "coruperea misiunii sale, pe fondul unei graniţe extinse cu Rusia, a făcut ca includerea Ucrainei să fie o ambiţie excesivă, deoarece ruşii nu au mai acceptat extinderea".

"Dacă Ucraina va capitula, ceea ce Rusia spune că vrea, NATO va suferi o înfrângere majoră, prima înfrângere de la înfiinţarea alianţei în aprilie 1949", şi-a încheiat Stephen Bryen articolul din Asia Times.

Un fost comandant militar al NATO a încercat să explice cum s-a ajuns la dezintegrarea completă a naraţiunii oficiale în faţa realităţii.

Generalul Harald Kujat, fost Şef de Stat Major al Bundeswehr-ului şi fost preşedinte al Comitetului militar al NATO din 2002 până în 2005, a acordat un interviu lui Philip Hopf, director executiv al companiei de consultanţă financiară HKCM.

Generalul german a început printr-o critică dură a autorităţilor de la Berlin în ceea ce priveşte aprovizionarea cu arme a Ucrainei şi a subliniat că "oamenii de la conducere fac greşeli din cauza incompetenţei şi ignoranţei".

Fostul preşedinte al Comitetului Militar al NATO a mai accentuat faptul că "această politică periculoasă este aplicată cu fanatism" şi "nu sunt luate în considerare beneficiile şi pierderile pentru Germania". Mai mult, "nimeni nu se gândeşte la consecinţele unei astfel de politici pentru ucraineni". Oare despre câte guverne din NATO se poate spune acelaşi lucru?

Generalul Kujat a amintit o declaraţie recentă a ministrului german de externe, Annalena Baerbock, declaraţie pur şi simplu strălucitoare prin inepţia ei: "Ucraina va câştiga pentru că trebuie să câştige".

Cine ar fi crezut că războaiele sunt aşa de simple? Este de ajuns să gândeşti pozitiv, să baţi de câteva ori din pantofii de rubin şi ai câştigat războiul.

Generalul german a subliniat puternic că nu încearcă să justifice în niciun fel operaţiunea specială a Rusiei, deoarece "este imposibil, în condiţiile în care contrazice legile internaţionale", însă a acuzat autorităţile occidentale că nu au făcut tot ceea ce era posibil pentru evitarea conflictului.

"Nu sunt singurul care gândeşte aşa. Mai sunt mulţi experţi şi oameni de ştiinţă, inclusiv americani, care susţin că Vestul a provocat operaţiunea militară specială", a mai precizat Harald Kujat.

În opinia lui Kujat, situaţia Armatei Ucrainei este critică, iar declaraţiile şi obiectivele anunţate de preşedintele Zelensky nu sunt deloc realiste.

În plus, sistemele de armament cerute şi aşteptate din Vest vor avea o eficienţă extrem de redusă dintr-un motiv simplu: nu va avea cine să le folosească, pe fondul pierderilor masive suferite de Armata Ucrainei.

Pe de altă parte, "forţele Rusiei sunt mult mai puternice decât la începutul operaţiunii militare speciale şi constituite o armată foarte modernă şi puternică", mai ales în condiţiile în care "ruşii au un mare grad de sinergie între diferitele unităţi militare şi sistemele de armament".

Dincolo de aspectul militar al războiului din Ucraina, generalul german a amintit şi importanţa aspectelor informaţionale şi economice.

Harald Kujat s-a declarat profund dezamăgit de modul în care jurnaliştii scriu despre situaţia de pe front, deoarece "raportează ceea ce ar dori să vadă, nu ceea ce este acolo", iar "publicul se obişnuieşte cu minciuna".

Mai mult, "politicienii nu mai sunt interesaţi de respectarea Constituţiei", în condiţiile în care legea fundamentală a Germaniei susţine că "statul trebuie să menţină pacea şi să lupte pentru ea".

Apoi Kujat mai subliniază şi direcţia deosebit de îngrijorătoare de "ignorare a dreptului cetăţenilor la libera exprimare", mai ales că "astfel de restricţii s-au terminat întotdeauna prost pentru noi, la fel cum se vor termina şi acum".

Ca răspuns la declaraţiile şi îndemnurile belicoase ale autorităţilor europene din ultima perioadă, generalul german aminteşte că "forţele armate ruse au devenit atât de puternice încât este periculos pentru noi chiar să ne gândim că ar putea izbucni un război în Europa, mai ales unul care ar putea duce la o escaladare nucleară".

Atunci care este scopul "autorităţilor" europene? Să-i trimită pe cetăţeni la moarte sigură, începând cu cei din Estul Europei?

Pentru Kujat, a-i provoca pe ruşi reprezintă "un aventurism pur, complet criminal". Apoi generalul german şi-a declarat deznădejdea în faţa "câinilor lacomi ai războiului informaţional", care "cer, cer, cer - şi creează impresia că Ucraina poate câştiga".

Fostul comandant NATO pare să fie resemnat şi în ceea ce priveşte ţara sa, despre care spune că "nu are deloc capacitatea de a lua decizii rezonabile din punct de vedere strategic".

Întrebat despre experienţa negocierilor sale cu Rusia, generalul Kujat a declarat că "ruşii sunt parteneri duri de negocieri, dar dacă ajungi la un rezultat, acesta este valid şi este respectat". Experienţa negocierilor sale cu ruşii este din anii "90, din perioada implicării NATO în conflictele din Iugoslavia.

Atunci Rusia era slabă. Acum Rusia este altfel şi negocierile nu vor fi doar dure, vor fi inumane.

Oare cine va avea misiunea ingrată de a semna tratatul care va confirma dezastrul strategic al celei mai puternice alianţe militare din istorie?

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. E din ce in ce mai clar că pe noi, românii, n-o sa ne mai apere nimeni ...

    1. cand ne-a aparat cineva?

    "Pe de altă parte, "forţele Rusiei sunt mult mai puternice decât la începutul operaţiunii militare speciale şi constituite o armată foarte modernă şi puternică", mai ales în condiţiile în care "ruşii au un mare grad de sinergie între diferitele unităţi militare şi sistemele de armament"...deci nu doar economic dar si militar "sanctiunile" ii intaresc pe ruptii astia in fund:-)...o "armata foarte moderna si puternica" care se milogeste la Corea de Nord si Iran pentru niste junk-uri de obuze si drone. Cat despre "sinergia intre diferitele unitati militare si sistemele de armament" s-a vazut cand isi doborau singuri avioanele:-)...Jesus, Ucraina fara marina militara a golit Crimea de marina mujica, in primavara cu F16 curata si spatiul aerian:-). Dupa intensitatea "corului bocitoarelor" scos la inaintare, mujicii stiu ca-i asteapta dezastrul...lipsa de oua si a motorinei sunt doar primele crapaturi in "propaganda asa zisei victorii mujice":-)..."succesuri" noului lot de 400k "sun flower":-)

    1. Mujicii consumă 20k carne tun pt 1 km, victoria e aproape. :

      Penibil ca de obicei. Ar trebui sa fii consultantul lui Stoltenberg. Sa poata afla de la tine cat de rau o duc rusii. Si sa ignore opiniile specialistilor din marile ziare americane, a lui Ben Hodges, si a altora.

      F16 vor merge la fel de bine ca Leoparzii????? Putine dintre tancurile Leopard 2A6 mai sunt functionale. Challenger sunt la muzeu. Iar Abrams sunt nefunctionale pentru ca li se infunda filtrele.

      "Very few of the Leopard 2A6 battle tanks given to Ukraine by Germany remain in service, Green Party MP Sebastian Schafer has claimed. Many of the tanks are battle damaged and spare parts are reportedly in short supply, he added. In Ukraine, only a small number of Leopard 2 tanks of the modern A6 modification are used, since independent attempts by Ukrainians to repair them end in even greater breakdowns, and there is a shortage of spare parts in Lithuanian repair shops, said Sebastian Schäfer, a member of the Green party." 

    Acest articol o să deranjeze sigur pe cititorii care au înfulecat cu nesaț propaganda pe burta goală, fără a digera și motivele care au condus la acest război fratricid.

    Internaționala Hai la lupta cea mare pentru Ucraina eșuează jalnic și o să apară și corul bocitoarelor de serviciu care la început ne delectau cu știri triumfale despre gospodina ucraineană care a doborât o drona rusnaca cu borcanul de murături și alte inepții de felul ăsta. 

    Măcar dacă am fi auzit pe străzi vorbindu-se limba ucraineană de către refugiați și fugiții de inrolarea lui Zele. Aiurea, doar limba rusă că majoritatea nu gavaresc altceva.  

    Oricum, primejdiile s-au mutat în Orient și de acolo ar putea porni o nouă flama urâtă de tot. 

    Parcă peste toate ar fi un păpușar care conduce paiatele pe teatrul de luptă. Eh, parcă... 

    Ca sa vedeti cine este Generalul Harald Kujat:-)

    Since July 2016, Kujat is a member of the Supervisory Board of the Berlin-based Research Institute Dialogue of Civilizations (DOC), allegedly financed by Vladimir Yakunin,until 2015 CEO of the Russian Railways and by some sources considered a member of the Russian president Vladimir Putin's inner circle. 

    By some conservative German media (Bild-Zeitung, Die Welt) Kujat was criticized for his pro-Russian views in German TV talk shows,allegedly being considered with misgiving by the German Federal Government 

    1. Așa da. E ceva să aperi Zeleland, și nevoile, și neamul cu google și pieptul de aramă. Foarte bine, mai ceva decât un patriot mujic ucrainean :) decis să se întoarcă de peste mări și țări ca să se înroleze:)

      Victoriile sovietice de revelion sunt urmate firesc de înfrângerile mujicilor de zi cu zi. Până la ultimul hoț!

    totul depinde de bani. intotdeauna a fost asa. tara care are mai multi bani rezista mai mult. ca oameni arme gasesti dc poti plati.

    coalitia pro Ucraina are 150 de tari care o ajuta oficial. s-ar putea sa vina bani chiar si de la ruzzia(cei 300 bil dollars, care se incearca a se confisca si da ucrainei). coalitia pro rusia oficial nu exista. nimeni nu are curaj sa spuna pe fata ca e aliat cu agresorul. deci bani nu ii vin rusiei, decat arme pe bani.

    nici o tara din lume nu poate sustine financiar un razboi pe termen lung, nici macar rusnacia. asta e un fapt cunoscut. rusia va crapa in ucraina, nu inseamna nimic faptul ca nu a crapat pana azi. ne uitam la bursa, ne uitam la rubla si vedem situatia REALA din rusia. reala nu ce zice putin.  

    1. ...

    the devil is in details

    daca citezi doar elemente pro china si pro russia este clar care va concluzia... 

    a nu se intelege ca razboiul din UKR merge grozav pt vecinii nostri 

    Nu ma intereseaza absolut de loc opiniile de acest fel ce sunt mai degraba opinii politice decit expertiză militara .Politic Europa si SUA se confrunta cu noi alegeri ce trebuie sa satisfaca toate partile si din acest motiv se ofera o iluzie si celor care doresc continuarea razboiului si celor care doresc pacea .Intreg spectrul electoral trebuie acoperit politic .Faptele sunt insa altele .Granitele Poloniei si Romaniei sunt supraaglomerate pe directia Ucraina si invers .Plin- plin este deviza transportatorilor .Duc griul din Ucraina catre Constanta si evident nu ma intorc cu remorca goala .Pe de alta parte Romania si alte natiuni europene pregatesc pilotii ucrainieni pe F16 ceea ce confera un viitor avantaj strategic .Alte citeva sute de mii de luptatori sunt pregatiti si ei in Europa .NATO nici macar nu a intrat in lupta si nici nu va intra pina in momentul in care Rusia va fi extrem de slabita si totul datorat armatelor si sacrificiului natiunii ucrainiene .Momentul in care NATO va amenita Rusia va deveni extrem de important .O Rusie slabita, pina la epuizare ,ce poate face in fata NATO si a trupelor de linie ale tuturor natiunilor din UE si ale aliatilor ?Rusia nu reuseste nici macar sa iasa din transee ea neavind forta militara de a intra in contraofensiva .Cine cunoaste harta Ucrainei intelege repede si de ce .Ca sa intri in Ucraina si sa o ocupi in intregime ai nevoie de un milion si jumatate de luptatori cel putin echipati la nivel NATO de 2000 de tancuri de ultima generatie cu toate acareturile aferente si de macar 500 de avioane la nivelul celor F16 .Citeva sisteme Himars si Patriot au dovedit rusilor ca pot usor distruge avioanele si rachetele , cele care sfideaza legile fizici.Nicio alta natiune nu a aratat lumi ca poate face asta cu exceptia ucrainienilor ce din cele 500 de lovituri ,ale rusilor ,de tot felul ,a eliminat circa 450 .Ceea ce vedeti este insa un joc politic imens care ofera democratiilor lumi cistigul .Vor aparea din ce in ce mai multe astfel de articole in presa ce nu fac altceva deciot sa antagonizeze (dusmanul trebuie bine identificat de noi toti) cetateanul european in lupta noastra comuna cu Rusia .Cine crede ca un PIB de marimea Rusiei poate cistiga confruntarea cu intregul Ocident unit e naiv rau de tot .Rusia e oprita in Ucrainaiar asociatii ei Teroristi sunt opriti in Orientul Mijlociu de catre Israerl .Pe de alta parte noua forta navala „Armada! controleza toate marile din jurul O.M. China este oprita in Pacific de NATO 2 iar in nordul indepartat Rusia nu mai poatre trece decit cu acordul SUA.In SUA deja Bill Clinton si Trump sunt asociati cu retelele de pornografie infantila ale deja decedatului Epstein iar lui Trump i se interzice in Colorado si Maine accesul in alegeri .Mai aveti vreun dubiu cine cistiga ?

    1. Iar minti cu spume? Cate sute de mii de militari ucrani sunt pregatiti in Europa? Stii cati a pregatit pana acum, intr-un an?

       

      10000 in UK in 2022 

      20000 in UK in 2023 

      4000 in SUA 

      ... in total... 60 000 in doi ani... si jumatate sunt morti. 

      "Aug 8, 2023 — So far, more than 60,000 Ukrainian soldiers have taken part in military training in the West. " 

       

      "Ukrainian soldiers trained abroad express discontent: 'I repeatedly told them NATO manuals didn't apply' 

      By Jacques Follorou (Bakhmut and Zaporizhia regions (Ukraine), special correspondent) 

      Published on September 27, 2023" 

       

      "Politico: Ukraine’s forces say NATO trained them for wrong fight"

      Probabil ca asa crezi . Naivitatea are un pret .Stii unde sunt marile concentrari de cetateni ucrainieni plecati imediat dupa inceperea razboului ? Daca stii intelegi si ca acesti oameni (mare parte dintre ei ) nu stau cu degetul in gura sau fluiera la luna asa cum vezi prin alte parti de lume ce din gura cistiga toate razboaiele .Asta ca sa nu iti mai zic de cei care nonucrainieni fiind sau prezentat voluntar spre a fi pregatiti sau stii unde se afla trupele SUA ce au fost in Afganistan sau chiar afganii fugiti o data cu trupele SUA ? Intelegi ce urgie se va declansa curind in Ucraina cind toate vor fi deja pregatite .

      Sa nu uitam ca ucraina este opresoara multitudini de minoritati din propriu teritoriu. Dintre minoritati romanii sunt pe locul doi, dupa rusi. Nu rusia derine teritorii romanesti, In schimb ucraina este beneficiara unor teritorii romanesti. De ce sa sustinem ucraina?

      nu pricepi nimic din contextul politic in care traiesti . nu mai cauta explicatii timpite .

      In anul 1918 , cand se incerca crearea unei ucraine independente, datorita hausului din imperiul Rus. Guvernul provizoriu al ucrainei a pretins ca intreaga Basarabie sa ii revina. La crerea expresa a basarabenilor guvernul Romaniei a trimis citeva trupe pentru a proteja guvernul si oficealitatiile basarabene.Din fericire ucrainenii nu au avut forta necesara sa atace Basarabia. Dupa ce bolsevicii au devenit stapinii imperiului Rus, au creat o serie de asa zise republici, pe baza principiului o natiune o republica. Printre republici a fost creat si republica autonoma Moldovenesca, in ucraina de azi. in acesta republica, cu majoritate de romani, mai mult de 39%, 30% ucraineni si 30% rusi limba oficaila era ucrineana. Acesta

      republica a fost creata de Stalin in detrimentul ucrainei. Dupa 1945 o parte din acesta republica a fost unita cu o parte din Basarabia(numita acum Transnistria).Beneficiari teritoriari ai urss a fost ucraina.Mai ales ca cei mai numerosi conducatori urss au fost ucraineni>Nikita Sergheevici Hrușciov(A ocupat funcția de secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice între 1953 și 1964, și pe cea de președinte al Consiliului de Miniștri între 1958 și 1964). Leonid Brejnev(Leonid Ilici Brejnev a fost conducătorul efectiv al Uniunii Sovietice din 1964 până în 1982) .in Basarabia, din 1945 o parte din populatia locala ( romani) au fost deportati si in locul lor a u fost adusi in special ucraineni, dar si vorbitori de rusa.Ca urmare ucraina se face vinovata de asuprirea , deposedarea si insusirea de bunuri ale populatiilor din Basarabia. NU MERITA SA FIE SUSTINUTA DE CATRE NOI. 

      Inteleg ca tu crezi ca cele 5-6 milioane de ucrainieni plecati in Polonia, Germania si alte tari, dintre care 2 milioane, barbati capabili de lupta, abia asteapta sa ia o arma in mana sa lupte pana la moarte.

      Poti sa crezi asta, poti sa crezi si faptul ca ei doar vor sa traiasca, si asa cum 6 milioane de polonezi au plecat din Polonia sa traiasca in Vest si 4-5 milioane de romani au facut la fel, atunci si acesti ucrainieni vor doar sa traiasca, fara sa se sacrifice in vreun fel. Familia pe primul loc, abia apoi tara. 

      de voi nu e sustinuta-asta-i clar(hauristii). in secret va rugati sa piarda Ucraina, SI NATO, si Romania

      Nu înțelegi momentul

    Toate au un început.

    Poftim declaratie a generalului german citat pe larg in acest articol: "ruşii sunt parteneri duri de negocieri, dar dacă ajungi la un rezultat, acesta este valid şi este respectat".

    Tot asa a "respectat" Rusia si garantia "valida" oferita Ucrainei cand aceasta si-a predat arsenalul nuclear, iar astazi suntem unde suntem. 

    Ce urmeaza, sa fim informati ca Rusia n-a atacat si n-a invadat niciodata o alta tara?! Am vazut destui care sustineau aceasta idee in anii premergatori invaziei din 2022, si toti au ramas uimiti cand le-am povestit despre Finlanda, tarile baltice si toate celelalte situatii pe care ar fi trebuie sa le cunoasca din manualele de istorie. 

    Hai sictir!

    1. Romania fiind una din martorele istorice ale cuvântului rusesc dat

      Nu pot publica aici chipurile a zeci de români din Bucovina care au murit luptând in acest război, nepricepandu se la decupat articole. 

      Dar se găsesc pe net.

      Apoi am putea vorbi cu ceva mai multa decenta . 

    Articolul din revista The Economist, intitulat "Putin seems to be winning the war in Ukraine-for n ow", semnalează o schimbare în narațiunea oficială cu privire la evoluțiile în războiul din Ucraina. Acest aspect a generat o serie de reacții și interpretări contradictorii în presa internațională.

    Publicaț iile din Statele Unite, Marea Britanie și Germania par să fie influențate de această schimbare și prezintă perspective variate asupra situației. Deși în trecut se pronunțau în favoarea iminenței unei victorii a Ucrainei, acum articolele sugerează că Rusia și președintele Vladimir Putin se apropie de o victorie devastatoare. 

    Deși există reacții contradictorii în mass-media, unele publicații și foști oficiali exprimă îngrijorări cu privire la direcția evenimentelor. Se observă o schimbare de ton și de percepție în discursul public, inclusiv în declarațiile oficialilor NATO. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a atras atenția asupra importanței de a nu subestima Rusia, reflectând o abordare mai precaută. 

    Articolul aduce în discuție perspective divergente cu privire la situația actuală în Ucraina. Unele publicații menționează că Rusia devine mai puternică, atât politic, militar, cât și economic, în timp ce altele subliniază riscul unei înfrângeri a Ucrainei și impactul negativ asupra Occidentului și alianței NATO în ansamblu. 

    Fostul comandant militar al NATO, generalul Harald Kujat, critica autoritățile germane pentru gestionarea furnizării de arme către Ucraina și atrage atenția asupra politicii periculoase aplicate cu fanatism. În plus, el remarcă slăbiciunea Armatei Ucrainei și exprimă îngrijorare față de ignorarea dreptului cetățenilor la libera exprimare și direcția de "ignorare a dreptului cetățenilor la libera exprimare". 

    În final, se aduce în discuție opinia generalului Kujat cu privire la pericolul provocării Rusiei, considerată un aventurism criminal, și dezamăgirea acestuia față de modul în care jurnaliștii și politicienii abordează situația de pe front, punând accentul pe raportarea sel ectivă a informațiilor. 

    Articolul evidențiază perspectivele contradictorii și complexitatea situației din Ucraina, arătând divergențe semnificative în interpretarea evenimentelor și a rezultatelor posibile ale conflictului.

    1. Eu nu pot sa inteleg cum exists la noi oameni care sa fie de partea celor care le--au omorat bunicii. Macar taceti daca ceva util nu puteti face! Pt politrucii cu sclipici - toate scarba!

      Problema este cine le-a omorait bunicii... rusii sau cei care conduceau urss > georgianul, Stalin, Nikita Sergheevici Hrușciov, tovarasul de betie a lui Stalin (ucrainean, sau Leonid Brejnev(ucrainean din orasul lui zelinsky), cel care a pus armata pe >primavara de la Praga> Probabil rusii erau la fel persecutati ca si bunicii de acesti satrapi ce au pus monopol pe imensul teritoriu multi-cultural.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb