Alianţa PNL-PD nu a repurtat în Capitală victoria covîrşitoare la care spera

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2004

Deşi Alianţa PNL-PD a cîştigat Primăria Generală din primul tur şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, numărătoarea voturilor a demonstrat că liberalii şi democraţii nu au obţinut majoritatea copleşitoare în consiliile locale şi primăriile de sector. Comparativ cu datele sondajelor de la ieşirea de la urne, potrivit cărora trei primării ar fi fost cîştigate din primul tur de Alianţă, rezultatele votului au arătat o luptă mai echilibrată. Aliaţilor li s-a părut suspectă scăderea prea mare faţă de rezultatele sondajelor, acuzînd Biroul Electoral Municipal de nereguli în procesul de centralizare a voturilor.

Astfel, la sectorul 1, consiliul local va fi format în proporţie de 45,5% de reprezentanţi ai Alianţei. PSD a obţinut 32,1%, PRM - 6,8% şi PUR - 6,9%. La sectorul 2, consiliul local va fi format din reprezentanţii Alianţei PNL-PD în proporţie 47,8%, iar de cei ai PSD, în proporţie de 37%. PRM va fi prezent în consiliu cu numai 5%. Alianţa nu a reuşit să depăşească 50% nici la sectorul 3, unde a obţinut 48,6% din locurile de consilieri. La acest sector, PSD are 30,9%, iar PRM - 7,3%.

Consiliul local al sectorului 4 va fi compus din liberali şi democraţi în proporţie de 47,5%. PSD va avea 31,5%, iar PRM - 8,3%. Ordinea se păstrează şi la sectorul 5, numai că Alianţa a obţinut un scor mai mic, de 38,9%. PSD a reuşit doar 27,6%, în schimb, PRM a obţinut 11,9%. PUR va avea doi consilieri la acest sector, reuşind să depăşească cu puţin pragul de 5%. În sectorul 6, Alianţa PNL-PD va deţine o pondere de 48%, fiind urmată de PSD, cu 33,5% şi PRM - cu 7,2%.

În ceea ce priveşte primăriile de sector, în afară de sectorul 5, acolo unde independentul Marian Vanghelie pare să fi cîştigat din primul tur (deşi multe buletine sînt numărate din nou din cauza contestării depuse de contracandidatul Cătălin Chiriţă), lupta se va da în 20 iunie. Toate posturile de primar de sector vor fi adjudecate după turul al doilea, în care se vor înfrunta candidaţii Alianţei PNL-PD şi actualii primari PSD. La sectorul 1, candidatul Alianţei PNL-PD, Andrei Chiliman, a obţinut 41,7% din voturile bucureştenilor, fiind urmat de Vasile Gherasim, candidat PSD, cu 33% din sufragii. Actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, porneşte în turul al doilea cu un avans semnificativ faţă de Anca Boagiu (PNL-PD), avînd 47,5% din voturi, faţă de cele 39,4% ale contracandidatei sale. La sectorul 3, candidatul Alianţei, Liviu Negoiţă, a întrunit 47,1% din opţiunile alegătorilor, fiind urmat de primarul PSD Eugen Pleşca, cu 37%. Lucrurile stau la fel şi la sectorul 4, unde candidatul Alianţei PNL-PD, Adrian Inimăroiu, a întrunit 46,4% din voturi. Acesta se va lupta în turul al doilea cu actualul primar al sectorului, Vasile Mihalache, care a obţinut 38,1% din sufragii. Turul al doilea va fi destul de strîns în sectorul 6, unde Cristian Poteraş, din partea Alianţei, a acumulat 43,3%, iar actualul primar PSD, Dan Darabont, s-a ales cu 40,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb