Alianţa PNL-PD va decide într-o lună unde va candida Băsescu

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2004

Actualul primar al Capitalei, Traian Băsescu, este subiectul a numeroase zvonuri privind candidatura sa la viitoarele alegeri locale. Unele surse din PD l-au dat drept sigur partener al lui Theodor Stolojan, în tandemul preşedinte - premier. Traian Băsescu a intervenit ieri şi a anunţat că preferă să candideze la Primăria Bucureştiului, însă va face ce va decide Alianţa PNL-PD că este mai bine pentru strategia electorală comună a celor două partide.

Unele voci au anunţat că Băsescu ar fi la originea acestor zvonuri, pentru a verifica reacţia opiniei publice la o posibilă renunţare la primărie, deorece PD ar fi comandat un sondaj în capitală pentru a determina şansele liderului democrat. Mai mult, prin lansarea ideii că nu ar mai candida pentru Bucureşti, Băsescu încearcă să-şi întărească poziţia de negociere din cadrul Alianţei.

Purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăescu a refuzat să comenteze aceste zvonuri, însă ne-a declarat că în luna februarie Alianţa va lua o decizie în privinţa candidaturii lui Traian Băsescu. Pînă în luna februarie se studiază rezultatele sondajelor realizate la comanda Alianţei, pentru a se stabili varianta cea mai eficientă. PNL şi PD au o mare problemă, deoarece nu cunosc nici calendarul alegerilor generale, nici modul în care acestea se vor desfăşura, pentru a-şi putea pune la punct propria strategie de campanie. Este şi motivul pentru care, liderul PD, Traian Băsescu se află într-o mare dilemă: să renunţe la Primărie pentru un mai puţin probabil post de premier? Un răspuns sigur la această întrebare vom avea în luna februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb