ALINA GORGHIU: "Respectul pentru ţara noastră în Europa trebuie să fie o realitate"

V.G.
Politică / 19 decembrie 2022

"Respectul pentru ţara noastră în Europa trebuie să fie o realitate"

Respectul pentru România în Europa trebuie să fie o realitate, nu doar la nivel declarativ, a afirmat, astăzi, în plenul Parlamentului, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a adăugat că Austria a ignorat, prin votul împotriva intrării în Schengen, nu doar realizările ţării noastre, ci şi poziţiile celorlalte state membre ale UE, relatează Agerpres.

Gorghiu a avut o intervenţie în plenul Senatului şi Camerei Deputaţilor după ce preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a adresat Legislativului de la Bucureşti.

"Prezenţa ta, Roberta, aici, în Parlamentul României, este un semnal că, în aceste vremuri complicate, solidaritatea, unitatea şi coeziunea continuă să fie pilonii comunităţii europene. În faţa crizelor multiple, care au pus la încercare nu doar calitatea vieţii, dar şi securitatea noastră colectivă, Europa a ştiut să se unească. Întreaga clasă politică europeană, inclusiv cea românească, a înţeles să aibă un răspuns solidar! Cu toţii înţelegem că prioritatea zero, acum, este ca unitatea europeană să funcţioneze! Însă România, ca stat UE, trebuie respectată de toţi. (...) Am fost responsabili şi proactivi în apărarea drepturilor şi bunăstării cetăţenilor noştri, dar nu am uitat că omenia şi solidaritatea nu se termină nici la graniţele României, nici la graniţele Uniunii Europene", a spus Alina Gorghiu.

Ea a evidenţiat că România este un partener de încredere, pe care toate statele europene se pot baza.

"Pentru tot ceea ce a realizat poporul nostru în aceste trei decenii şi nu numai, respectul pentru România în Europa trebuie să fie o realitate. Nu doar la nivel declarativ! România este un partener de încredere, pe care toate statele europene se pot baza. De aceea, rezultatul votului din 8 decembrie din Consiliul JAI este complet injust. Poziţia Austriei este total inadmisibilă. A ignorat nu doar realizările României, ci şi poziţiile clare ale celorlalte state membre ale UE. Un dialog constructiv de acum înainte este cheia depăşirii acestui impas. O spun răspicat tuturor: România are în continuare acest obiectiv strategic naţional pe care îl va realiza cu siguranţă: intrarea în spaţiul Schengen! Suntem mai determinaţi ca oricând să rezolvăm şi acest capitol. Cât mai curând posibil", a transmis preşedintele interimar al Senatului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Respectul trebuie sa meriti,

    Dorinela 

    Cu specimene trădătoare ca alina gorghiu numai respect nu are România

    cine sa respecte o tara condusa de hoti...........Dosarul delapidării Romgaz: Adriean Videanu şi Ioan Niculae, achitaţi. Prejudiciul e de 60 mil. €

    DE 19.12.2022 - 16:42 

    Adriean Videanu şi Ioan Niculae, achitaţi în dosarul delapidării Romgaz. / Foto: stirileprotv.ro 

    Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus achitarea omului de afaceri Ioan Niculae şi a fostul ministru al Economiei Adriean Videanu pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare în dosarul Romgaz, în care prejudiciul se ridică la peste 60 mil. de euro. 

    Potrivit deciziei instanţei, cei doi au fost achitaţi în baza articolului 6 litera a) din Codul de procedură penală: "Fapta nu există". Decizia nu este definitivă, DIICOT având posibilitatea să facă apel. 

    Magistraţii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă introdusă de Romgaz, fiind menţinut sechestrul pe bunurile companiei Interagro, până la concurenţa sumei de 282 milioane lei. 

    În acest dosar a fost implicat şi fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, însă Parlamentul a respins în două rânduri, în 2013 şi 2015, cererea DIICOT de a-l pune sub urmărire penală. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb