"Alitalia" preia "Volare" pentru 38 de milioane de euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2006

Guvernul italian a aprobat, la finele săptămînii trecute, achiziţia de către compania aeriană "Alitalia" a societăţii low-cost "Volare", aflată în colaps financiar. Pentru preluarea "Volare", compania "Alitalia" - controlată de stat, va plăti 38 de milioane de euro (46,3 milioane de dolari), oferta acesteia depăşind suma propusă de rivalul local "Air One" (29 milioane de euro). Potrivit contractului de vînzare, firma cumpărătoare este obligată să menţină timp de doi ani activităţile "Volare" şi cei 700 de salariaţi ai companiei. Circa 70% dintre aceştia sînt piloţi şi însoţitori de bord.

Societatea "Volare" a fost scoasă la vînzare în luna noiembrie 2005, însă procedura de înstrăinare s-a lovit de o acţiune în instanţă. Compania privată "Air One" a atacat iniţiativa "Alitalia", pretinzînd că aceasta face concurenţă neloială întrucît a beneficiat de ajutoare de stat. Deşi, într-o primă fază, un tribunal de la Roma a dat cîştig de cauză acţiunii "Air One", o instanţă juridică superioară a acceptat, ulterior, recursul depus de "Alitalia", astfel că societatea de stat a obţinut dreptul să participe la procedura de vînzare a firmei "Volare".

După ce, în toamna anului 2004, s-a aflat pe marginea falimentului, "Alitalia" a implementat un masiv program de restructurare, care a presupus concedierea a 3.700 de angajaţi şi o recapitalizare de un miliard de euro, din care 400 de milioane de euro - credit acordat de guvernul italian, care deţine 49,9% din acţiunile "Alitalia". Compania de stat va cîştiga cotă de piaţă prin preluarea "Volare", care, pe lîngă rutele interne, operează zboruri către Mauritius, Cuba, Mexic, Insulele Maldive, Sri Lanka.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb