Allianz a obţinut venituri de 85,6 miliarde de euro, în primul semestru al anului 2023

D.R.
Bănci-Asigurări / 10 august 2023

Allianz a obţinut venituri de 85,6 miliarde de euro, în primul semestru al anului 2023

Grupul Allianz a publicat rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023, informează un comunicat de presă al companiei, remis astăzi redacţiei.

Allianz a obţinut venituri de 85,6 miliarde de euro, în creştere cu 4,8% faţă de primul semestru al anului precedent. Profitul operaţional în acest an a fost de 7,5 miliarde de euro, în creştere cu 14,9% faţă de primul semestru al anului 2022, menţionează sursa citată.

Rata de solvabilitate (Solvency II) s-a plasat la un nivel confortabil de 208%. Profitul net atribuit acţionarilor a fost de de 4,7 mld. euro, în creştere cu 90,2% faţă de semestrul întâi al anului 2022.Profitul operaţional ţintit pentru 2023 a fost de 14,2 miliarde de euro, precizează sursa citată.

Oliver Bäte, CEO, Allianz SE a declarat: "Rezultatele excelente ale Allianz în prima jumătate a anului 2023 sunt consecinţa fundamentelor noastre solide, pe care, prin dimensiunea noastră globală şi portofoliul diversificat, le valorificăm în interesul clienţilor şi acţionarilor noştri. Cu o creştere de două cifre a profitului, suntem în grafic pentru a atinge obiectivele grupului pentru anul acesta. Sunt deosebit de mulţumit de performanţa excelentă din sectorul asigurărilor de accidente şi proprietăţi, unde am atins o rată combinată puternică de 92%, de creşterea continuă a volumului şi a profitului din activitatea de asigurări de viaţă şi sănătate, precum şi de rezilienţa operaţiunilor de management al activelor, care a înregistrat intrări nete pozitive pentru al doilea trimestru consecutiv, în pofida sentimentului prudent al investitorilor. Creşterea noastră solidă este o reflectare clară a încrederii continue a clienţilor în sprijinul nostru în această perioadă dificilă de inflaţie şi polarizare. Aceste tendinţe provoacă nu doar economia globală, ci afectează oamenii profund la nivel financiar individual. Prin rezultatele şi poziţia noastră de capital, demonstrăm că Allianz este o companie care furnizează soluţii relevante de care oamenii au nevoie, mai ales în această perioadă tulbure", potrivit sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb