Alpha Bank România îşi schimbă sistemul informatic

M.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #IT / 28 octombrie 2009

Datorită lucrărilor de implementare a noii aplicaţii informatice, în perioada 29 octombrie - 02 noiembrie, cardurile de debit şi credit, serviciul de Internet Banking, reţeaua de ATM-uri şi terminalele POS vor fi indisponibile pe perioade scurte de timp, iar unităţile băncii vor funcţiona după un program special

Alpha Bank Romania va implementa o nouă aplicaţie informatică începând cu data de 02 noiembrie 2009, anunţă un comunicat al băncii. Soluţia FLEXCUBE, furnizată de compania Oracle, este utilizată de peste 390 de instituţii financiare din 125 de ţări. Acelaşi sistem este, de asemenea, implementat de Grupul Alpha Bank în celelalte subsidiare ale sale.

Noua aplicaţie informatică oferă o interfaţă flexibilă şi parametrizabilă, sincronizare în timp real a operaţiunilor, aducând clienţilor numeroase beneficii ce se vor răsfrânge asupra tuturor produselor şi serviciilor pe care banca le pune la dispoziţie, precizează comunicatul.

Astfel că, datorită lucrărilor de implementare a noii aplicaţii, în perioada 29 octombrie - 02 noiembrie vor exista întreruperi temporare de activitate pe diverse segmente.

"Aceste întreruperi temporare se datorează exclusiv lucrărilor de implementare a noului sistem informatic al Alpha Bank Romania. Le mulţumim clienţilor noştri pentru înţelegere şi, totodată, îi asigurăm că aceste lucrări se vor reflecta în viitor într-o mai bună calitate a serviciilor oferite de bancă." a declarat dl. Stere Farmache, Prim-Vicepreşedinte Executiv Alpha Bank Romania

În urma implementării noului sistem, conturile cardurilor de debit emise de Alpha Bank România vor evolua la statutul de cont curent şi vor oferi clienţilor multiple avantaje: comision 0% pentru utilizarea cardului de debit la ATM-urile băncii; vizualizarea în timp real şi utilizarea imediată, prin intermediul cardului, atât a fondurilor proprii, cât şi a celor obţinute prin contractarea unei facilităţi de descoperit de cont ataşată contului curent; consultarea în timp real prin intermediul terminalelor ATM din reţeaua Alpha Bank a ultimelor 10 tranzacţii decontate, efectuate cu cardul; efectuarea de operaţiuni, de exemplu, rambursarea sumelor aferente cardului de credit prin direct debit sau efectuarea de plăţi intra / interbancare prin intermediul contului curent la care cardul de debit este ataşat; Consultarea în timp real a tranzacţiilor efectuate cu cardul, prin serviciul de Internet Banking Alpha Click.

Trecerea la noua aplicaţie va aduce utilizatorilor serviciului de Internet Banking Alpha Click o interfaţă modernă, adaptată perfect funcţionalului, precum şi alte avantaje:

- Simplificarea procesului de efectuare a tranzacţiilor, în doar trei paşi: completare ordin - salvare - confirmare;

- Sincronizarea în timp real a tranzacţiilor efectuate prin Internet Banking cu cele din aplicaţia bancară centrală;

- Tranzacţiile efectuate cu cardul vor putea fi consultate în timp real prin intermediul serviciului de Internet Banking;

- Siguranţă sporită.

Alpha Bank România, ce face parte din grupul financiar elen Alpha Bank Group, împlineşte, în anul 2009, 15 ani de activitate pe piaţa din România. În toată această perioadă instituţia s-a dezvoltat organic, având în prezent o reţea echilibrată, formată din 200 de unităţi şi peste 2.500 de angajaţi. Banca este una dintre cele mai importante subsidiare ale Grupului Alpha Bank, care mai este prezent şi în Albania, Bulgaria, Cipru, FYROM, Serbia, Ucraina şi Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb