Alro împrumută 60 milioane de dolari de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 februarie 2016

Producătorul de aluminiu Alro a finalizat un acord de împrumut de 60 milioane dolari cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, fondurile urmând să fie utilizate pentru continuarea programului de investiţii în acest an, a anunţat compania.

Împrumutul are o maturitate de şapte ani, cu tranşe egale semestriale, începand cu a 24-a lună de la prima utilizare.

Programul de investiţii al Alro este axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor, pe reducerea dependenţei energetice şi pe îmbunătăţirea competitivităţii.

"Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre continuă să sprijine ţările membre în actualul context global de creştere redusă. În linie cu strategia băncii vizând creşterea portofoliului în România, suntem încântaţi să ajutăm Alro, un producător şi un angajator major, să îşi implementeze ambiţiosul program de investiţii într-un moment dificil. Mai mult, finanţarea noastră va contribui la extinderea Alro şi va ajuta compania să creeze noi locuri de muncă în România. Suntem decişi să sprijinim asemenea companii în ţările noastre membre", a declarat preşedintele instituţíei de credit, Ihsan Ugur Delikanli, într-un comunicat transmis de Alro Bursei de Valori Bucureşti.

Producătorul de aluminiu va reduce dependenţa energetică, prin creşterea capacităţii de procesare a deşeurilor la Turnătoria Eco. De asemenea, compania va îmbunătăţi competitivitatea, prin extinderea portofoliului de produse, creşterea calităţii produselor şi reducerea termenelor de livrare. Programul de investiţii se va axa şi pe asigurarea securităţii şi continuităţii proceselor tehnologice la Alro.

Compania a garantat împrumutul cu una sau mai multe ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile principale ale companiei, ipoteci asupra drepturilor şi a despăgubirilor din poliţele de asigurare încheiate în legatură cu bunurile care fac obiectul garanţiilor constituite, precum şi ipotecă asupra tuturor acţiunilor la Alum SA deţinute de Alro şi toate acţiunile Conef SA deţinute de Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco, un producător de aluminiu global, cu operaţiuni în România, China şi Sierra Leone. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb