"Alro Slatina" şi-a crescut productivitatea la 90 de tone de aluminiu/angajat, în 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 27 martie 2008

"Alro Slatina" şi-a crescut productivitatea la 90 de tone de aluminiu/angajat, în 2007

Alro Slatina şi-a crescut productivitatea la 90 de tone de aluminiu pe angajat, în 2007, a declarat, ieri, la Slatina, în cadrul unei mese rotunde, country managerul Vimetco, Marian Năstase. "Când am preluat Alro Slatina, aceasta producea sub 50 de tone pe om, iar, în 2007, avem o productivitate de 90 de tone pe om", a declarat Năstase, citat de NewsIn. El a adăugat că Alro Slatina are în momentul de faţă 4.300 de angajaţi.

Conform rezultatelor preliminate, taxele Alro pentru 2007 au crescut cu aproximativ 88%, compania contribuind cu aproximativ 178 milioane de lei la bugetul de stat.

Pentru anul acesta, salariul mediu brut a fost stabilit la 2.900 lei. Angajaţii beneficiază de primă de până la un salariu pentru rezultatele financiare ale anului trecut, de prima de Crăciun, care reprezintă 75% din salariul de bază. De asemenea, aceştia mai primesc bonusuri de vacanţă, prime de Paşte şi alte facilităţi. Pentru pensiile facultative (pilonul III), Alro plăteşte circa 200 de dolari pe an, pentru fiecare angajat. Anul trecut, au fost inves­tite trei milioane de dolari în programe de siguranţă a muncii. De asemenea, 150.000 de dolari au fost investiţi în programe de instruire.

Anul trecut, Alro a înregistrat un profit net preliminat de 438 milioane lei, în creştere cu 15% faţă de 2006. Cifra de afaceri a fost de peste două miliarde de lei, iar producţia de aluminiu turnat a ajuns la 283.000 tone, în creştere cu 8,2% faţă de 2006. Compania a investit 145 milioane de lei în proiecte de mediu.

Acţionarul principal al Alro este grupul Vimetco (fost Marco), care controlează circa 84,19% din companie. Fondul Proprietatea are o participaţie de 9,93%.

Centrala electrică \"Alro Slatina\" va fi terminată, în aproximativ cinci ani

Centrala electrică Alro Slatina va fi terminată, în aproximativ cinci ani, a declarat managerul pentru România al Vimetco, Marian Năstase.\"Termenul de punere în funcţiune (n.r. al centralei electrice) este foarte important pentru noi. Zilele acestea vom semna contractul cu firma care va face studiul de fezabilitate. Estimăm ca centrala să fie gata în cinci ani\", a declarat Marian Năstase. El a adăugat că centrala va fi situată în Turnu Măgurele şi va avea o putere de 1.000 MW.

Cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, Alro, are ca obiectiv reducerea costurilor prin independenţă energetică. Deşi programul de investiţii de la Alro a dus la o reducere a consumului de electricitate la 13-14.000 kW/tona de aluminiu, costurile totale cu utilităţile au crescut cu 21% în 2007, faţă de 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb