AMBASADA CHINEI REACŢIONEAZĂ LA AFIRMAŢIILE AMBASADORULUI SUA: "SUA au acuzat companiile chineze de IT că ar fi «nesigure», însă au vreo dovadă reală?"

E.O.
Miscellanea / 12 decembrie 2020

"SUA au acuzat companiile chineze de IT că ar fi «nesigure», însă au vreo dovadă reală?"

Ambasada Chinei a reacţionat, la afirmaţiile făcute zilele trecute de Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, conform cărora "companiile chineze comuniste, precum Huawei sau ZTE, nu ar trebui tolerate într-un stat de drept, întrucât scopul lor este de a spiona şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea lumii libere".

În replică, purtătorul de cuvânt al Ambasadei chineze în ţara noastă spune că ambasadorul SUA în România a răspândit din nou minciuni, atacând cu rea-voinţă China şi companiile chineze, astfel încercând să submineze relaţiile de prietenie dintre China şi România. Reprezentantul ambasadei Chinei adaugă, într-un comunicat: "Ne exprimăm puternica nemulţumire şi opoziţia fermă. Ţin să subliniez faptul că minciuna repetată şi de o mie de ori, tot minciună rămâne.

Pe o perioadă de timp, unele elemente extreme anti-China din Statele Unite şi-au sporit frenetic suprimarea politică a Chinei şi a companiilor chineze, scopul fundamental al acestora este de a folosi orice mijloace pentru a crea diverse motive cu scopul de a «bloca» întreprinderile chineze, a reţine dezvoltarea Chinei şi a-şi menţine propria hegemonie, fapte în care nu ar trebui să se angajeze o mare putere, dacă se consideră deschisă şi încrezătoare. Acest comportament a dovedit slăbiciunea şi disperarea ţării respective, actele fiind împotriva tendinţei istorice de dezvoltare, depăşind orice limită a conştiinţei şi moralităţii umane şi lăsând totodată imaginea şi reputaţia Statelor Unite într-o capcană periculoasă.

SUA, prin toate încercările si eforturile ruşinoase, au aruncat acuzaţii murdare companiilor chineze de IT precum că ar fi «nesigure», însă au vreo dovadă reală? În ultimii 30 de ani, companiile chineze de înaltă tehnologie au construit peste 1.500 de reţele de comunicaţii în întreaga lume şi nu s-a produs niciun incident de securitate cibernetică. Însă, lumea a văzut altceva în SUA, cum ar fi incidente de securitate a reţelei şi anume «Snowden Incident» şi «WikiLeaks», «Prism Gate», «Equation Organization» şi «Echelon System» şi multe alte acţiuni de monitorizare şi supraveghere a reţelei. SUA au răspândit atâta calomnie faţa de China, fără să-şi dea seama de propriile eşecuri, dar totuşi sunt atât de abuzive şi grosolane, fapt care ne face cu greu să înţelegem de unde vine acest orgoliu? Bullying-ul nu poate câştiga respectul oamenilor din lume".

De-a lungul celor 99 de ani, Partidul Comunist Chinez a pornit de la aproximativ 50 de membri şi a reuşit să ajungă la peste 92 de milioane de membri, motivul fiind tocmai pentru că PCC se bazează întotdeauna pe popor şi slujeşte poporului, este adânc înrădăcinat în popor şi nedivizat de poporul chinez, mai afirmă sursa citată. Aceasta subliniază: "Popoarele chinez şi român au cunoscut întotdeauna înţelegerea şi sprijinul reciproc, iar prietenia tradiţională dintre cele două ţări, semnificată prin «prietenul la nevoie se cunoaşte» a fost consolidată şi mai mult în lupta comună împotriva epidemiei COVID-19. Relaţiile chino-române se caracterizează prin respect reciproc, egalitate, beneficii reciproce şi cooperare cu câştig reciproc. Aceste relaţii au făcut faţă încercărilor schimburilor drastice ale situaţiilor internaţionale şi nu vor fi zdruncinate nicicum de provocările externe. China, fiind un prieten sincer al României, doreşte să colaboreze strâns cu România pentru promovarea în continuare a parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două ţări".

În opinia ambsasadei chineze în ţara noastră, relaţiile chino-americane se află într-un moment critic al istoriei. Dezvoltarea relaţiilor chino-americane în mod sănătos şi stabil corespunde intereselor fundamentale ale celor două popoare. Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei apreciază că Republica Chineză şi Statele Unite trebuie să stimuleze mentalitatea non-conflict, non-confruntare, respect reciproc şi cooperare prin câştig mutual, astfel să se concentreze asupra cooperării, gestionării divergenţelor, dezvoltării sănătoase şi stabile a relaţiilor bilaterale şi asupra colaborării cu ţările lumii şi comunitatea internaţională, în scopul stimulării cauzei nobile a păcii şi dezvoltării mondiale.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Regimul chinez e criminal.

    1. Statul are conducerea acaparata de un partid unic, nealeasa prin alegeri libere, 7 oameni care iau hotarari pentru peste 1.2 md. 

    2. Nu respecta intzelegerea cu Hong Kong, elimina democratzia locala, cu ajutorul cozilor de topor gen carrie Lam.

    3. Are lagare pe baza etnice in regiunea Uigura, nu le respecta drepturile. 

    1. OK

      Si ce legatura ai facut cu acuzatia ca companiile chineze de IT că ar fi «nesigure»?

      Ai bagat de seama ca esti incoerent?! 

      Prietene, esti chinez?

      Ce este asa de greu de inteles? 

      Omul ti-a explicat ca nu poti sa ai incredere deloc in chinezi si tu te bagi in seama. 

      Ai sarcina de la ambasada? 

      China (1200 mil locuitori) are mai putine cazuri declarate de Covid decat Romania (20 mil locuitori) 

      Ne luati de prosti pe toti?

      Chinezii ,probabil, nu ii raporteaza la morti de covid pe cei morti in accidente sau alte boli ,cum sunt aczatii ca se intampla in Marea Britanie .

    si americanii au rezervatii pentru amerindieni

    1. Si regina Elisabeta a nascut.

      Adevarul e ca SUA sunt constiente ca , asa cum merg lucrurile cam de vreo 30 de ani , este inevitabila retrogradarea lor de la aur la argint. De 100-150 de ani s-au dedulcit la avantajele si prestigiul de lider mondial si , acum , ar face orice ca sa inpiedice aceasta evolutie normala din punct de vedere istoric .Azi suprematia imperiilor nu mai dureaza multe sute de ani (sau chiar mii, vezi Egiptul), timpul nu mai are rabdare ,vorba Unuia cu ochelarii cat telescoapele ! Cat priveste activitatea "diplomatica " a trimisului lui Trump - asa ambasador la asa stapan .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb