Ambasada Franţei şi partenerii internaţionali îşi reafirmă angajamentul de combatere a violenţei asupra femeilor

A.B.
Miscellanea / 25 noiembrie

Ambasada Franţei şi partenerii internaţionali îşi reafirmă angajamentul de combatere a violenţei asupra femeilor

Ambasada Franţei în România transmite cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor că drepturile şi libertăţile femeilor şi fetelor din întreaga lume continuă să fie ameninţate din cauza violenţei sexuale şi a violenţei bazate pe gen (GBV), potrivit unui comunicat remis redacţiei. Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice solicită statelor semnatare să pună în aplicare politici globale şi coordonate împotriva acestei violenţe.

Conform comunicatului, nicio ţară nu a eradicat încă violenţa împotriva femeilor şi fetelor şi sunt necesare mai multe eforturi pentru a promova egalitatea de gen şi pentru a asigura tuturor femeilor şi fetelor libertatea faţă de violenţă. Fiecare dintre noi joacă un rol crucial în promovarea egalităţii de gen şi în prevenirea GBV.

Violenţa de gen este una dintre cele mai răspândite şi sistematice încălcări ale drepturilor omului din zilele noastre. Violenţa împotriva femeilor îmbracă multe forme, cum ar fi violenţa partenerului intim, violenţa sexuală, femicidul, traficul de persoane şi practicile dăunătoare precum mutilarea genitală a femeilor sau căsătoriile forţate şi premature ale copiilor, care devastează vieţile a peste 200 de milioane de femei şi fete din întreaga lume. Conform datelor recente ale OMS, una din trei femei la nivel mondial s-a confruntat cu violenţă fizică sau sexuală din partea unui partener sau a unui fost partener. La nivel mondial, o femeie a fost ucisă la fiecare 10 minute în 2023, conform raportului Femicides-Report al UN Women şi UNODC.

"Înrădăcinată în inegalitatea de gen, violenţa de gen ameninţă viaţa şi bunăstarea fetelor şi femeilor şi le împiedică să aibă acces la oportunităţi care sunt fundamentale pentru libertate şi dezvoltare: educaţie, asistenţă medicală şi oportunităţi economice.", se precizează în declaraţia comună transmisă de Ambasada Austriei, Ambasada Armeniei, Ambasada Belgiei, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, Ambasada Croaţiei

Ambasada Republicii Cehe, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Ambasada Estoniei, SUA dar şi a altor state membre UE.

Pentru a construi societăţi incluzive în care femeile şi fetele să poată participa în mod egal, sunt necesare eforturi continue pentru a aborda în mod eficient noile forme de violenţă care afectează în special femeile. Cel puţin 85 % dintre femei au fost martore sau au experimentat violenţa online, inclusiv prin distribuirea fără consimţământ de materiale intime sau manipulate, cyberstalking, cyber harassment, flashing cibernetic şi incitarea online la ură.

"Statele trebuie să ia măsurile necesare pentru incriminarea şi urmărirea penală a violenţei împotriva femeilor şi fetelor, asigurând în acelaşi timp accesul supravieţuitorilor la sprijin şi servicii juridice, psihosociale şi medicale, inclusiv educaţie privind sănătatea şi drepturile sexuale şi reproductive. UE are în vigoare o directivă europeană privind combaterea violenţei, care trebuie transpusă în legislaţia naţională până la 14 iunie 2027.

Trebuie să ne asigurăm că agresorii sexuali sunt traşi la răspundere pentru crimele lor, indiferent de puterea pe care o deţin; că supravieţuitorii violenţei sexuale beneficiază de servicii de sprijin psihologic de înaltă calitate; şi că există acces la justiţie fără discriminare. Trebuie să continuăm să educăm generaţiile viitoare cu privire la egalitatea de gen; cu privire la ce constituie un consimţământ valabil, cum să recunoască diferitele forme de violenţă şi care sunt drepturile lor.

Încurajăm autorităţile competente să acţioneze decisiv pentru a colecta date dezagregate cu privire la acest fenomen, în vederea elaborării politicilor publice necesare în consecinţă.

Semnatarii acestei declaraţii vor continua să sprijine şi să colaboreze alături de Guvernul României, organizaţiile internaţionale, societatea civilă şi toţi actorii relevanţi pentru societăţi mai sigure pentru femei şi fete.", se mai transmite în declaraţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb