AMBASADA REPUBLICII ISLAMICE IRAN LA BUCUREŞTI: "Situaţia actuală din Palestina este rezultatul negării îndelungate a dreptului palestinienilor la autodeterminare"

F.D.
Internaţional / 11 octombrie 2023

"Situaţia actuală din Palestina este rezultatul negării îndelungate a dreptului palestinienilor la autodeterminare"

Situaţia actuală în Palestina ocupată este rezultatul negării îndelungate a dreptului legitim al poporului Palestinian la autodeterminare, al agresiunilor continue ale Israelului împotriva poporului Palestinian şi a teritoriului acestuia, al profanării continue a locurilor sfinte Musulmane, inclusiv Moscheea al-Aqsa. , şi terorismul continuu al regimului Israelian, spun reprezentanţii Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, timp de 75 de ani, poporul Palestinian a fost victima agresiunii, violenţei, discriminării rasiale şi politicilor de apartheid ale regimului Israelian. Ocuparea pământului lor continuă cu blocarea oraşelor, distrugerea şi confiscarea proprietăţilor şi a terenurilor agricole şi evacuarea forţată a oamenilor din casele lor. Astfel de atrocităţi continue reprezintă o încălcare clară a dreptului internaţional umanitar şi a principiilor şi normelor stabilite ale drepturilor omului.

Ocupaţia Israeliană şi atrocităţile sale brutale sunt singura realitate cu care au crescut generaţii de Palestinieni. Încălcările flagrante de catre Israel ale normelor imperative ale dreptului internaţional, inclusiv interzicerea fără echivoc de a dobândi un teritoriu prin forţă, dreptul inerent la autodeterminare şi interzicerea discriminării rasiale şi a apartheidului, reprezintă dovezi evidente ale unei astfel de ocupaţii, afirmă reprezentanţii ambasadei.

Din păcate, comunitatea internaţională trebuie încă să răspundă în mod adecvat sau să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru aceste încălcări grave si serioase. Absenţa răspunderii şi tăcerea alarmanta a organismelor ONU, în special a Consiliului de Securitate a permis rezoluţiilor ONU vechi de decenii să rămână simple cuvinte pe hârtie. În acelaşi timp, continuăm să fim martori la atrocităţile din ce în ce mai înfiorătoare comise împotriva poporului Palestinian de către regimul Israelian, arată sursa citată.

Deşi recunoaşte dreptul inerent la autoapărare pentru toţi Palestinienii în temeiul dreptului internaţional, Republica Islamică Iran rămâne fermă în convingerea că problema Palestinei poate fi rezolvată doar prin încetarea ocupaţiei, recunoasterea drepturilor inalienabile la autodeterminare ale poporului palestinian şi prin organizarea unui referendum naţional cu participarea întregului popor Palestinian, care necesită restaurarea şi protecţia deplină a acestor drepturi, conducând la stabilirea suveranităţii Palestiniene asupra întregii Palestine.

Republica Islamică Iran sustine ferm aspiraţiile poporului palestinian şi sprijină eforturile grupurilor de rezistenţă şi ale palestinienilor oprimaţi în urmărirea neclintită a drepturilor lor inerente şi incontestabile împotriva ocupaţiei şi agresiunii. Acest sprijin este pe deplin în concordanţă cu dreptul internaţional şi cu carta Natiunilor Unite, inclusiv cu principiul dreptului la autodeterminare. Aceasta va fi poziţia de principiu a Iranului până la încheierea ocupaţiei.

În comunicatul Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti se mai menţionează că: "Deciziile şi măsurile recente luate de rezistenţa Palestiniana sunt ferm înrădăcinate în principiul fundamental al autodeterminării, reprezentând un răspuns complet legitim la şapte decenii de ocupaţie opresivă şi la numeroasele atrocităţi comise de regimul Israelian. Iranul este neclintit solidar cu Palestina; cu toate acestea, este important de menţionat că Iranul nu este implicat în răspunsul Palestinei, deoarece aceste acţiuni sunt hotarate exclusiv de Palestinienii înşişi. Palestinienii au libertatea de a face alegeri care cred că le servesc cel mai bine interesele şi de a-şi exercita propria judecată în stabilirea cursului lor de acţiune.

- Regimul Israelian, pe de altă parte, este angajat în prezent într-o ocupaţie nedefinită şi beligerantă, condusă de intenţii anexioniste, care încalcă în mod flagrant dreptul la autodeterminare al poporului Palestinian. Această încălcare evidenta a dreptului internaţional are repercusiuni semnificative şi necesită ca comunitatea internaţională şi statele membre ale Naţiunilor Unite să îşi asume responsabilitatea şi să acţioneze decisiv pentru a pune capăt acestei ocupaţii ilegale. Simpla simpatie nu mai este suficienta si adecvată.

-Anumite state trebuie să renunţe la standardele duble. Dacă aceste state doresc cu adevărat să-şi menţină angajamentul declarat de a ajuta victimele în conflicte, atunci asistenţa lor trebuie să acorde prioritate fără echivoc victimelor reale, mai degrabă decât celor care comit agresiunea, aşa cum este cazul în alte conflicte. În loc să acorde asistenţă agresorului, sprijinul ar trebui indreptat către victimele autentice din Palestina - o naţiune care a îndurat 75 de ani de invazie, ocupaţie şi deposedare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb