AMBASADEI REPUBLICII ISLAMICE IRAN ÎN ROMÂNIA: "Tăcerea ţărilor care pretind că apără drepturile omului împotriva terorismului de stat este regretabilă"

S.B.
Internaţional / 3 ianuarie 2021

Qassem Soleimani

Qassem Soleimani

Ambasada Republicii Islamice Iran în România, la prima comemorare a martiriului Generalului Qassem Soleimani, a subliniat într-o declaraţie: "Guvernul Republicii Islamice Iran continuă cu fermitate să depună eforturi, folosindu-se de toate capacităţile politice, juridice şi internaţionale, pentru a responsabiliza guvernul SUA pentru această crimă", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Anul trecut, Statele Unite ale Americii l-au asasinat pe generalul Qassem Soleimani pe aeroportul din Bagdad într-un act laş, care reprezintă o încălcare clară a dreptului internaţional.Generalul martir Qassem Soleimani şi însoţitorii săi au fost atacaţi cu rachete de către drone aparţinând regimuluiterorist american lângă aeroportul Bagdad, la scurt timp după intrarea în Irak, şi au fost martirizaţi împreună cu un număr de camarazi irakieni.Datorită curajului, viziunii şi rolului său unic în lupta împotriva ISIS şi a extremismului, Generalul Qassem Soleimani nu a fost tolerat de fondatorii şi susţinătorii grupurilor teroriste. Generalul martir Qassem Soleimani a fost literalmente un "strateg în domeniu";un super-strateg care a fost recunoscut ca atare decătre multe cercuri militare şi politice din întreaga lume. Generalul martir Qassem Soleimani a fost asasinat pentru că a jucat un rol cheie în înfrângerea ISIS, iar acest lucru nu a fost acceptat de regimurile teroriste. Generalul martir Qassem Soleimani nu era înarmat în momentul martiriului său.El nu a mers în Irak pentru a ameninţa securitatea altora. El era purtătorul unui mesaj politic pentru pace. Nu s-a confruntat cu nimeni, dar în întunericul nopţii, a fost împuşcat hoţeşte, pe la spate, din cer, fără niciun avertisment. Asasinarea Generalului Soleimani a fost un cadou pentru teroriştii din regiune.

Nu doar poporul iranian, ci şi toţi iubitorii de libertate din lume cunosc bine serviciile aduse şi sacrificiile făcute de către Generalul Qassem Soleimani şi ale însoţitorilor săi în lupta împotriva terorismului şi extremismului din regiunea Asiei de Vest, iar reacţiile lor la asasinarea acestui comandant au arătat acest lucru.Prezenţa a câteva milioane de oameni la înmormântarea martirului Soleimani,venţi din diferite oraşe ale Iranului şi Irakului, şi jelirea sa de către alte milioane de oameni din diferite ţări ale regiunii, arată care este loculGeneralului Qassem Soleimani în inimile oamenilor. Asasinarea unui număr foarte mic de comandanţi militari din lume a avut un impact atât de puternic pe plan global şi internaţional.În afară de domeniul militar, martirul Soleimani a activat şi în diplomaţie şi a depus eforturiîn vederea reducerii tensiunilor şi extinderea relaţiilor de prietenie în regiune.

Nu există nici cea mai mică îndoială cu privire la natura teroristă a acestui act ostil, iar autorul acestei infracţiuni este bine cunoscut, însuşi preşedintele SUA recunoscând în mod repetat că a comis acest act. Fapta criminală a avut loc în timp ce Generalul Qassem Soleimani călătorea la Bagdad, la invitaţia oficială a autorităţilor irakiene, iar printre întâlnirileincluse în programulacelei vizitese număra întrevederea sa cu premierul irakian.El era un comandant de rang înalt, iar Statele Unite l-au asasinat încălcând suveranitatea naţională irakiană, o acţiune care este complet ilegală şi încalcă legea şi reglementările internaţionale.Desigur, încălcările legilor şi reglementărilor internaţionale, încălcarea suveranităţii altor ţări, recurgerea la război sau terorism economic împotriva altor ţări etc., în umbra creată de tăcerea altor ţări care pretind că sunt apărătoare ale drepturilor omului şi democraţiei, a devenit un lucru obişnuit pentru regimul SUA.Naţiunea iraniană nu va uita niciodată acest asasinat brutal, şi nu îl va ierta niciodată.

Guvernul Republicii Islamice Iran îşi va continua eforturile, folosindu-se de toate capacităţile politice, juridice şi internaţionale, pentru a responsabiliza guvernul SUA pentru această crimă.

Comunitatea internaţională şi instituţiile internaţionale relevante sunt aşteptate să condamne, într-un mod pe deplin transparent şi lăsând deoparte standardele duble, acest act terorist ţintit, şi de asemenea se aşteaptă stabilirearăspunderii penale a comandanţilor, adjuncţilor şi făptaşiloracestui act", se arată în comunicatul Ambasadei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb