AMBASADOAREA FRANŢEI: Summitul de la Sibiu este important pentru UE şi va defini viitorul Europei

M.I.
Internaţional / 15 martie 2019

Michele Ramis (Sursă foto: Twitter)

Michele Ramis (Sursă foto: Twitter)

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat ieri, la Sibiu, că Summitul din luna mai este important pentru Uniunea Europeană, pentru că se va defini viitorul Europei şi pentru România este o mândrie şi o onoare să organizeze acest eveniment, într-un oraş care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007.

"Acest summit este important înainte de toate pentru Europa, pentru că vom defini viitorul Europei. Suntem într-o perioadă cheie a Uniunii Europene, un stat va părăsi UE, Marea Britanie, alegerile europene vor fi la sfârşitul lunii mai. UE se găseşte într-un moment de provocare şi din interior şi din exterior. Pentru Uniunea Europeană, Summitul de la Sibiu este important, iar pentru România este un moment de mândrie că cele 27 de ţări vor fi reprezentate în România şi la Sibiu. Este prima preşedinţie pe care România o are la Uniunea Europeană. Este o mândrie şi o onoare pentru România să organizeze un astfel de summit, aici, la Sibiu, oraş care a fost şi Capitala Europeană a Culturii", a precizat Michele Ramis, conform Agerpres.

Ambasadoarea Franţei în România a vizitat joi Şcoala "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb