Ambasadorii UE i-au atras atenţia premierului Republicii Moldova

R.G.
Politică / 8 iulie 2018

Ambasadorii UE i-au atras atenţia premierului Republicii Moldova

Ambasadorii UE i-au atras atenţia premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, într-o întâlnire la Chişinău, că invalidarea alegerilor pentru Primăria Capitalei privează cetăţenii de primarul ales democratic în 3 iunie 2018 şi subminează încrederea cetăţenilor în instituţiile statului, potrivit Hotnews.

Ambasadorul Uniunii Europene şi ambasadorii statelor membre UE la Chişinău s-au întâlnit vineri cu premierul Pavel Filip şi membri ai guvernului pentru a-l informa asupra poziţiei UE după invalidarea alegerilor pentru primăria Chişinău, se spune într-un comunicat de presă dat publicităţii de Delegaţia Europeană de la Chişinău.

"Asemenea decizii subminează încrederea cetăţenilor în instituţiile statului aşa cum a fost subliniat şi de Parlamentul European în Rezoluţia adoptată la 5 iulie privind Republica Moldova. Cu această ocazie, a fost subliniată necesitatea ca autorităţile Republicii Moldova să găsească modalităţi democratice de a soluţiona această situaţie fără precedent", se spune în declaraţia Delegaţiei UE la Chişinău.

De asemenea, au fost reamintite aşteptările Uniunii Europene că autorităţile Republicii Moldova vor garanta independenţa justiţiei, conform angajamentelor internaţionale asumate, drept unul dintre principiile cheie ale statului de drept, un element crucial al democraţiei şi un aspect îndelung aşteptat de către cetăţenii Republicii Moldova.

"UE şi statele membre vor continua să urmărească cu foarte mare atenţie procesul de reforme şi funcţionarea instituţiilor statului în Republica Moldova şi implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, care are scopul de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor Republicii Moldova", se arată în declaraţie.

Totodată, a fost reamintit anunţul Comisiei Europene că, până la îndeplinirea precondiţiilor politice legate de democraţie, statul de drept şi drepturile omului, plata primei tranşe din Asistenţa Macrofinanciară rămâne suspendată.

Potrivit Rezoluţiei cu privire la criza politică din Republica Moldova, UE consideră că, în urma deciziei de a invalida alegerile pentru funcţia de primar la Chişinău, rezultatele alegerilor au fost anulate în mod netrasarent şi este un semn îngrijorător şi semnificativ al deteriorării continue a aplicării standardelor democratice în Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb