Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene din ţară noastră s-a întâlnit cu exportatorii de produse ecologice

G.D.
Miscellanea / 20 aprilie 2022

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene din ţară noastră s-a întâlnit cu exportatorii de produse ecologice

La data de 11 aprilie 2022 Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România a avut o întâlnire de lucru cu exportatorii români din Programul de Cooperare Elveţiano-Român "Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România", proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat 15 reprezentanţi de firme şi clustere, experţi şi reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie teritoriale Prahova şi Bacău, participanţi la programul amintit mai sus. Cu acest prilej s-a putut face un bilanţ al realizărilor din program precum şi parcursul în afaceri al celor prezenţi.

"S-a putut constata că, urmare programului, putem vorbi nu numai de succesul unor firme dar şi dezvoltarea unor clustere şi asociaţii interprofesionale, precum Bio Concept Valea Prahovei, BioNEst Cluster Iaşi, asociaţiile INTER-BIO şi ACEX, ceea ce denotă că programul a fost consistent şi extrem de util în dezvoltarea exportului. De asemenea, între producători s-au dezvoltat relaţii de sprijin şi cooperare pentru pătrunderea pe pieţele externe. Am participat cu bucurie la acest eveniment şi salut preocuparea domnului ambasador Arthur Mattli de a se întâlni periodic cu cei care au beneficiat de sprijin în acest program. Din păcate, la 2 ani de la încheierea lui, autorităţile române nu au fost încă în stare să contureze, inspiraţi de acest program, mecanisme de sprijin ale exportatorilor potenţiali prin centre de afaceri de export la nivel teritorial după acest model de bună practică. Fără o astfel de viziune şi intervenţie cine să sprijine primii paşi ai IMM-urilor la început de drum pe pieţele externe? Cred că nu există interes în acest sens din partea autorităţilor" a declarat Costin Lianu, director USH Pro Business, preşedinte asociaţii ACEX şi Inter-Bio, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb