AMBASADORUL FRANŢEI:  "DNA depăşeşte frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european"

Laura Boico
Politică / 8 iunie 2016

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, i-a conferit ieri procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, prilej cu care a subliniat că Direcţia Naţională Anticorupţie se bucură de o mare popularitate şi că renumele său depăşeşte frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european, potrivit unor surse din presă.

Ambasadorul a evidenţiat faptul că şefa DNA reprezintă un simbol al profesionalismului, al integrităţii şi al datoriei, el prezentând şi parcursul profesional şi nu numai al acesteia.

"Tânără sportivă talentată, aţi fost selecţionată în echipa naţională de junioare de baschet feminin a României, cu care aţi câştigat titlul de vicecampioană europeană în 1989. Această perioadă sportivă intensă nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastră. (...) Aveaţi 33 de ani când preşedintele României, Traian Băsescu, v-a numit, în 2006, procuror general (...) Anul 2006, care precedă aderării efective a ţării dumneavoastră la Uniunea Europeană, reprezintă debutul unei extraordinare provocări! De fapt, aţi fost prima femeie care a ocupat postul de procuror general al României şi, totodată, cea mai tânără", a spus Francois Saint-Paul, conform aceleiaşi surse.

El a afirmat că rezultatele DNA sunt cu adevărat impresionante, lucru confirmat şi de un raport al UE, care plasează acest Parchet printre primele cinci instituţii anticorupţie din Europa.

"Astăzi putem să apreciem lungul drum parcurs şi transformarea puternică şi durabilă a unui sistem care vă datorează multe, deoarece datorită dumneavoastră şi numeroşilor dumneavoastră colegi devotaţi cauzei, DNA se bucură de o mare popularitate. De altfel, renumele său depăşeşte astăzi frontierele ţării dumneavoastră, devenind un model de urmat la nivel european", a spus ambasadorul.

El a arătat că această distincţie a fost oferită pentru devotamentul în lupta împotriva corupţiei, pentru simţul datoriei cetăţeneşti îndeplinite pentru a contribui la construcţia societăţii române, dar şi pentru "extraordinarul curaj" în această luptă.

"Da, graţie determinării dumneavoastră neclintite, imaginea justiţiei în România se schimbă de la o zi la alta. Doresc să vă asigur stimată doamnă, de întreaga susţinere pe care Franţa o acordă dintotdeauna misiunii dumneavoastră, fie că este vorba de punerea la dispoziţie a experţilor pentru a ajuta la crearea unei agenţii destinate recuperării eficiente a prejudiciilor cauzate statului, în valoare de 431 de milioane de euro, fie că este vorba despre formarea procurorilor în Franţa în domeniul luptei anticorupţie sau al investigaţiilor financiare", a mai susţinut Francois Saint-Paul.

Franţa a mai decorat-o pe Kovesi, în 18 mai 2011, cu Ordinul Naţional al Meritului, în grad de ofiţer. Republica Franceză decernează aceste două prestigioase decoraţii celor care o servesc, precum şi personalităţilor străine pentru realizările lor în serviciul binelui comun care trebuie date ca exemplu, mai transmit sursele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb