Ambasadorul Franţei: "Susţinem aderarea completă a României la spaţiul Schengen"

T.B.
Internaţional / 26 ianuarie

Ambasadorul Franţei: "Susţinem aderarea completă a României la spaţiul Schengen"

Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Nicolas Warnery, informează sursa menţionată.

Diplomatul a spus că o "imensă majoritate" a Uniunii Europene susţine aderarea cu tot cu graniţele terestre a ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie iar mulţi au "răsuflat uşuraţi" după decizia din decembrie, de aderare cu graniţele aeriene şi maritime, potrivit agerpres.

Conform sursei menţionate, "Susţinem aderarea completă, o imensă majoritate a Uniunii Europene susţine aderarea completă. În primul rând, pentru că este ceva coerent, pentru că este un obiectiv politic şi pentru că vedem foarte bine cozile de maşini, cozile de camioane la graniţele terestre şi este absurd în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor şi bunurilor, dar şi în planul securităţii şi chiar în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Este absurd să vezi cum camioane aşteaptă (la graniţă - n.r.) zile întregi. Susţinem aderarea completă, cât se poate de repede, a României în spaţiul Schengen, din toate punctele de vedere", a afirmat Warnery.

El a spus că ţara sa se bucură de primul pas făcut în acest sens, relatează sursa precizată: "La începutul lui decembrie nu credeam că se va întâmpla. Ne-am unit forţele. La jumătatea lui decembrie am spus că trebuie să se întâmple. La finalul lunii a fost luată decizia. A fost o mare bucurie pentru mulţi şi mulţi au răsuflat uşuraţi, inclusiv diplomaţii acreditaţi aici, la Bucureşti, printre care mă număr şi eu. Deci, este o primă etapă decisivă. Trebuie să urmeze şi cealaltă, aşadar se discută de o aderare cât mai rapidă la spaţiul Schengen terestru", a afirmat ambasadorul.

Warnery a susţinut că perioada dinaintea alegerilor europarlamentare din iunie "complică puţin lucrurile", relatează sursa indicată.

"Nu spun că o decizie va fi neapărat blocată până în iunie, dar este cu adevărat o situaţie complexă", a arătat diplomatul, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Artizanul etapizarii accesului Romaniei in spatiul schengen este nimeni altul decit Presedintele Iohannis ce a reusit sa oblige Austria , inca din primele luni atunci cind a fortat votul in JAI, stiind foarte bine ca Austria se va opune .Din acel moment Austria nu a mai avut ce face .Acceptul tuturor natiunlior , pasii ce au aratat aparitia unor decizii ce se incadrau in cerintele Austriei si oferta ce a continut etapizarea accesului Romaniei au impiedicat Austria sa se mai opuna .Acum urmeaza , chiar inainte de votul din alegerile Prezidentiale din Romania , votul pentru integrarea totala sau daca votul va fi putin aminat decizia prin care Austria va zice DA va deveni o noua realitate .Pe de alta parte Congresul PPE ce va fi tinut in Romania , nominalizarea candidatului la functia de Presedinte al Romaniei , alte precizari conexe ca si comasarea celor patru rinduri de Alegeri totul pozitionat impotriva Opozitiei din Romania (Kelemen ,Orban ,Barna ,Tomac ,Sosoaca si Simion ) ce deja da semne de unire impotriva PNL(Ciuca) vor influenta decisiv cresterea numarului de cetateni votanti si cresterea votului atasat PNL-Ciuca . „Romanul absolut” Ciuca este singurul politician ce a iesit din schematismul si metodologia politica a trecutului acolo unde Partidul era principalul subiect .Imaginea lui Ciuca devine astfel cu mult mai importanta decit imaginea sefului de Partid oarecare ea fiind atasata rominismului absolut si europenismului .Dupa cum vedeti toti ceilalti candidati la functia Prezidentiala nu acopera politic nici macar jumatate din ceea ce Ciuca poate face .General in timp de razboi , sef de Partid european confirmat nu declarat , occidental si roman absolut , Ciuca nu poate fi invins .

    1. Eu zic sa mai votam pentru inca un mandat pe Iohanis, el tace si face.

      Nici propagandistii lui ceausescu nu era asa spalati pe creier ca si tine.

      Primul semnal dupa votul austriei trebuia dat prin nationalizarea detinerii omv in petrom, pe motiv de ilegalitate. Contractul de privatizare contine destule, de asta este dat disparut in loc sa fie public.  

      In schimb ficusul a iesit si a amenintat populatia si firmele sa nu-i boicoteze pe ticalosi, ca se sfarseste lumea. Apoi s-a dus la cersit.

      Austria este unul dintre pionii rusiei in ue, iar guvernul psd-pnl-dmr cu ciuca si ficusul in frunte le accepta conditiile care nu au temei juridic de discutie. 

      nu mai visa .

    Vrăjeală!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb