Ambasadorul Marii Britanii, premiat pentru cunoaşterea limbii române

C.P.
Cultură / 1 iulie 2010

Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa domnul Robin Barnett a fost premiat în cadrul unei eveniment organizat joi 1 iulie 2010, cu "Premiul International House pentru cunoaşterea limbii române". Premiul marchează totodată încheierea mandatului Excelenţei Sale în România.

Iniţiativa International House a fost apreciată de ambasadorul britanic, care a recunoscut în stilul său umoristic că învăţarea limbii române a fost "o luptă". Ţara noastră s-a dovedit a fi un cămin primitor pentru Excelenţa Sa, iar în ultimii patru ani a reuşit să cunoască, să înţeleagă România şi limba română în profunzime.

Ambasadorul britanic a urmat cursurile International House, liderul cursurilor de engleză şi de română pentru străini din România.

"Premiul International House pentru cunoasterea limbii romane" este oferit periodic, doar în momentul în care un cursant International House dobândeşte cunoştinţe lingvistice de un nivel înalt. Pe lângă valoarea simbolică pe care o are acest premiu, el reprezintă în sine şi o valoare artistică, fiind întotdeauna un obiect de artă. Iniţiatorii acestui proiect, International House, sunt atenţi să surprindă în egală măsură tradiţia, cultura, arta românească, cât şi, într-un mod indirect, abilităţile lingvistice şi comprehensive ale limbii române dobândite de cei premiaţi.

În acest an premierea a stat sub semnul vechilor proverbe populare româneşti, premiul International House constând într-o gravură originală executată de un mare artist român, Jules Perahim. Lucrarea face parte din colecţia "Proverbe şi Zicători" din anul 1957, alcătuită din 20 de gravuri în care sunt interpretate plastic 20 de proverbe populare româneşti. "Motivul pentru care am ales acest obiect de artă ce ilustreaza un proverb romanesc celebru este simplu. Doar in momentul in care ajungi sa stapanesti cu adevarat o limba straina poti, pe de o parte, sa-i intelegi mecanismele de functionare din profunzime, iar pe de alta, sa patrunzi in intelepciunea si spiritul poporului care s-a manifestat in acea limba printr-o specie condensata si cu talc a prozei populare cum este proverbul. " explică Mihai Gânj, director general International House.

Invitat special in cadrul conferintei, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, directorul Institutului de Istoria Artei al Academiei Romane, a prezentat in detaliu valoarea artistica pe care o are gravura oferita ambasadorului britanic, facand o paralela intre executiile lui Jules Perahim si un tablou celebru de Pieter Bruegel cel Batran - Proverbe olandeze, din 1559.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb