Ambasadorul Michael Guest a retras fondurile acordate Ministerului Sănătăţii pentru combaterea corupţiei

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 iulie 2004

Ambasadorul Satelor Unite ale Americii la Bucureşti, Michael Guest, a luat decizia retragerii fondurilor în valoare de 400.000 de dolari oferite iniţial Ministerului Sănătăţii pentru combaterea corupţiei, potrivit unor precizări suplimentare făcute luni de Ambasada SUA.

"Ministrul însuşi în repetate rînduri a refuzat să răspundă la telefoane sau scrisori ale ambasadorului Guest. Ambasadorul SUA a decis în cele din urmă să retragă aceste fonduri, neavînd garanţia angajamentului ministrului Sănătăţii de a lua măsuri ferme pentru combaterea corupţiei", precizează Ambasada SUA.

Cu toate acestea, Ambasada SUA îşi exprimă dorinţa de a colabora cu autorităţile române pentru rezolvarea problemelor urgente din sistemul sanitar asociate fenomenului corupţiei. "În ciuda aparentului dezinteres al ministerului, rămînem angajaţi în a conlucra cu acei români care doresc cu adevărat îmbunătăţirea condiţiilor serviciilor publice de bază pentru concetăţenii lor", precizează Ambasada SUA la Bucureşti.

Ministrul Ovidiu Brînzan a declarat, duminică, că va cere demiterea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Popescu şi retragerea consilierului diplomatic Ioan Sbîrnă, pe care îi consideră vinovaţi pentru "lipsa de comunicare" apărută între minister şi Ambasada SUA şi, în special, cu ambasadorul american Michael Guest. Potrivit ministrului Brînzan, cei doi au avut sarcina redactării unui proiect ce urma să permită ministerului utilizarea fondurilor din partea Ambasadei pentru "mbunătăţirea condiţiilor de viaţă din spitalele de psihiatrie". Întrucît ministerul nu a remis Ambasadei pînă la termenul limită (24 mai a.c.) decizia sa cu privire la utilizarea sumei, Michael Guest nu a mai aprobat alocarea banilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb