AMBASADORUL RUSIEI ÎN ROMÂNIA:  "UE, în special în Parteneriatul Estic, pune constant statele în faţa unor alegeri foarte dificile"

C.B.
Politică / 10 februarie 2020

Valery Kuzmin

Valery Kuzmin

Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre provocările cu care se va confrunta ţara sa în următoarele luni şi a subliniat că Uniunea Europeană pune constant statele în faţa unor alegeri foarte dificile.

Valery Kuzmin a precizat că, în ultimul an, situaţia internaţională s-a caracterizat printr-o "tendinţă de creştere a tensiunilor şi a turbulenţei", în principal cauzată de defalcarea treptată de către Statele Unite a unor piloni importanţi pentru stabilitate şi securitate globală. Un alt factor l-a reprezentat punerea în aplicare de către Washington a strategiei de menţinere şi consolidare a dominaţiei suverane în afacerile mondiale.

"Sub conducerea americană, şi NATO, în ansamblu, contribuie la exacerbarea acestei tendinţe alarmante", a completat Kuzmin.

După alegerile care vor avea loc în noiembrie în SUA, relaţiile Moscovei cu Washingtonul vor fi, din perspectiva Rusiei, după cum a afirmat ambasadorul, bazate pe dialog şi respect indiferent de cine va fi preşedinte legitim.

Ambasadorul a precizat că vor exista multe provocări anul acesta - controlul armelor strategice, blocarea militarizării spaţiului extraterestru şi combaterea terorismului internaţional, problemele de sănătate la nivel mondial, dar şi privind ecologia.

Kuzmin a amintit şi că preşedintele rus Vladimir Putin a formulat conceptul de "Marele Parteneriar Eurasiatic" cu China, iar Uniunea Europeană, cealaltă vecină, este invitată să urmeze aceeaşi abordare.

"Prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unor alegeri foarte dificile: fie sunt cu UE, fie cu Rusia", a adăugat diplomatul.

Despre relaţiile ruso-române, Kuzmin a declarat că au fost evidenţiate câteva schimbări pozitive: vizita unei delegaţii a Dumei de Stat la Bucureşti, intensificarea dialogului diplomatic şi dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice.

La finalul anului 2019, conform estimărilor, volumul total al comerţului este de 4,7 miliarde de dolari, cu aproximativ 5-7% mai scăzut faţă de anul precedent. Motivaţia a fost scăderea preţurilor, pe plan mondial, la hidrocarburi şi scăderea exportului de produse inginereşti româneşti în Rusia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nimic nou sub soare! care tezaur?

    Cica esueaza o corabie pe o insulă pustie si s-au salvat doar un american, un roman si un rus. 

    Cutreieră ei insula in speranta ca vor găsi locuitori sau ceva mancare, dar degeaba. 

    Hamesiti si fara speranta, după ce câteva luni au mâncat doar fructe si rădăcini, mare le-a fost bucuria când într-o zi au găsit o capră cu doi iezi ( deci nu era cea din poveste, cu trei iezi!). 

    Că sa-si revina in puteri s-au ospătar cu cei doi iezi si au hotărât ca, pe rând, fiecare sa pască, sa păzească si sa mulga capra, pentru a putea supravietui. 

    Trag la sorți si incep cu pascutul caprei; americanul, romanul si apoi rusul , asigurandu-si astfel supraviețuirea. 

    Toate bune si frumoase pana cand intr-o zi cand la rand cu pascutul caprei a fost rusul, acesta mananca biata capra iar seara, romanul si americanul constata ca lipseste capra si porțile de lapte pe masă. 

    Îl întreabă pe rus: unde-i capra? la care acesta intreaba si el: care capră? 

    Cum care capră, nu ai fost la rand la pascutul si paza caprei astăzi?  

    - Ba da. 

    - Și atunci, unde-i capra ? 

    - Care capră?  

    - Cum care capră, n-am esuat acum câteva luni?  

    - Ba da. 

    -Si după ce am rabdat groaznic de foame, nu am gasit capra si nu am hotărât să o pazim pe rand, sa o mulgem ca sa nu murim de foame? 

    -Ba da. 

    - Si nu ai fost tu astăzi de rand la pascutul caprei? 

    - Ba da. 

    -Și atunci, undei capra? 

    Rusul impasibil; care capră? 

    Scenariul se repeta, la fel, de câteva ori, până când inebuniti americanul si romanul se lasă păgubiți. 

    Scenariul cu tezaurul este la fel. 

    1. Corect! Trebuie sa mai adaugam ca,intr-adevar, statele din estul Europei sunt nevoite sa aleaga intre Europa prospera si democratica si rahatul rusesc, din cauza ca statul rus refuza sa-si schimbe mentalitatea de ev mediu!

      Rusii nu pun statele din estul Europei sa aleaga intre Europa democratica si rahatul rusesc pt ca alege Rusia pt aceste tari! Ucraina a ales democratic sa se integreze in economia Europei(ceea ce nu inseamna ca nu poate avea relatii bune si cu Rusia,la fel ca multe tari europene!),iar rusii le-au amputat mainile si picioarele! Dupa aceea le-au spus:acum puteti sa va duceti cu Europa,dar sa vedem daca va primeste sa aiba grija de un invalid! Invazia din Ucraina va avea costuri mari pt Rusia,iar poporul rus se va revolta impotriva dictaturii!

      Maniheisti temeinic indoctrinati !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb