AMBASADORUL TURCIEI ÎN ROMÂNIA, RĂSPUNS LA APELUL ORGANIZAŢIILOR DE MEDIA PRIVIND SITUAŢIA JURNALIŞTILOR ARESTAŢI "Libertatea de exprimare va fi respectată în Turcia"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 august 2016

"Libertatea de exprimare va fi respectată în Turcia"

Situaţia în care se află cei peste 40 de jurnalişti turci care au fost arestaţi şi care urmează să fie audiaţi, sub suspiciunea colaborării cu organizaţia imamului Fethullah Gulen, acuzat de organizarea puciului eşuat din 15 iulie, a fost subiectul unei discuţii între Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş.

Preşedintele executiv al FAIR-MediaSind, Cristi Godinac, a declarat: "Nu suntem adepţii unor mişcări ca cele petrecute în Turcia, prin care s-a încercat o lovitură de stat. Dar libertatea de exprimare este un drept consfinţit în legea supremă a fiecărui stat democratic. Fiecare om are dreptul să îşi exprime opinia, fără teama că doar afirmarea unui punct de vedere asupra unei situaţii sau asupra unui fapt ar putea să îl coste libertatea sau chiar viaţa. Fiecare jurnalist are libertatea să îşi facă meseria, iar îngrădirea acestui drept este o ofensă adusă nu doar acestei profesii, dar mai ales democraţiei. Situaţia din Turcia în care se află câteva zeci de jurnalişti este una gravă. Ne dorim respectarea acestor principii fundamentale la nivel internaţional, altfel se poate crea un precedent periculos. Apreciem deschiderea Excelenţei Sale, ambasadorul Turciei în România, în faţa apelului nostru şi sperăm că autorităţile de la Ankara vor răspunde solicitărilor venite din partea jurnaliştilor români şi a principalelor organizaţii de profil din lume, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Reporter sans Frontieres, IFEX şi Amnesty International".

Ambasadorul Turciei în România a asigurat delegaţia jurnaliştilor români că va transmite mesajul acestora către Guvernul de la Ankara, subliniind că are încredere în actul justiţiei din ţara sa şi că libertatea de exprimare va fi respectată. Ambasadorul a susţinut, de asemenea, că "nimeni nu a fost reţinut pentru activitatea sa editorială, libertatea de exprimare şi cea a presei sunt pilonii fundamentali ai oricărei societăţi democratice, dar există însă limitări, cum ar fi cazurile de calomnie sau de incitare la violenţă sau la ură."

FAIR-MediaSind consideră că starea de urgenţă nu ar trebui să fie folosită ca scuză pentru răspândirea epurărilor din media şi din alte sectoare ale societăţii. Cenzura mass-media este ilegală, indiferent de criticile aduse politicilor guvernamentale, chiar şi în starea de urgenţă. De asemenea, prin intermediul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (IFJ) şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (EFJ), FAIR-MediaSind va raporta orice încălcare a libertăţii presei pe Platforma Consiliului Europei pentru Protecţia Jurnaliştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb