AmCham România solicită autorităţilor definitivarea legislaţiei în vederea aplicării corecte a noilor prevederi fiscale

Ioana Dogaru
Companii / 23 decembrie 2015

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) solicită autorităţilor definitivarea legislaţiei secundare şi terţiare în vederea aplicării corecte a noilor prevederi fiscale, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

AmCham România salută rescrierea şi intrarea în vigoare, începând cu 1 ianuarie 2016, a Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, acte normative cu o "importanţă definitorie pentru creşterea competitivităţii României" şi semnalizează necesitatea concentrării eforturilor în perioada următoare în direcţia formulării legislaţiei secundare şi terţiare, potrivit comunicatului de presă.

Modul de aplicare unitară şi echidistantă a prevederilor legale reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea mediului de afaceri al României, motiv pentru care în intervalul de timp următor reprezentanţii AmCham România urmăresc definitivarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal şi a Ordinelor preşedintelui ANAF, precizează sursa citată.

AmCham România solicită autorităţilor competente sprijin în vederea alinierii cadrului legislativ la recomandările venite din partea mediului de afaceri, cu accent în special pe Codul de Procedură Fiscală, arată comunicatul de presă.

O altă prioritate imediată este, conform reprezentanţilor AmCham România, continuarea procesului de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), început cu Banca Mondială, precum şi stabilirea unui raport echilibrat între drepturile şi obligaţiile contribuabililor, pe de o parte, şi organele fiscale pe de altă parte, printr-o mai mare transparentizare a procedurilor şi activităţilor ANAF, se mai arată în comunicat.

"Noile Coduri ce urmează să intre în vigoare oferă transparenţă, stabilitate şi predictibilitate, elemente necesare mediului investiţional, dar succesul acestui demers este strâns legat şi de maniera de formulare şi definitivare a legislaţiei secundare şi terţiare privind aplicarea acestora, în vederea unei poziţionări competitive a României pe harta investitorilor", spune Ionuţ Simion, preşedintele Comitetului de fiscalitate al AmCham România.

"AmCham îşi reiterează sprijinul necondiţionat pentru lupta împotriva evaziunii fiscale. Totuşi, remarcăm cu îngrijorare creşterea numărului de dosare penale întocmite ca urmare a investigaţiilor şi controalelor fiscale efectuate în ultimii ani. Considerăm că organele de inspecţie fiscală trebuie să analizeze cu maximă responsabilitate situaţiile şi speţele întâlnite în cadrul controalelor fiscale astfel încât disputele din domeniul fiscal să fie transferate în aria de competenţă a domeniului de drept penal numai după o analiză atentă şi pertinentă", se precizează în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb