Inspectorii Direcţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) judeţene şi a Municipiului Bucureşti au aplicat, în urma acţiunilor tematice de control desfăşurate în perioada 19 - 25 iunie, sancţiuni în valoare de 176.000 lei. Au fost verificate şi controlate 1.673 de unităţi din industria alimentară şi 30 de pieţe din 41 de judeţe. Potrivit Agerpres, controalele au vizat unităţi agro-alimentare cu diverse obiecte de activitate - unităţi de procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, dar şi pieţe agroalimentare, unităţi de fabricare a produselor de morărit, de fabricare a pâinii şi a produselor de patiserie şi unităţi de depozitare a legumelor şi fructelor.
Inspectorii au aplicat amenzi pentru manipularea şi comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar, depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice, ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării, transportului şi valorificării.
În cazul unităţilor de procesare, au fost sancţionate neconformităţile privitoare la respectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic şi a modului de întreţinere neigienic a echipamentelor şi utilajelor de lucru.